Guri Solberg:

- Trodde jeg ikke skulle klare det

«Sommerhytta»-aktuelle Guri Solberg forteller om selvtillitsknekken, coronaåret - og hyttekjøpet hun aldri hadde sett for seg.

MER HYTTE-TV: Blir hun aldri lei? Det virker ikke sånn, for «Sommerhytta»-programleder Guri Solberg bygger selv hytte i disse dager - på Hardangervidda. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
MER HYTTE-TV: Blir hun aldri lei? Det virker ikke sånn, for «Sommerhytta»-programleder Guri Solberg bygger selv hytte i disse dager - på Hardangervidda. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Publisert

Denne uken tar rutinerte Guri Solberg (44) fatt på nok en runde med hyttebygging på TV 2. Årets sesong av seerfavoritten «Sommerhytta», der fire nye par skal kjempe om å bygge den fineste hytta og få beholde den, ble spilt inn ved Mjøsa i fjor høst.

19. april setter kanalen for øvrig i gang innspillingen av sesong nummer seks. Man skulle kanskje tro at Solberg har gått lei av maling, Glava-isolasjon og plank, men den gang ei.

Et av TV 2s mest kjente programlederfjes er selv nyslått hytteeier - til sin egen store overraskelse. Hun er jo egentlig ikke så «hyttete» av seg, og langt fra et friluftsmenneske, som hun selv sier til Se og Hør.

PROMO: Se de første bildene fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har blitt spurt om dette mange ganger, og jeg har alltid svart «nei, jeg låner heller hytta til mamma eller pappa».

- Men nå har jeg kjøpt hytte, men den er ikke ferdig ennå. Den skal bygges. Jeg vet ikke om det er «Sommerhytta», corona eller alderen som har gjort det.

Hytta ligger på Maurseth på Hardangervidda, og skal etter planen stå ferdig til høsten eller vinteren. Byggeprosessen holder «Sommerhytta»-programlederen seg imidlertid langt unna.

- Jeg skal ikke bygge den selv. Jeg er veldig lite praktisk anlagt på den type ting, humrer hun overfor Se og Hør.

FERSK HYTTEEIER: Guri Solberg har kjøpt hytte, men bygger den ikke selv. - Jeg er veldig lite praktisk, innrømmer hun til Dagbladet. Foto: Eivind Senneset
FERSK HYTTEEIER: Guri Solberg har kjøpt hytte, men bygger den ikke selv. - Jeg er veldig lite praktisk, innrømmer hun til Dagbladet. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Åpen om knekken

Det begynte med «Absolutt underholdning» i 2004. Seinere har Solberg stødig ledet oss gjennom programmer som «Skal vi danse», «Idol» og «Sommertid» - for å nevne noe. Det er vanskelig å spore utrygghet eller selvtillitsbrist hos den 44 år gamle vossejenta.

Men for litt over et år siden følte hun på nettopp det.

Rett før pandemien brøt ut skulle Solberg gjennomføre en tv- innspilling - slik hun hadde gjort så mange ganger før. Det har vært levebrødet hennes de siste 15 årene, men nå kjente hun uroen komme krypende - og nervene likeså.

Hun ble sjeleglad da avlysningen kom.

ABSOLUTT GURI: Guri Solberg som sylfersk programlederprofil i «Absolutt underholdning» i 2004. Foto: Bjørn Erik Larsen / NTB
ABSOLUTT GURI: Guri Solberg som sylfersk programlederprofil i «Absolutt underholdning» i 2004. Foto: Bjørn Erik Larsen / NTB Vis mer

- Jeg ble kjempeglad, fordi jeg tenkte at jeg ikke ville klare det. Da var det en ekstra god følelse å klare det nå. Det er deilig å føle at selvtilliten kommer tilbake. Man lærer noen triks for å ta litt bedre vare på seg selv. Det har vært en veldig nyttig erfaring, forteller TV 2-profilen åpenhjertig.

Nylig gjennomførte hun oppdraget - ett år forsinket, men fritt for hjertebank og mageknip.

- Det går veldig mye bedre nå, sier Solberg.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta» i fjor, men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 «Senkveld med Helene og Stian» Vis mer

- Veldig selvopptatt

Corona ble en sårt tiltrengt pustepause for programlederen. En periode droppet hun podkasten «Bra damer» for å frigjøre tid til å gå i terapi, for å finne ut av følelsene hun kjente på. Det gikk så langt at hun tvilte på om programleder- og podkastjobben var noe for henne.

- Har du noen gang vurdert å bytte beite?

- Ja og nei. Jeg føler jeg har havnet på riktig sted, og at jeg passer godt til det jeg holder på med. Jeg holder på med mange ting, både med podkast og i TV 2. Det at jeg kan jobbe med forskjellige ting gjør det utrolig variert, så behovet for fornyelse er ikke så veldig stort, sier Solberg.

STÅR STØDIG: Guri Solberg har reist seg etter knekken i fjor. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
STÅR STØDIG: Guri Solberg har reist seg etter knekken i fjor. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

For variert har det vært, og varm i trøyen har hun også blitt. Solberg er gammel i gamet - men kan fortsatt bli ukomfortabel av å se seg selv på tv.

- Jeg elsker ikke å se meg selv på tv, selv om jeg er vant til det. Jeg blir veldig selvopptatt og opptatt av småfeil, så det er litt distraherende. Jeg prøver å ikke tenke for mye på det. Det var nok verre før, da evaluerte jeg meg selv. Det gjør jeg ikke lenger.

SVARER PÅ KRITIKKEN: I år har det stormet rundt innspillingen av «Paradise Hotel», fordi produksjonen valgte å spille inn i Mexico under pandemien. Nå svarer programleder Triana Iglesias på kritikken. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Kine Falch Vis mer

«Corona-edition»

Hjemme i Bergen følger hun med på «Sommerhytta» sammen med musikerektemannen David Vogt (41) og døtrene April og Ella. Solberg synes det er tilfredsstillende å se at deltakerne får det til - etter lange dager med slit og strev. Det tror hun også er forklaringen på suksessen.

- For det første er nordmenn glade i oppussing og glade i hyttelivet. Men det handler nok også om parene, man blir glad i dem og spent på hvordan det går, sier Solberg.

Årets sesong blir «coronastyle», spilt inn med strenge tiltak i kjølvannet av nedstengningen i fjor vår. Klemmene ble avlyst og meteren måtte holdes - til programlederens fortvilelse.

KALD AFFÆRE: Guri Solberg og ekspertene Aina Sollie Steen, Lars Fossum og Finn Schjøll er klare for en ny runde av seersuksessen - tross kulda. Foto: Espen Solli / TV 2
KALD AFFÆRE: Guri Solberg og ekspertene Aina Sollie Steen, Lars Fossum og Finn Schjøll er klare for en ny runde av seersuksessen - tross kulda. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det var litt annerledes stemning i år. Vi pleier å være sosiale, men vi kan ikke klemme hverandre og sånne ting, og det synes jeg var litt utfordrende. Men sånn har alle det nå. Man får jo lyst til å klemme deltakerne når de ikke får det til, forteller Solberg.

- Kan du røpe noe vi ikke får se på tv?

- Vi fryser veldig. Jeg har frosset veldig mye på «Sommerhytta». Den neste sesongen som kommer på tv er den første som blir spilt inn på våren, ellers har vi pleid å ha innspilling om høsten. Det var veldig kaldt i begynnelsen, og jeg måtte legge meg i et varmt badekar på hotellet i Oslo sentrum om kveldene, minnes Solberg.

P3 GULL: Programleder Martin Lepperød ofret håret sitt under fjorårets P3 gull. Vis mer

- Ikke romantiske

Flere kalde kvelder blir det nok også når innspillingen av neste sesong av «Sommerhytta» snart går i gang. Etter et rolig år har Solberg tatt opp podkastarbeidet. Oppdragene har begynt å bli flere.

- Jeg har vært heldig og hatt jobb, både med podkast og «Sommerhytta». Selv om aktivitetsnivået har vært lavere, har jeg truffet folk, så jeg har ikke vært så isolert som mange andre, sier hun, og fortsetter:

- Akkurat nå fordi jeg bor i Bergen, og ikke i Oslo hvor det har vært veldig stengt ned. Det har vært en rolig og fin tid med venner og familie.

GODT GIFT: Guri Solberg og musikerektemannen David Vogt er ikke særlig romantiske. - Men det er mye kjærlighet, sier hun til Se og Hør. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
GODT GIFT: Guri Solberg og musikerektemannen David Vogt er ikke særlig romantiske. - Men det er mye kjærlighet, sier hun til Se og Hør. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer

Hun har holdt sammen med David Vogt i en årrekke. De giftet seg i 2008, og døtrene har begynt å bli store. Det synes 44-åringen er deilig.

- Vi har det kjempefint og er friske, og barna her kan gå på skole og fritidsaktiviteter. Det er deilig å være ferdig med småbarnsgreiene og ha noen fine, store jenter som jeg er veldig stolt av.

- Og ektemannen?

- Vi er ikke noe «date night»-folk. Mange er veldig opptatt av det, men vi gjør ikke sånne ting. Vi ser veldig mye på Netflix og HBO, og vi ligger og koser oss i sofaen. Det er nok ikke romantikk ved første øyekast, men det er veldig mye kjærlighet i det. Det siste året har vi sett veldig mye til hverandre.

LES OGSÅ: Derfor må de leie ut vinnerhytta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer