Elin Kjos er død:

- Trodde hun skulle få mer tid

Tvillingsøsteren snakker ut etter dødsfallet.

SØSTRE: Elin og Ida Kjos var både bestevenner og tvillingssøstre. Nå må Ida leve videre uten Elin. Foto: Privat
SØSTRE: Elin og Ida Kjos var både bestevenner og tvillingssøstre. Nå må Ida leve videre uten Elin. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter lengre tids kreftsykdom sovnet den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos inn forrige uke. Hun ble 35 år gammel. Dødsfallet ble offentliggjort på influenserens egen Instagram.

Sammen med tvillingsøsteren Ida hadde hun podkasten «Søstrene Kjos». Der pratet de om alt mellom himmel og jord, og hadde flere åpne samtaler om døden.

I den nyeste episoden av podkasten, som har fått navnet «Hvil i fred Elin», åpner søsteren seg om hvor vanskelig ting er, når hun nå må leve videre uten Elin.

Den svenske treningsprofilen Elin Kjos er død. Video: Nora Skavhaug/Rød Løper, expressen.se Vis mer

Kreften spredte seg

Det er tre år siden treningsprofilen fikk den nedslående beskjeden om at hun hadde uhelbredelig kreft.

En lengre tids hoste viste seg å være lungekreft, og legene fant den gang en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes. De kom omsider til et punkt hvor de ikke kunne tilby mer behandling.

I januar i fjor fortalte hun at svulsten hadde sluttet å vokse. Bare tre måneder senere kom kontrabeskjeden om at kreften hadde spredt seg til skjelettet.

Nå avslører søsteren at kreften til slutt hadde spredt seg til hele kroppen.

I SORG: Shabana Rehmans kjæreste og samboer Petter Simonsen snakker ut etter dødsfallet. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/hun-ga-meg-det-beste-aret-i-mitt-liv/78384762. Reporter: Stig H. Justad. Video: Stig H. Justad/Se og Hør, NRK. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

- Som dere nå vet, sovnet Elin inn tidlig forrige uke etter å ha fått beskjed om at kreften hadde spredt seg til hele kroppen. Det var en veldig tung beskjed å få. Vi håpet likevel at det kanskje skulle finnes noe som gjorde det bedre, men vi visste vel alle sammen at noe slikt ikke fantes, forteller hun gråtkvalt i de første minuttene av episoden.

Fikk et hjerteinfarkt

Hun forteller videre at Elin hadde fått beskjed av en lege at hun trolig hadde noen måneder igjen å leve, noe som gjorde stemningen hakket mer positiv.

- Hun trodde hun skulle få mer tid med de hun elsket, og var derfor ganske glad da jeg snakket med henne på fredag. Vi sa ha det og at vi elsket hverandre. Senere på kvelden fikk hun vite at hun hadde væske i hjerteposen og at legene ville prøve å tømme den.

Dagen etter ble Elin operert i hjertet. Kort tid etter inngrepet fikk hun derimot et hjerteinfarkt og ble lagt i respirator.

Programleder i P3morgen, Adelina Ibishi, var tilbake på luften etter en tids fravær - nå åpner hun om farens kreftsykdom. Reporter: Edward Stenlund. Video: NRK Vis mer

Takker sykehuset og lytterne

Et døgn senere fikk familien vite at hun ikke ville våkne igjen, forteller søsteren, som tar seg tid til å takke sykehuspersonalet som lot familien være til stede i Elins siste stund.

Gråtkvalt forteller Ida at hun var usikker på om hun skulle spille inn denne episoden av podkasten. Hun valgte likevel å gjøre det, ettersom lytterne har betydd så mye for familien før, under og etter sykdommen, forteller hun.

Vi har samlet de mest spektakulære talentshow-opptredenene internett har å by på i det siste. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Elin hadde sagt: «Nå må du slutte å gråte, prat om noe morsommere». Men sannheten er at det er vanskelig å snakke om noe morsomt. Det er så bisart. Jeg vet i hvert fall at jeg vil leve sånn som Elin gjorde, her i nuet, avslutter hun.

LES OGSÅ: Vil skilles etter demensdiagnose

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer