John Arne Riise i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»

- Trodde ikke savnet skulle bli så stort

John Arne Riise skulle gjerne hatt kona ved sin side under innspillingen av «71 grader nord».

REISTE VEKK: For å være med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», reiste John Arne Riise fra kone og hus i Ålesund. Nå forteller han at savnet var til å ta og føle på under reisen gjennom det ganske land. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
REISTE VEKK: For å være med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», reiste John Arne Riise fra kone og hus i Ålesund. Nå forteller han at savnet var til å ta og føle på under reisen gjennom det ganske land. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): - Jeg er ingen Nansen eller Heyerdahl, men er veldig glad i turer.

Tidligere fotballstjerne John Arne Riise (37) har de siste ukene vært å se i ukjent terreng. Gressbanene han gjennom 110 landslagskamper har erobret, er byttet ut med Norges vakre og langstrakte natur - og fotballskoene har måttet vike til fordel for smarte og praktiske tursko.

Han har sovet i hengekøyer, svømt, klatret og alt annet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har kastet mot ham. På grunn av sin atletiske bakgrunn var han en av deltakerne som var best fysisk forberedt, men det ble likevel en krevende reise for sunnmøringen.

- Jeg har jo fortsatt muskler i beina, men merket at det var andre muskelgrupper som følte seg neglisjert. Jeg var støl i muskler jeg ikke visste jeg hadde, flirer han overfor Se og Hør.

GODT FORMÅL: John Arne Riise krabbet i 2016 to kilometer for et godt formål. Riise tok en etappe for Ove Øderud som tapte et veddemål om at Leicester ikke kom til å vinne ligaen. Video: NTB / Scanpix. Vis mer

Stort savn

For å være med i serien måtte toppscoreren forlate kone i Ålesund til fordel for naturen. Det skal nevnes at årets deltakere fikk benytte seg av sosiale medier og telefon under innspillingen, men avstanden til hans utkårede var likevel stor og krevende.

- Det var mye verre enn jeg trodde på forhånd. Jeg er mye ute og reiser, så jeg er vant med noen dager fra hverandre. Men dette ble veldig annerledes med «71», forteller han.

VIL HA BARN: Louise Angelica Riise, John Arne Riises kone, avslører i «Bloggerne» at livet for de to endelig har begynt å falle på plass. Det eneste de mangler er en liten baby eller to. Video: TV 2 Vis mer

John Arne og Louise Angelica (27) giftet seg i Nordberg kirke våren 2014, og har siden den gang vært et av landets mest omtalte par. De bodde en periode på både Kypros og i India, men har nå fått rotfeste i Ålesund.

Her driver hun interiørbutikk, mens han straks skal ut på bokturné i England med sin nye selvbiografi.

Å forlate det etablerte livet var av naturlige årsaker derfor ingen enkel oppgave. Han måtte også forlate de tre barna sine.

- Jeg ville dele opplevelsene med dem hver eneste dag og merket at jeg savnet dem enormt. Jeg er jo en følsom gutt, men trodde ikke savnet skulle bli så stort som det ble, sier han og fortsetter:

- Louise er der og støtter meg, noe jeg har blitt avhengig av. Jeg skulle gjerne hatt henne med meg, og delt det med henne og barna, sier den romantiske fotballproffen.

Klipp fra MAX-dokumentaren "Venstrebeint: Historien om John Arne Riise": John Arne Riise åpner seg om farsrollen og forholdet han har til sine barn. Vis mer

Elsker Grandiosa

Årets sesong er på hele elleve episoder, og finalen går av stabelen i midten av mai. Uten å avsløre hvor lenge John Arnes reise i programmet ble, returnerte han i hvert fall til hverdagen på et tidspunkt.

Han er ikke sikker på om han har gått ned noe i vekt, fordi han sjelden trer opp på baderomsvekten. Han skulle derimot gjerne spist litt mer variert, og savnet fredagstacoen.

KRITISK: Turmaten de fikk servert under reisen var ikke blant Riises favoritter. Han forteller at det var deilig å få taco og kjøttkaker tilbake i Ålesund. Foto: TVNorge
KRITISK: Turmaten de fikk servert under reisen var ikke blant Riises favoritter. Han forteller at det var deilig å få taco og kjøttkaker tilbake i Ålesund. Foto: TVNorge Vis mer

- Ventet kona med blomster og middag?

- I wish. Louise hentet meg på flyplassen, men hverdagen traff meg ganske så raskt. Men nå elsker jo jeg norske middagsvaner. For meg er kjøttkaker, «grandis» og taco helt nydelig, flirer han.

- Klump av følelser

Det hersker ingen tvil om at Riise klarer å motivere seg selv til det aller meste. Han har vært å se i en rekke andre realityserier, i tillegg til sin langvarige fotballkarriere - som startet på seniornivå allerede som 16-åring.

Å dra fra kysten i vest til kysten i nord var derfor et naturlig steg videre i reisen.

- Jeg er et konkurransemenneske, og det å få bryne seg mot langrennsløpere og andre sportskjemper trigget meg. Dessuten er det jo helt nydelig å gå i norsk natur og oppleve masse jeg aldri var gjort før, sier han til Se og Hør.

TØFFE UTFORDRINGER: John Arne Riise fikk blant annet sove i hengekøye som hang midt i løse luften. Foto: TVNorge
TØFFE UTFORDRINGER: John Arne Riise fikk blant annet sove i hengekøye som hang midt i løse luften. Foto: TVNorge Vis mer

Ansikt til ansikt med tidligere idrettshelter, som håndballens Håvard Tvedten og langrennsløper Marthe Kristoffersen, kan det enkelt oppstå komplikasjoner. Han beskriver seg selv som en som ofte overvurderer seg selv, og flere av etappene har han friskt i minnet som påkjenninger.

De tidligere idrettsutøverne er alle vant til å vinne, og følelsene koker gjerne over når det stormer som mest. Fungerer ikke laget, fungerer nemlig ingenting, mener han.

- Jeg er jo en klump med følelser, og blir ofte sint, sur, glad og lei meg. Fotball og lag er noe jeg har blitt drillet på siden jeg var fem år, så det som irriterer meg er når noen bryter med laget, kjører sololøp og ikke samler hele troppen, forteller Riise og fortsetter:

- Alle har forskjellig smertegrense, men er vi på et lag så står vi sammen. Vi er ikke sterkere enn det svakeste ledd, så derfor er jobben å sørge for å skape de beste rammene for alle. Derfor ble jeg litt sint da noen valgte å gå på alene. Det gjør det enda vanskeligere for dem som ligger bak. Det er ikke slik er jeg opplært i fotball og da blir jeg ekstra irritert, mener fotballstjernen.

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer

Mange sesonger

Dette er niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Det gikk for første gang på lufta i 2010, da fotballspiller Harald Martin Brattbakk gikk av med seieren.

I samme sesong var også Cato Zahl Pedersen og Tommy Steine med. ​​

Året etter vant Pål Anders Ullevålseter sesongen, mens barne-tv-helt Asgeir Borgemoen havnet på en andreplass. I samme sesong var Vendela Kirsebom og Lene Alexandra Øien med.

Da det i 2012 var duket for nok en sesong, kunne Didrik Solli-Tangen kalle seg vinner, tett etterfulgt av trompetist Ole Edvard Antonsen og komiker Gustav Nilsen.

Året etter vant fotballspiller Christer Basma, mens Johan Remen Evensen og Iver Horrem havnet på andre- og tredjeplass, respektivt.

I 2014 kunne Olaf Tufte kalle seg seiersherre, og året etter stakk Bjørn Einar Romøren av med den gjeve seieren. Anders Jacobsen vant i 2016.

Da programmet gikk over skjermen i forrige sesong, var det Ole Martin Årst som stakk av med seieren. Han vant foran kickbokser Thea Næss, som havnet på en god andreplass.

Blant de andre som deltok var Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng, Grace Bullen, Samantha Skogrand og Alexandra Joner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer