Marianne Antonsen:

Trodde hun var død etter operasjonen

Marianne Antonsen (47) var sikker på at hun hadde «forlatt alle».

OPERERT: Artist Marianne Antonsen (47) trodde hun hadde kommet til livet etter døden da hun våknet etter hjerneoperasjonen i januar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
OPERERT: Artist Marianne Antonsen (47) trodde hun hadde kommet til livet etter døden da hun våknet etter hjerneoperasjonen i januar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Artist Marianne Antonsen (47) hadde akkurat giftet seg kjæresten Henning Friise, da hun i fjor sommer mottok sjokkbeskjeden om at hun hadde en svulst på hjernen.

- Jeg tenker ofte: Er dette den siste høsten jeg har hatt? Og hva med julen, blir den også for aller siste gang? Jeg tenker sånn fordi jeg er rammet av hjernesvulst, fortalte 47-åringen åpenhjertig til Se og Hør i fjor høst.

Antonsen ble trillet inn på operasjonsbordet i januar. Tross høy risiko, var inngrepet heldigvis vellykket.

- Var forvirret

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forsikrer musikeren, tross flere smertefulle ettervirkninger, at hun har det bra.

- Jeg skal ikke å grine over at jeg ennå ikke er meg selv helt, at jeg ikke får kjøre bil, at jeg har det vondt - for fytti rakker'n jeg har mye vondt. Men det jeg var redd for å miste, det har jeg jo. Jeg har livet, forteller Antonsen til magasinet.

Da den folkekjære artisten - som har barna Olivia (11) og Thomas (27) - våknet etter operasjonen for et halvt år siden, var hun riktignok overbevist om at hun hadde «forlatt alle».

GIFTET SEG: Marianne Antonsen giftet seg med den tidligere fotballspilleren Henning Friise i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GIFTET SEG: Marianne Antonsen giftet seg med den tidligere fotballspilleren Henning Friise i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Overfor Dagbladet Magasinet forteller Antonsen at hun trodde hun var i en rar drøm da hun vandret rundt i korridorene på Ullevål sykehus.

- Jeg var så forvirret. Å våkne opp etter operasjonen, med venefloner og alle ledningene på kroppen, skjønne at det fortsatt var onsdag, og at jeg er her fremdeles … Det skjønte jeg ikke, forteller hun.

Tok farvel

Før den omfattende operasjonen, der legene måtte hente ut deler av kraniet, fikk Antonsen beskjed om at hun risikerte å våkne opp med flere hjerneskader - hvis hun i det hele tatt overlevde.

Østfoldingen har tidligere vært åpen om at hun forberedte seg på det verste før operasjonen. I desember «tok hun farvel» med publikum og sine nærmeste under en julekonsert i hjembyen Fredrikstad.

- Jeg vet ikke om jeg kommer tilbake. En ting er å overleve, ta kampen og være her videre. Men å gjøre en konsert og gjennomføre jobber sånn som jeg har gjort? Det fremstår som helt utopisk. Jeg har tatt innover meg at dette er siste gang, fortalte hun til NRK den gang.

Antonsen fattet mistanke om at noe var alvorlig galt da hun besvimte med et brak på soveromsgulvet hjemme hos seg selv.

En røntgenundersøkelse viste i etterkant at hun hadde en godartet svulst på lillehjernen. Beskjeden kom altså bare to dager etter bryllupet.

Saken fortsetter under.

Kan komme tilbake

- Jeg føler meg ikke beroliget. Operasjonen er risikofylt, blant annet skal en blodåre imidlertid stanses. Jeg kan miste hørselen, eller evnen til å ordlegge meg. Da vil jeg aldri mer kunne synge. Jeg står midt i mitt livs kamp, fortalte hun til Se og Hør i fjor høst.

Heldigvis har Antonsen hatt hellet på sin side. Selv om legene ikke kan garantere at de har fått ut hele svulsten, vil ikke 47-åringen tenke på hva som eventuelt skjer i framtiden.

- Nå ser alt bra ut, og enn så lenge kan hele familien legge bort den hjernesvulsten, sier hun til Dagbladet Magasinet.

Det var i 2016 at Antonsen bekreftet overfor Se og Hør at hun hadde blitt kjæreste med den tidligere fotballspilleren Henning Friise.

- Jeg føler at jeg har funnet mannen jeg vil dele livet mitt med. Kjæresten min er en god støttespiller, sa artisten den gang.

Paret bor sammen i Fredrikstad.

LES OGSÅ: Knust etter sønnens kreftdiagnose