POPULÆR DOMMER: Trond Harr er en ekte sjarmør og godt likt blant "Skal vi danse"-deltagerne. Her får han et kyss av Tone Damli Aaberge som deltok i programmet i fjor. Foto: SCANPIX
POPULÆR DOMMER: Trond Harr er en ekte sjarmør og godt likt blant "Skal vi danse"-deltagerne. Her får han et kyss av Tone Damli Aaberge som deltok i programmet i fjor. Foto: SCANPIXVis mer

Trodde han skulle dø

"Skal vi danse"-dommer Trond Harr ble rammet av kreft og hjerteinfarkt bare få måneder etter hverandre.

SEHER.NO: Den blide TV-dommeren Trond Harr (63) er med på å gjøre lørdagskvelden hyggeligere for norske tv-seere.

I et åpenhjertig intervju med VG forteller Harr om en tøff periode i livet sitt. I 2005 fikk han først fikk diagnosen prostatakreft og kort tid senere ble han rammet av hjerteinfarkt.

Det hele startet med at synet brått forsvant på begge øynene. Han dro til legen og avga blodprøver som viste seg å ha verdier som ikke var som de skulle. Derfor måtte han ta flere prøver.

- Jeg ble lang i maska da de ringte. De fortalte at det ikke var noe stort, men begrenset seg til kreft i prostatakjertelen. Det hadde ikke spredd seg til skjelettet, forklarer han til avisen.

Prostatakjertelen ble fjernet, men det varte ikke lenge før nye problemer dukket opp. Bare få måneder etter operasjonen ble Harr nemlig rammet av hjerteinfarkt.

Mens han så på tv hjemme kjente han et press i brystet og forsto raskt at det kunne dreie seg om et hjerteinfarkt - ettersom han visste at han var i faresonen.

Han forteller at ubehaget var større enn smertene, og innrømmer at han var redd for å dø i taxien på vei til legevakten.

- Ja, da var jeg redd. Aldri har veien fra Majorstua til legevakten vært så kronglete og lang. I en slik situasjon tiltok ubehaget. Det var smerte, redsel og kvalme. Jeg tenkte at "jaha, nå er det min tur", sier han til VG.

Heldigvis ser han positivt på fremtiden:

- Det har vært glede og sorg annenhver gang de siste årene. Gleden er større enn sorgen, for jeg føler at jeg har hatt lettversjonen av både kreft og hjerteinfarkt. Jeg er trygg i min tilværelse, forteller Harr.

LES HER: Punktering på parketten