OVERRASKET: Didrik Solli-Tangen innrømmet at han ble litt overrasket over møtet med norsk presse.  Foto: Stella Pictures
OVERRASKET: Didrik Solli-Tangen innrømmet at han ble litt overrasket over møtet med norsk presse. Foto: Stella PicturesVis mer

- Trodde det var oss mot røkla

Didrik ble overrasket over møtet med norsk presse.

SEHER.NO:  Helt siden han vant den norske MGP-finalen i Oslo Spektrum i februar i år, har Didrik Solli-Tangen (22) vært i norske mediers søkelys.

Før seieren var 22-åringen fra Porsgrunn et relativt ubeskrevet blad i norsk musikksammenheng, og debuterte på TV under NRKs innsamlingsaksjon, sammen med fjorårets MGP-vinner Alexander Rybak.

Og sjokket over å ha blitt pressens nye yndling, var tydeligvis stort for unggutten, for allerede før han vant var han ikke spesielt enkel å få i tale - noe han i ettertid har måttet tåle mye kritikk for.

- Hvis du som ung artist melder deg på Grand Prix, og velger å ikke gi noen intervjuer til pressen, er det bare sært og dumt, sa PR-rådgiver Svein Tore Bergestuen i Geelmuyden.Kiese i forhold til Didriks taushet til Seher.no i januar i år.

Selv i tiden opp mot den store finalen, som går av stabelen førstkommende lørdag, har Didrik fått kritikk for sin «medieskyhet», og for at han ikke har prioritert å snakke med norsk presse.

Oppfatningen om at 22-åringen ikke ønsker å snakke med media, er imidlertid noe Didriks korister - Jorunn Hauge, Karianne Kjærnes, May Kristin Kaspersen, Håkon Sigernes og Øyvind Boye Løvold ikke kjenner seg igjen i. 

Da Seher.no snakket med de fem på Plaza hotel torsdag ettermiddag, kunne de fortelle at inntrykket de har fått er at han er alt annet enn «mediesky».

- Jeg opplever han ikke som det i det hele tatt. Vi har jo fulgt han hele uka og han stiller opp på så og si alt. Men nå de siste dagene så er han vel enda mer fokusert på utenlandsk presse, nettopp for å reklamere mest mulig for låten ute blant de som faktisk skal stemme på han. Men jeg opplever han ikke som mediesky, sa Øyvind Boye Løvold til Seher.no.

En mulig forklaring på det hele er at Didrik rett og slett har fått litt sjokk over møtet med norsk presse, og den voldsomme oppmerksomheten han plutselig fikk.

For da Seher.no snakket med han under semifinale-festen på Grims Grenka tirsdag denne uken, og spurte han hvordan han synes det var å bli stemplet som kjekkasen i årets konkurranse, kom han nemlig med en overraskende innrømmelse.

- Som jeg har sagt tidligere så forholder jeg meg egentlig ikke så mye til det som skrives, men det er jo klart at det er hyggelig. Det er alltid hyggelig å få positive kommentarer. Men egentlig forholder jeg meg ikke så mye til det, for hvis man tar til seg alt det positive, må man også ta til seg det negative, sa han til Seher.no. 

Synes du det har blitt skrevet mye negativt om deg?

- Nei, det er vel ikke dét akkurat, men det har ikke blitt helt som jeg hadde trodd kanskje. Jeg trodde liksom at det skulle være oss - Norge - mot røkla. Men sånn er det ikke. Men altså, jeg bryr meg lite om hva som skjer og blir skrevet. Det har vært en veldig hektisk tid, så det er vanskelig å forholde seg til alt, sa han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901


LES OGSÅ: - Lurt av Didrik å si nei