MØTTES VED EN REN TILFELDIGHET: Idrettsparet Cathrine Larsåsen (31) og Morten Jensen (35) har vært et par i ni år, og venter sitt andre barn om kort tid. Her avbildet mens Cathrine gikk gravid med parets første sønn. Foto: Privat
MØTTES VED EN REN TILFELDIGHET: Idrettsparet Cathrine Larsåsen (31) og Morten Jensen (35) har vært et par i ni år, og venter sitt andre barn om kort tid. Her avbildet mens Cathrine gikk gravid med parets første sønn. Foto: Privat Vis mer

Cathrine Larsåsen:

Trodde ikke sine egne øyne da hun så kjæresten

Kjærlighetshistorien til Cathrine Larsåsen og samboeren er nesten for god til å være sann.

Publisert

Oslokvinnen Cathrine Larsåsen (31) er best kjent for sin innsats på friidrettsbanen, der hun tidligere har markert seg som norsk rekordholder i stavsprang.

De siste årene har 31-åringen imidlertid vært like opptatt med det som skjer på hjemmebane, der hun og samboeren, den danske lengdehopperen Morten Jensen (35), venter sitt andre barn om kort tid. Fra før har det populære idrettsparet sønnen Loui (3), som kom til verden i 2015.

Det er gått ni år siden Cathrine og Morten traff hverandre for første gang, og som så mange andre var det bare tilfeldigheter som gjorde at det ble nettopp de to.

«Han skal bli min»

Historien om deres første møtet er likevel nesten for god til å være sann - tør vi å påstå.

Det er i intervju med VGs fredagsbilag at Cathrine forteller om den ukjente mannen hun la merke til på en friidrettstadion i København, der hun var innom for å hente stavene etter en konkurranse.

- Jeg syntes han hadde en utrolig flott bakdel, og da han snudde seg, tenkte jeg: «Han skal bli min», forteller 31-åringen - som først festet blikket til Mortens rygg - til avisen.

KJÆRLIGHET VED FØRSTE OG ANDRE BLIKK: Morten Jensen og Cathrine Larsåsen fikk øynene opp for hverandre allerede under sitt første møte. Så møttes de tilfeldig igjen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KJÆRLIGHET VED FØRSTE OG ANDRE BLIKK: Morten Jensen og Cathrine Larsåsen fikk øynene opp for hverandre allerede under sitt første møte. Så møttes de tilfeldig igjen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Dansken som senere skulle bli Cathrines kjæreste la også merke til den norske stavhopperen, men de utvekslet aldri et ord. Kjærlighetshistorien stopper riktignok, og helt åpenbart, ikke der.

Nye tilfeldigheter

To uker senere ramlet de tilfeldigvis over hverandre igjen, da Cathrine sto på flyplassen i Venezia og ventet oppgitt på å bli fraktet til en konkurranse i nærheten. Ventetiden strakk seg nemlig ut fordi sjåføren ventet på en annen passasjer.

- Ironisk nok var det han utrolig flotte gutten fra København som kom gående mot meg. Jeg var ikke sur lenger da, for å si det sånn, forteller Cathrine til VG.

Resten er altså historie. Morten forteller til avisen at han i første omgang oppfattet Cathrine som en utrolig vakker, norsk jente.

- Hun hadde en tiltrekkende utstråling som gjorde meg veldig nysgjerrig, legger han til.

Parets andre barn er ventet å ankomme når som helst, da Cathrine hadde termin allerede tidligere i uka.

- Går som en drøm

Til tross for at hverdagen kan bli hektisk, er ikke stavhopperen i tvil om at hun gleder seg til å bli tobarnsmor, og til at sønnen Loui blir storebror.

- Det blir stort for Loui å få en lillebror i huset. En ny lekekamerat og en bestevenn for livet, med felles interesser, fortalte 31-åringen til Se og Hør i sommer.

På Instagram har Cathrine delt flere råd og treningstips for gravide via videoer og bilder. Selv hadde hun ikke hatt noen særlige utfordringer med svangerskapet da Se og Hør møtte henne sist.

Saken fortsetter under.

- Graviditeten går som en drøm. Jeg kan trene og gjøre alt som normalt. Jeg hadde også en superfin graviditet med førstemann, så jeg føler meg ekstremt heldig som kan ha det på denne måten når jeg tross alt vet hvor hardt en graviditet kan være for noen, fortalte hun den gang.

Tung tid

Inntil i fjor høst var Cathrine og Morten bosatt i København, men før jul flyttet duoen til Norge.

- Årsaken var at jeg ville tilbringe mer tid med pappa. Han er nemlig rammet av den uhelbredelige og dødelige sykdommen ALS, eller amyotrofisk lateral sklerose, har Cathrine tidligere fortalt til Se og Hør.

Tidligere i år sto hun og pappa Johnny Larsåsen (65) frem i Se og Hør og fortalte åpenhjertig om den tøffe tiden de går gjennom.

- Pappa gleder seg like mye som meg og Morten til den nye babyen kommer til høsten. Også̊ vesle Loui gleder seg til å få en bror eller søster, uttalte hun.

- Han kysser magen min hver dag og snakker til babyen. Det smelter et mamma-hjerte fullstendig, fortalte Cathrine, som ikke hopper stav lenger, men som likevel trener for fullt.

Samboeren jobber på sin side som lærer på en barneskole.

LES OGSÅ: Hadde sterke veer i 16 timer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer