Emilia Clarke:

Trodde at karrieren var over

«Game of Thrones»-stjernen Emilia Clarke åpner seg opp om sykdommen som nesten tok livet av henne.

OVERLEVDE: Emilia Clarke måtte hasteoppereres rett før innspillingen av sesong to av «Game of Thrones» begynte. Foto: INVISION/NTB
OVERLEVDE: Emilia Clarke måtte hasteoppereres rett før innspillingen av sesong to av «Game of Thrones» begynte. Foto: INVISION/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emilia Clarke (35) er for mange kjent som Daenerys Targaryen, i HBO-suksessen «Game of Thrones». I 2019 kunne Clarke imidlertid avsløre at hun gjennomgikk to omfattende operasjoner i hjernen under innspillingen av serien.

I et nytt intervju med BBC åpner hun seg nå opp om den vanskelige tiden etter, og om hvordan det er et under at hun kan leve som normalt.

I 2011 og 2013 fikk skuespilleren to aneurismer, som er en utposing på blodåra - og den vanligste årsaken til hjernehinneblødning, ifølge Store norske leksikon. I 2013 måtte hun hasteopereres.

- Jeg hadde en massiv blødning, og legene gjorde det klart at sjansene mine for å overleve var svært små hvis de ikke opererte. Denne gangen måtte de operere meg på den gammeldagse måten, gjennom skallen min. Og operasjonen måtte skje umiddelbart.

- Stor del av hjernen fungerer ikke

Under intervjuet åpnet Clarke seg opp om tiden etter operasjonen. Der kunne hun fortelle at det er et under at hun er i stand til å leve et helt normalt liv.

Det fordi en stor del av hjernen hennes er «død» etter blødningen hun fikk som følge av aneurismen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.