STERKE FØLELSER: Både Jahn Teigen og gruppen «Cir.Cuz» ble rørt da de fremførte hans låt «Det vakreste som fins» for ham i TVNorge-programmet «En hyllest til Jahn Teigen». Til høyre Mats Melbye fra «Cir.Cuz». FOTO: TVNorge/Martin Norderhaug.
STERKE FØLELSER: Både Jahn Teigen og gruppen «Cir.Cuz» ble rørt da de fremførte hans låt «Det vakreste som fins» for ham i TVNorge-programmet «En hyllest til Jahn Teigen». Til høyre Mats Melbye fra «Cir.Cuz». FOTO: TVNorge/Martin Norderhaug.Vis mer

Sang «Det vakreste som fins» for Jahn Teigen:

- Trodde ikke Jahn kom til å gråte

Det var ikke bare gruppen «Cir.Cuz» som ble rørt da de skulle hylle den den norske pop-legenden.

I det nye TVNorge-programmet «En hyllest til Jahn Teigen» fremfører en rekke kjente artister flere av Teigens mest kjente sanger for ham selv.

Gruppen «Cir.Cuz» fikk bryne seg på den berømte kjærlighetssangen «Det vakreste som fins».

Til Seoghør.no avslører Mats Melbye - som sammen med Thomas Pedersen utgjør gruppen - at det ble en sterk opplevelse både for dem og Teigen.

- Det kom jo noen tårer da vi sang «Det vakreste som fins». Jeg trodde ikke han kom til å gjøre det. Han er jo vanligvis en blid og sprudlende person.

- At vi har klart å røre ham så mye, er en sinnsyk opplevelse for oss. Og det var jo sikker en fin opplevelse for ham også. Det var helt utrolig.

Se utdrag fra opptredenen her:

Det er gått ti år siden den folkekjæreartisten Jahn Teigen (67) trakk seg tilbake fra rampelyset, og forlot Norge til fordel for byen Ystad i Skåne i Sør-Sverige.

- Ikke ensom

Foruten å finne selskap med en rekke dyr som lever sammen med ham på Klockaregården, har ikke Teigen andre enn seg selv på tomten. Ensomheten kjenner han imidlertid ikke på, har artisten tidligere forklart til Dagbladet.

- Ensom? Nei, eller den ensomheten jeg føler trenger jeg i så fall. Også har jeg mange dyr, kaniner, rever og fugler rundt meg, så jeg er lite ensom, sier Teigen.

Blant de andre artistene som deltar i programmet er Carola, Elisabeth Andreassen, Alexander Rybak og Hanne Sørvaag.

Merket nervene

«Cir.Cuz»-Mats sier til Seoghør.no at han merket nervene godt da han skulle fremføre Jahn Teigens sang.

- Jeg trodde beina mine skulle rase sammen. Man tenker at det bare et menneske, helt til han står foran ham.

- Du skal synge låten hans, en av de største låtene han har. Da blir det annerledes.

STJERNEHYLLEST: Carola, Cir.Cuz og Didrik Solli-Tangen er blant artistene som opptrer i TV-programmet «En hyllest til Jahn Teigen». Foto: TVNorge
STJERNEHYLLEST: Carola, Cir.Cuz og Didrik Solli-Tangen er blant artistene som opptrer i TV-programmet «En hyllest til Jahn Teigen». Foto: TVNorge Vis mer

Jahn Teigen har vært kjent for det norske folk i en rekke tiår, og ble spesielt berømt sammen med Anita Skorgan, der duoen var Norges mest kjente par på 80-tallet.

Teigen har tidligere åpnet opp om det første møtet med Skorgan, overfor Se og Hør.

- Under den norske finalen i 1976 skulle vi begge fremføre sangen «Hastverk». Den gangen var det slik at alle sangene ble fremført to ganger, en gang med lite orkester og en gang med stort orkester.

- Ikke kjæresteemne

- Jeg sang med det lille orkestret, og Anita lurte på om jeg hadde noen råd til henne. «Det er bare å synge, det», svarte jeg. Hun var ikke mer enn 17 år gangen, og jeg så ikke på henne som et kjæresteemne. Jeg var jo 26, fortalte Jahn.

Først tre og et halvt år senere ble de to et par. Da hadde Teigen rukket å vinne Grand Prix med «Mil etter mil» i 1978, mens Anita vant året før og året etter.

POPSTJERNE-PAR: Jahn Teigen og Anita Skorgan var ett av Norges mest kjente par på 80-tallet. Her er de avbildet i forbindelse med bryllupet i 1984.
POPSTJERNE-PAR: Jahn Teigen og Anita Skorgan var ett av Norges mest kjente par på 80-tallet. Her er de avbildet i forbindelse med bryllupet i 1984. Vis mer

Etter fire år som ektepar gikk duoen hver til sitt, men forble venner. I fjor ble det også kjent at Teigen og Skorgan er blitt besteforeldre.

«En hyllest til Jahn Teigen» sendes på TVNorge lørdag kl. 20.00.

LES OGSÅ: Slik var Jahns første møte med Anita Skorgan