FØRSTE MØTE: Melania Trump og Michelle Obama møttes i det Hvite hus etter Donald Trumps valgseier forrige uke. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE MØTE: Melania Trump og Michelle Obama møttes i det Hvite hus etter Donald Trumps valgseier forrige uke. Foto: NTB ScanpixVis mer

Trodde du Hillarys antrekk sa alt? Sjekk Michelle Obamas kjole

Nye spekulasjoner om skjult symbolikk. 

Forrige onsdag ble det klart at republikanernes presidentkandidat, den omstridte eiendomsmogulen Donald Trump (70), blir USAs neste president.

Da Hillary Clinton (69) inntok talerstolen på Manhattan i New York, mange timer seinere, overrasket hun med et antrekk med lilla detaljer. Vanligvis kler hun seg i de patrioriske fargene rødt, hvitt eller blått.

Flere mente at lillafargen er et symbol på forening og harmoni i et splittet USA.

Te og omvisning

Før helga inviterte USAs avtroppende førstedame, Michelle Obama (52), sin etterfølger, Melania Trump (46) til te og omvisning i Det hvite hus. Dette skjedde mens ektemennene, som har latterliggjort hverandre under valgkampen, hadde sitt første offisielle møte.

Fru Obama var i likhet med Clinton ikledd et lillafarget antrekk. Kjolen er fra designer Narciso Rodriguez og er fargebeskjært med en loddrett oransje stripe.

Det var andre gang i løpet av samme uke at presidentfruen var ikledd Rodriguez' design. Forrige gang var da Hillary Clinton talte i Philadelphia, da Obama hadde på seg en marineblå kåpe fra samme designer.

For øvrig hadde Obama også på seg Rodriguez' design, en svart og rød kjole, da Barack Obama holdt sin seierstale i Chicago i 2008.

Skjulte budskap?

Flere amerikanske medier har forsøkt å tyde om det ligger noe dypere bak Obamas design- og fargevalg.

Avisa New York Post spekulerer i om 52-åringen har hatt Rodriguez' innvandrerbakgrunn i tankene når hun har plukket ut antrekkene hans, som et lite stikk til Trumps beinharde asyl- og innvandringspolitikk. Narciso Rodriguez' foreldre innvandret til USA fra Cuba.

Når det gjelder Michelle Obamas kjole under presidentfruemøtet, har magasinet Glamour trukket fram hvordan lilla ofte forbindes med sorg, slik det også ble påpekt da Clinton talte etter nederlaget.

Lilla er dessuten fargen suffragettene (forkjempere for kvinners stemmerett i Storbritannia på 1900-tallet, journ.anm.) tok på seg som et symbol på verdighet.

Det har vært mindre snakk om den oransje detaljen på Obamas antrekk. Meningene om fargens betydning er svært delte, men det anses å være en oppløftende farge. Kanskje et tegn for håp? Døm selv.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.