George Clooney:

Trodde han skulle dø etter motorsykkelulykken

- Hvis vi har ni liv, så har jeg nå brukt opp alle.

- DET VAR ILLE: George Clooney slapp utrolig nok unna med lettere skader da han var involvert i en ulykke i fjor, men han innrømmer at hendelsen ble en vekker for ham. Foto: NTB Scanpix
- DET VAR ILLE: George Clooney slapp utrolig nok unna med lettere skader da han var involvert i en ulykke i fjor, men han innrømmer at hendelsen ble en vekker for ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer kom nyheten om at George Clooney (58) hadde vært involvert i en frontkollisjon på motorsykkel mens han var på jobb på den italienske ferieøya Sardinia.

Skuespilleren, som bare ett år i forveien hadde blitt pappa til tvillinger, kolliderte med en bil som skal ha vært i ferd med å svinge ut av veien.

Kort tid etter ulykken ble en video av hendelsen frigjort og ut ifra opptaket så kollisjonen svært dramatisk ut.

Hastet til sykehuset

Her fikk man se Hollywood-stjernen komme kjørende på motorsykkelen sin fra venstre, før han braste med fronten inn i en Mercedes som kom fra motsatt kant. Sammenstøtet var så kraftig at tobarnsfaren ble slengt opp i lufta, før han landet på bakken og rullet rundt.

Krasjet kunne ha fått fatale konsekvenser for Clooney, som ble fraktet til det lokale John Paul II-sykehuset, og på mirakuløst vis slapp han unna med kun lettere skader.

Nå åpner 58-åringen seg om den skumle hendelsen, og innrømmer selv at han trodde han skulle dø.

Saken fortsetter nedenfor.

KRASJET: Clooney har kjørt motorsykkel i over 40 år, men har nå parkert kjøretøyet for godt. Dette bildet er ikke fra ulykken, men tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
KRASJET: Clooney har kjørt motorsykkel i over 40 år, men har nå parkert kjøretøyet for godt. Dette bildet er ikke fra ulykken, men tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hjelmen delt i to

Clooney ble nemlig kastet rundt seks meter gjennom luften i det kraftige sammenstøtet.

- Det fikk meg til å innse at jeg faktisk ikke kan fly. Det var en viktig lekse for meg å lære, forteller skuespilleren i et videointervju med Hollywood Reporter, delt på TMZs nettside.

Etter å ha kjørt motorsykkel i over 40 år har filmstjernen ikke vært tilbake igjen på to hjul etter ulykken.

- Jeg måtte slutte. Det var ille. Jeg tror jeg kjørte i 113 kilometer i timen, forklarer han videre.

Kollisjonen skjedde mens Clooney spilte inn miniserien «Catch 22» på Sardinia, og regissør og skuespiller Grant Heslov (56) var også til stede da krasjet fant sted. Han ble sittende på gata med Clooney i armene, mens de ventet på ambulanse.

- Jeg inngikk en avtale med meg selv der og da om at hvis George overlevde, så lovet jeg å aldri kjøre motorsykkel igjen, forteller Heslov i samme intervju med Hollywood Reporter.

Saken fortsetter nedenfor.

IKKE FØRSTE GANG: Høsten 2007 var George Clooney og hans daværende kjæreste Sarah Larson, involvert i en motorsykkelulykke. Han skadet et ribbein, mens hun skadet foten. Her på en premiere kort tid etter. Foto: NTB scanpix
IKKE FØRSTE GANG: Høsten 2007 var George Clooney og hans daværende kjæreste Sarah Larson, involvert i en motorsykkelulykke. Han skadet et ribbein, mens hun skadet foten. Her på en premiere kort tid etter. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hjelmen min ble delt i to, og jeg mistet skoene i sammenstøtet. Det var et hardt krasj, minnes Clooney, og legger til:

- Jeg ventet bare på at bryteren skulle slå seg av for jeg ødela bilens sidespeil med hodet mitt. Jeg tenkte: «Ok, det var nakken min». Hvis vi har ni liv, så har jeg nå brukt opp alle. Jeg må holde meg borte fra å kjøre motorsykkel en stund.

Utrolig nok ble Oscar-vinneren utskrevet fra sykehuset samme dag, og fire dager etter ulykken var han tilbake på jobb igjen.

Filmstjernens talsperson uttalte følgende like etter frontkollisjonen:

- Han kommer til hektene igjen hjemme, og vil bli helt fin igjen, forsikret Stan Rosenfield i en e-post til The Associated Press.

LES OGSÅ: - Jeg trenger en selvsikker kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer