Charlize Theron:

Trodde hun skulle dø etter vektøkning

- Det var brutalt på alle mulige måter.

SLET: Neste år er Hollywood-stjernene å se i drama-komedien Tully. Til filmen måtte Theron opp i vekt. Noe som var lettere sagt enn gjort. Foto: NTB Scanpix
SLET: Neste år er Hollywood-stjernene å se i drama-komedien Tully. Til filmen måtte Theron opp i vekt. Noe som var lettere sagt enn gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Helt siden gjennombruddet i filmen «Djevelens advokat» i 1997 har Charlize Theron (41) vært regnet som en av Hollywoods fremste kvinnelige skuespillere.

I 2004 vant hun en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle som seriemorderen Aileen Wuornos i filmen «Monster». En rolle hun måtte legge på seg flere kilo før hun startet innspillingen.

Da hun nå, til sin nyeste film «Tully», nok en gang måtte raskt opp i vekt, var opplevelsen helt annerledes enn for 14 år siden.

Den single tobarnsmoren tror det er alderen som gjør det spesielt tøft for kroppen å gjennomføre slike drastiske forandringer.

- Det var brutalt på alle mulige måter. Denne gangen følte jeg virkelig at det tæret på helsen min. Alt sukkeret gjorde meg dypt deprimert. Jeg var syk. Jeg klarte ikke gå ned i vekt. Jeg ringte legen min og sa: «Jeg tror jeg holder på å dø!» Og han bare: «Nei, du er 41 år. Ro deg ned», avslører hun, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

VANT OSCAR: I 2004 gikk Charlize opp mange kilo til rollen som seriemorderen Aileen Wuornos. Foto: Filmweb
VANT OSCAR: I 2004 gikk Charlize opp mange kilo til rollen som seriemorderen Aileen Wuornos. Foto: Filmweb Vis mer

- Urealistisk standard for kvinner

Prisvinneren har ikke bare et av filmbyens største navn, hun regnes også som en av verdens vakreste kvinner.

Tidligere i karrieren har derimot hennes plettfrie ytre vært et hinder for henne.

- Jobber med ordentlig dybde går til folk som er fysisk riktige for dem. Sånn er det bare. Hvor mange roller er det der ute for de nydelige, to meter lange modellene i kjoler? Jeg har vært i rommet når de interessante rollene dukker opp, og de vakre menneskene er de første som blir sendt hjem, forteller hun, ifølge nettstedet.

PÅ RØD LØPER: Charlize under Filmfestivalen i Cannes i mai. Foto: NTB Scanpix
PÅ RØD LØPER: Charlize under Filmfestivalen i Cannes i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Mad Max»-stjernen, som elsker mat og nekter å telle kalorier, hevder videre at det er samfunnets feil at kvinner føler seg usikre på grunn av det voldsomme presset de opplever om å bevare ungdommen. Likevel er hun glad for at

- Vi lever i et samfunn hvor kvinner visner og menn eldes som en god vin. Det føles som om det er en urealistisk standard om hvordan kvinner burde se ut når de er over 40 år, forklarer hun, og legger til at hun er glad for at det har begynt å snu.

- I lang tid aksepterte kvinner dette og ventet på at samfunnet skulle forandre seg. Men nå har vi begynt å ta lederskap over det selv. Men det ville være løgn å si at det er mindre å bekymre seg for når man blir eldre for kvinner enn for menn.

LES OGSÅ: Liz Hurley reddet sønnens liv