ÅRETS DANSKE DELTAKERE: Denne gjengen utgjør deltakergruppa i årets utgave av danske «Paradise Hotel». Flere av dem har allerede skapt overskrifter i hjemlandet, med gruppe-oralsex og ivrig onani.  Foto:  Foto: Jesper Skoubølling / TV 3
ÅRETS DANSKE DELTAKERE: Denne gjengen utgjør deltakergruppa i årets utgave av danske «Paradise Hotel». Flere av dem har allerede skapt overskrifter i hjemlandet, med gruppe-oralsex og ivrig onani. Foto: Foto: Jesper Skoubølling / TV 3Vis mer

Trodde du norske «Paradise Hotel» var drøyt?

Da bør du styre unna danskenes utgave.

- Det er mye mer sex, og mye mer drama. De er mer krasse mot hverandre i danske «Paradise Hotel».

Det sier Henning Djupdal (22), som er deltaker i årets norske utgave av den løsslupne realityserien.

For å «varme opp» til oppholdet på hotellet i Mexico så Djupdal en rekke sesonger av både den norske og den danske utgaven av programmet.

Konklusjonen hans er klar: Danskene overgår nordmenn i festing så vel som sex og intriger.

- Jeg tror danskene generelt er mer løsslupne enn nordmenn, sier 22-åringen fra Valdres til Dagbladet.

Gruppe-oralsex og onani

En kjapp sammenlikning av overskrifter i norske og danske medier gir inntrykk av at det er en kjerne av sannhet i det 22-åringen sier.

For mens de «Paradise Hotel»-relaterte overskriftene i for eksempel Dagbladet handler om forelskelse og smerter i brystet, har den danske tabloidavisa Ekstra Bladet i ukevis pumpet ut overskrifter med en litt annen temperatur ...

«Heftig sex-show i Paradise-poolen», «Gruppe-oralsex på Paradise Hotel» og «Paradise-Caroline onanerer i håndjern foran fem andre» er bare et lite utvalg av titlene som den danske avisa har bydd på - i år.

Danskene har sendt unge realitydeltakere til Mexico i hele 12 omganger, mens årets norske sesong er den åttende i rekka.

Politisk korrekt i Norge

Line Vee Hanum er pressesjef for MTG TV, som står bak TV3 - som sender «Paradise Hotel» i Norge.

Hun bekrefter at det er forskjell på den norske og danske utgaven av realityprogrammet.

- Det er faktisk ganske store kulturforskjeller. Man må nok være mer politisk korrekt i Norge enn i Danmark - og så har jo TV3 som kanal en litt annen merkevare i Norge enn i Danmark. Vi er nok litt «skikkeligere», sier Hanum til Dagbladet.

Pressesjefen forteller at det er helt bevisst at de legger opp til en litt annen produksjon enn de gjør i vårt naboland.

- Vi verken ønsker å ha så drøyt innhold som danskene har, eller ser at det er hensiktsmessig for seerne. Vi får beskyldninger for å være «sexhotellet», men vi viser ikke sex bare for å vise det, sier Hanum, og røper at intime sekvenser ofte fjernes i klipperommet.

- Det skjer hele tida. Jeg tror folk ville blitt overrasket over hvor snille vi er i klippen. For oss er relasjonene, spillet og humoren det viktigste.

- Hva tror du forskjellen mellom den norske og danske utgaven kommer av?

- Det er nok fordi det er kulturelle forskjeller på hva som er greit og ikke greit for danske og norske seere.

- Mer drama

I Danmark er det 18 års aldersgrense for å melde seg på «Paradise Hotel», mens det er 20 års aldersgrense i Norge.

Den norske «Paradise Hotel»-deltakeren Synøve Rexhbogaj (24) tror at det kan være en årsak til at de danske realitydeltakerne framstår som mer løsslupne.

- Når du er så ung tenker du ikke så mye på noen ting, i tillegg til at du er mye mer egoistisk. Jeg var i hvert fall mer «crazy» da jeg var 18, sier realitydeltakeren, som er glad for at det ikke var mulig å melde seg på «Paradise Hotel» da hun var så ung.

- Da hadde jeg sikkert gjort veldig mye jeg hadde angra på å gjøre på tv. Det hadde kanskje blitt veldig bra tv, men sikkert ikke så fett for meg seinere.

- Mindre pietistiske

Rapper og TV-profil Espen «Dansken» Selvig har både dansk og norsk statsborgerskap.

Han har ikke sett noen av landenes utgave av «Paradise Hotel», men påpeker at Danmark historisk sett har vært et mer liberalt samfunn enn Norge.

- Danskene har nok tradisjonelt sett vært mindre pietistiske enn nordmenn, og har vært vant til et grovere språk og grovere humor. Taket er nok montert litt høyere i Danmark enn i Norge, sier Selvig spøkefullt.

Samtidig mener han at kulturene blir stadig likere.

- Historisk sett har det vært en stor moralsk avgrunn mellom Danmark og Norge, men det er i ferd med å flate seg ut, tror rapperen.

- Hadde seg på krys og tvers

Jeanet Rosenkjær Horstmann er sjefredaktør og grunnlegger av det danske nettmagasinet Realityportalen.

Til Dagbladet skriver hun i en e-post at den danske utgaven trolig er villere enn den norske fordi dansker er mer løsslupne.

- Det kan ha noe å gjøre med at man i Danmark får kjøpt alkohol allerede når man fyller 16 år. De vender seg tidlig til at moro henger sammen med alkohol, så de fleste blir nok mer løsslupne, skriver hun.

Aldersgrensa for påmelding i Danmark er 18 år, mens den i Norge er 20. Horstmann mener at man som 18 har et ungt tankesett.

- De to åra har nok mye å si når man tenker på at man skal medvirke i et program som dette, der premissene er å feste og møte nye mennesker, mener hun.

Oppvokst med det

Første sesong av den danske utgaven gikk på skjermen i 2005. Hun husker spesielt godt en hendelse fra sesongene som har gått siden da.

- Det villeste må være gruppesexen i bassenget i 2013. Fem mennesker hadde seg på krys og tvers. Det var vilt og morsomt, skriver hun.

Hun tror ikke dansker tåler mer enn nordmenn, men mener de kanskje ser ville ting på tv oftere enn oss. Redaktøren tror deltakerne vet hva de går til.

- Deltakerne vi ser nå har vokst opp med programmet og vet derfor hva både produksjonen og seerne vil se, mener hun.

LES OGSÅ: Legger forholdet på is etter «Paradise Hotel»