- Trodde ikke at noen kunne være så gal

Her går det opp for de sjokkerte «Farmen»-deltagerne hva som venter de neste ukene.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Mandag er det premiere på den åttende sesongen av «Farmen» på TV 2. Og allerede i premiereprogrammet vil TV-seerne få se heftige diskusjoner blant de 14 deltagerne. Mest oppmerksomhet vekker kristne Andreas Nørstrud (27) fra Tuddal.

- Jeg synes dere jentene er alt for lettkledde her i «Farmen», sier han i programmet, før en av de unge jentene, Cecilie Holm (24), raskt tar ordet.

- Er jeg lettkledd nå? Fordi jeg har på meg en shorts? spør hun - meget undrende.

- Ja, jeg synes det.Sånn som kvinner går i dag, det er av helt nyere dato. Vi som tror på bibelen vet at hor - det begynner i hjertet. Det er ikke nødvendigvis det å utføre handlingen, fastholder Andreas, som møter kraftig motstand for sine svært kontroversielle utsagn.

I programmet står Tuddal-mannen fast vet at jenter bør kle seg mye mer «tekkelig» enn å vise bar hud i hytt og vær.

- Hvis jeg føler at noen bryter en grense med tanke på hvordan de kler seg her, så synes jeg det er riktig å kunne si hva jeg mener.  Jeg synes de bør kle seg sømmelig, at de kler seg i respekt for sine omgivelser - og i tråd med den verdigheten de har som kvinner, sier han.

SE OGSÅ: HER ER UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND TV

Seoghør.no har vært i kontakt med flere av årets deltagere, og mange av dem legger ikke skjul på at de reagerte kraftig på Andreas' tanker om det kvinnelige kjønn.
 
- Etter hvert fikk jeg faktisk stor respekt for ham, dette var meningene hans - og det sto han for. Det skal han ha respekt for, selv om det han sier jo er helt på trynet, sier en deltager til Seoghør.no.
 
Av hensyn til spenningen i programmet har vi valgt å anonymisere deltagere som uttaler seg på dette tidspunkt (innspillingen er ennå ikke over, journ. anm.).

Ifølge den ikke-navngitt deltageren var det ikke bare kvinner i shorts som fikk Andreas til å si tydelig ifra hva han mente. Nørstrud hadde nemlig flere kontroversielle synspunkter på saker og ting.

- Han er jo tilhenger av flerkoneri, har et konservativt syn på homofile og skulle gifte seg med en jomfru når den tiden kom. Jeg trodde ikke at det gikk an å være så gal i hodet, derfor trodde jeg også at han var plantet der av produksjonen.

Seoghør.no møtte alle «Farmen»-deltagerne under programmets presselansering i august. Andreas Nørstrud la heller ikke den gang skjul på at han har meninger som i dagens samfunn kanskje ikke er helt a4.

- Jeg ble med i «Farmen» litt for moro skyld, men det er også sånn at jeg har en del ting på hjertet som jeg ønsker å dele. Min mening er at små samfunn som dette skal drives i tråd med tradisjonell, norsk bondekultur. At man ivaretar den kulturarven man bærer på. Når dette er over, har jeg kanskje inspirert andre til å tenke som meg, sier han til Seoghør.no.

27-åringen erkjenner at meningene han har først og fremst er forankret i hans kristne tro.

- Min tro er forankret i det bibelen sier. Og jeg definerer meg selv som kristen, noe som da er ensbetydende med at bibelen er min autoritet. Retningslinjene i bibelen er retningslinjene for meg. Jeg står for den moralen som er best for samfunnet. Lett bekledning hos jenter liker jeg ikke, man må ta hensyn til sine omgivelser, forklarte han til Seoghør.no i august.

I klippet over ser du også at en av de andre unge jentene, Ingvild Skare Thygesen (19), gir tydelig uttrykk for avsky for diskusjonen som nettopp rammet dem.

- Jeg ble helt sjokkert. Jeg har aldri møtt en person med sånne meninger før, sier hun i programmet.

«Farmen» ser du på TV 2 mandager og onsdager klokka 21.40, samt søndager klokka 21.45.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Åpen for å finne kjærligheten på TV   

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer