Tore Petterson:

- Trodde jeg fikk hjerteinfarkt

Oppfordrer andre til å tørre og sjekke seg.

ÅPEN OM SJOKKET: Like før Tore Petterson skulle feire at han hadde blitt 40, sa kroppen kraftig fra. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ÅPEN OM SJOKKET: Like før Tore Petterson skulle feire at han hadde blitt 40, sa kroppen kraftig fra. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden fylte den folkekjære TV-personligheten Tore Petterson 40 år. I den anledning inviterte han til en storslått feiring, som senere har blitt godt dokumentert i sosiale medier.

Da Se og Hør møtte ham under Gullruten i Bergen lørdag, kunne Tore imidlertid fortelle at oppkjøringen til bursdagen, ikke ble helt som planlagt.

Det er nemlig ikke ukjent at han har mange baller i luften og driver med en rekke forskjellige prosjekter, men da han skulle planlegge 40-årsfeiring i tillegg, ble det for mye.

Ubehagelige symptomer

«Skal vi danse»-dommeren ble overarbeidet, noe som resulterte i en tur i ambulansen.

- Jeg hadde jobbet litt mye, og la foredrag, bursdag, livet mitt generelt og 40-årsdag samtidig, sier han, og fortsetter:

- Så jeg trodde jeg fikk hjerteinfarkt.

STRÅLTE SAMMEN: Tore ankom Gullruten sammen med Silje Sandmæl og Jenny Jenssen lørdag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE SAMMEN: Tore ankom Gullruten sammen med Silje Sandmæl og Jenny Jenssen lørdag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Petterson forteller at det heldigvis skulle vise seg å «bare» være et panikkanfall, men opplevelsen har virkelig satt en støkk i ham.

- Jeg har aldri hatt angst som jeg hadde da, det føltes veldig fysisk, og det var veldig skummelt. Jeg har aldri kjørt ambulanse heller, men jeg ble kjørt av gårde.

- Jeg skulle bare ta EKG for å forsikre at alt var bra, fortsetter han, og legger til at han selv kjørte til legevakten i Nydalen, men at de raskt ringte ambulansen derfra. Det minnes 40-åringen som skummelt.

Opplevelsen ble på mange måter en oppvekker for TV-profilen, som innrømmer at han må bli flinkere til å slappe av mellom slagene.

Tore Petterson innrømmer overfor økonom og programleder Silje Sandmæl at han til tider har slitt stort med økonomien. Vis mer

La om livsstilen

- Jeg har tenkt mye på det, at jeg må begynne å ta vare på helsa mi. Og så snakker jeg jo mye om det, at menn må tørre å si ifra når noe er vanskelig, så det ble litt som en prinsippsak for meg da, at jeg hadde vondt i brystet og klarer ikke røre armen, så da måtte jeg sjekke det med en gang, sier han, og legger til:

- Er så teit å dø fordi du ikke gadd å sjekke deg ...

Etter den skremmende opplevelsen oppfordrer han nå andre til å tørre å si ifra når man kjenner at kroppen ikke er helt som den skal.

- Hvordan merket du det?

- Det føltes som et hjerteinfarkt. Kjempevondt i hjertet, vondt i armen og det spredte seg nedover hele armen etter hvert. Det som er, er at de som har angst sier at det kjennes ut som hjerteinfarkt når man får det, det har jeg hørt før, men jeg tenkte ikke på det, så det er en oppvekker.

- Det er synd at man alltid må oppleve sånne ting, men man lever hardt og tror man overlever alt og er overmenneske, men det er man ikke. Så hvis man kjenner på sånne ting, så gå og sjekk det.

Nå har Tore tatt flere forholdsregler, og prøver blant annet å leve en sunnere livsstil.

- Jeg spiser sunnere, beveger meg mer og har også fått meg bysykkel, sier han.

Åpen om pengeproblemene

Petterson lever av å holde foredrag om åpenhet og psykisk helse, men er stadig også å se på TV, blant annet som «Skal vi danse»-dommer. Tidligere i år blottla han også sin egen pengekrise i serien «I lomma på Silje».

40-åringen søkte hjelp hos Silje Sandmæl (40) i håp om å kunne realisere en drøm han har hatt i flere år - nemlig å kjøpe seg leilighet. Drømmen om egen leilighet har imidlertid vært langt inn i fremtiden. I episoden kom det nemlig frem at han har hatt store økonomiske problemer, etter at han gikk på en skattesmell for noen år siden.

Med deltakelsen i programmet håpet han at han har satt søkelys på at det er helt greit å ikke klare alt, men at man må tørre å være åpen nok til å be om hjelp.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Jeg tenkte det var på tide å ikke bare prate, men å leve ut det jeg snakker om. Folk sier: «Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør!». Jeg vil si og gjøre med samme sinn, sa han til Se og Hør.

Skummelt

Likevel innrømmet 40-åringen at det ikke var like lett å stå frem på den måten han gjorde.

- Klart det var skummelt. Det er mange som er flinke til å poengtere at dette er noe alle bør være gode på, men hvorfor har alle jeg kjenner i min bransje hatt økonomiske vansker da? spurte han seg.

Petterson kunne i ettertid avsløre at han har lært mye om egen økonomi, og ikke minst avsløre at drømmen om egen bolig snart går i oppfyllelse.

LES OGSÅ: - Det avsluttet forholdet med barna mine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer