- Trodde jeg fikk rollen fordi jeg er gift med regissøren

«The Artist»-stjernen Bérénice Bejo følte hun måtte beviste ekstra mye på audition.

GIFT MED REGISSØREN: Bérénice Bejo følte hun måtte bevise seg selv fordi hun er gift med «The Artist»-regissøren Michel Hazanavicius.  Foto: All Over Press
GIFT MED REGISSØREN: Bérénice Bejo følte hun måtte bevise seg selv fordi hun er gift med «The Artist»-regissøren Michel Hazanavicius. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den franske stumfilmen «The Artist» er nominert til hele 10 priser og er spådd å bli den store vinneren under Oscar-utdeling søndag kveld.

For mange nordmenn er nok hovedrolleinnehaverne, franske Jean Duejardin og Bérénice Bejo (35), relativt ukjente men har fått mye internasjonal oppmerksomhet etter å ha spilt i den kritikerroste sort-hvitt filmen.

Det ikke alle vet er at Bérénice Bejo er gift med «The Artist»-regissøren Michel Hazanavicius, som også er nominert til beste regi og beste manus, og ekteskapet førte til ekstra mye press på den franske skjønnheten.

- I begynnelsen var jeg så nervøs. Den første store scenen min føltes som en audition fordi når du er regissørens kone tror alle det er derfor du fikk rollen. De studerer deg for å se hvor god du egentlig er, og jeg måtte bevise at jeg var en ekte skuespiller, sier Bejo til den britiske avisen The Telegraph.

Bejo spiller den unge vakre skuespilleren Peppy Miller som sjarmerer seg inn i filmverdenen og forelsker seg i den aldrende skuespilleren George Valentin. Ifølge Bejo baserte Hazanavicius, som også har skrevet filmen, karakteren med sin kone i tankene.

- Han stjal alt fra meg. Ifølge Michel er Peppy hans fantasi om meg, men jeg er selvfølgelig ikke like perfekt som henne.

Ektemannens nærvær under innspillingen førte til at 35-åringen skerpet seg ekstra mye.

- Når du jobber med noen du kjenner godt, vil du gjøre dem fornøyd og presser deg kanskje for mye. Det tok meg noen få dager å venne meg av med det, å være en skuespiller og ikke Bérénice som prøver å gjøre ektemannen fornøyd.

«The Artist» er nominert i kategoriene: best regi, beste film, beste mannlige hovedrolle, beste manus, beste kvinnelige birolle, art direction, kinematografi, kostyme, klipp, musikk og original screenplay.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Denne hunden blir forfulgt av paparazzier  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer