- Trodde det skulle være hyggelig hos deg

Hege Schøyen ble overrasket over Esben Eckbo under innspillingen av nytt program.

SEOGHØR.NO: Til høsten samler TVNorge en rekke av landets stjernekomikere i den nye storsatsingen «Klovn til kaffen». Sammen med Esben Eckbo, Odd-Magnus Williamson, Knut Lystad, Hege Schøyen og Steinjo Grieg Halvorsen, blir Linn Skåber å se i TV-programmet.

I programmet, som ikke blir helt ulikt TV2s «Hver gang vi møtes», møtes komikerne for å bli bedre kjent, le og se tilbake på hverandres karrierer. I hvert program må én av dem gjennom en komikers verste skrekk, nemlig å tolke en av de andres karakterer foran gruppen.

Førstemann ut var Esben Eckbo som måtte legge opp en dag med aktiviteter, prøvelser og underholdning for de andre.

Hege Schøyen syntes imidlertid det ikke var så hyggelig.

KLOVN TIL KAFFEN: Stein Johan Steinjo Grieg Halvorsen, Espen Eckbo, Linn Skåber, Hege Schøyen og Odd-Magnus Williamson bilr å se i samme program på TVNorge til høsten.
KLOVN TIL KAFFEN: Stein Johan Steinjo Grieg Halvorsen, Espen Eckbo, Linn Skåber, Hege Schøyen og Odd-Magnus Williamson bilr å se i samme program på TVNorge til høsten. Vis mer

- Det er mange som ikke liker å utfordre seg selv på forskjellige måter, og mye er ubehagelig. Men da vi fikk vite at det første programmet skulle være hos deg, så tenkte jeg jo at det bare kom til å bli hyggelig. Alle snakker jo så godt om deg. Men det viste seg å ikke stemme, sier Schøyen til Eckbo foran Seoghør.no sitt kamera.

Linn Skåber var ikke sen om å støtte Hege Schøyen i det.

- Alle tror du er så hyggelig med det skjegget og håret der, men der tar de feil. Det er det jævligste jeg har vært med på. Da jeg gikk hjem etterpå fortalte jeg barnevakten min hva jeg hadde vært med på. Da fortalte jeg at det var det tøffeste jeg har gjort i hele min karriere, sier Linn Skåber humoristisk til Seoghør.no

HUMORGJENG: Stein Johan Steinjo Grieg Halvorsen, Espen Eckbo, Linn Skåber, Hege Schøyen og Odd-Magnus Williamson blir å se på TVNorge til høsten. Foto: FameFlynet Norway
HUMORGJENG: Stein Johan Steinjo Grieg Halvorsen, Espen Eckbo, Linn Skåber, Hege Schøyen og Odd-Magnus Williamson blir å se på TVNorge til høsten. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Espen Eckbo har lenge vært tilknyttet TVNorge med serier som «Nissene over skog og hei» og nå senest «Asbjørn Brekke-show».

Han eier også produksjonsselskapet Seefood, som skal produsere serien. Tidligere i år ble det også kjent at Odd-Magnus Williamson har meldt overgang fra TV 2 til TVNorge.

– Dette blir givende. Jeg får henge med noen av de morsomste menneskene jeg vet om og i tillegg bestemme over dem en hel dag. Forhåpentligvis skal vi skape en stemning som er i aksen mellom lun hygge og posttraumatisk stress, sier Odd-Magnus Williamson.

De spøkefulle komikerne forteller at de har enorm respekt for hverandre, og at de tror seerne vil synes det er interresant å se hvordan de jobber.

– Dette blir både hyggelig og grusomt. Å få tilbringe en hel dag av gangen med humorlegender som Knut Lystad og Hege Schøyen er jo en drøm, men drømmen har dessverre sin pris. Jeg har allerede hatt mareritt om at jeg må gjøre en coverversjon av «Stælken» Gundersen, sier Espen Eckbo.

Programdirektør i SBS Discovery, Eivind Landsverk sier at dette var en perfekt anledning til å dra fem alt det flotte komikerne har gjort opp igjennom årene.

– Dette er en hyllest til norsk humor og et unikt blikk bak masken til noen av landets aller morsomste. Det er en gyllen anledning til å hente fram de fantastiske karakterene disse menneskene har skapt, og det blir helt sikkert mange lattervekkende øyeblikk i løpet av innspillingen. Dette er et superlag vi er veldig stolte av å vise på TVNorge, sier han.