John Carew:

- Trives som singel

En av Norges mest ettertraktede ungkarer nyter livet alene i London.

SINGEL: John Carew legger ikke skjul på at han trives som singel og at han for tiden ikke er på utkikk etter en ny kjæreste. Foto: Espen Solli
SINGEL: John Carew legger ikke skjul på at han trives som singel og at han for tiden ikke er på utkikk etter en ny kjæreste. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Etter en blomstrende fotballkarriere i flere av Europas største klubber, la John Carew (38) fotballskoene på hylla for godt i 2012.

Siden har han dyrket hobbyen som fotograf, og startet en ny karriere som skuespiller. I vinter har han hatt sin store TV-debut i NRK-serien «Heimebane», som er nominert til flere Gullruten-priser.

John spiller mot Ane Dahl Torp (42) i serien, hvor han har den mannlige hovedrollen - en hjemvendt eks-proff, mens hun spiller rollen som Norges første kvinnelige eliteserietrener.

I SALG NÅ: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør.
I SALG NÅ: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør. Vis mer

- Serien har både sport og drama, og har et stort nedslagsfelt. Det er første gang jeg får gå så i dybden på en karakter, og jeg lærte masse, forteller John Carew til Se og Hør.

Tvilte aldri

Med sine 195 centimeter rager John Carew høyt over de fleste. Den tidligere landslagskapteinen må bøye seg langt ned for å delta i samtalen, men gjør det gjerne.

Til å ha hodet høyt i sky, har han beina godt plantet på bakken.

Se og Hør møter en blid og imøtekommende John Carew på Grand Hotel i Oslo. Som vanlig er han stilig antrukket, og ser nærmest ut som han kommer rett fra fotoshoot.

Fornøyd har han nok grunn til å være, når han allerede som 38-åring kan nyte «pensjonisttilværelsen», etter årevis med beinhard trening og intense økter på fotballbanen.

John Carew intervjues på etterfesten til Gullruten i Bergen. Carew snakker om fotografi-hobbyen og andre ting han driver med. Vis mer

- Da jeg ga meg med fotballen, etter 15 år som proff, var jeg fortsatt i fysisk form til å fortsette noen år til. Men jeg skjønte at det var tid for noe annet, og var veldig sikker på avgjørelsen om å gi meg, fastslår han.

Ikke på damejakt

I januar var han en av stjernene som kastet glans over Se og Hørs kjendisgalla. Praten gikk lett og latteren satt løst, da John minglet med gamle kjente. Oppmerksomhet er han vant til, og ettbarnsfaren lar seg ikke distrahere av de mange flørtende blikkene som sendes hans vei.

Fotballstjernen regnes som en av Norges mest ettertraktede ungkarer, men selv er han ikke på utkikk etter romantikk.

- Jeg er en rolig fyr, og ikke veldig tilgjengelig, forteller han, og utdyper:

- Nå har jeg det fint som singel, og ser ikke etter noe nytt forhold med det første.

I fjor høst tok forholdet til Camilla Haukaas (26) slutt etter tre år.

- Hun betyr fortsatt mye for meg. Vi delte en fin tid, selv om vi fant ut at det var riktig å gå hver sin vei. Vi er fortsatt venner, og glade i hverandre, forteller han.

Drømmer om flere barn

John har sønnen Tyrese (13) fra et tidligere forhold.

- Vi har et fint forhold. Jeg ble pappa ganske ung, så når sønnen min blir voksen, er jeg heldigvis ikke så gammel, sier han engasjert.

Familien har hele veien vært en viktig drivkraft, og John forteller at han håper på flere barn i fremtiden.

- Forhåpentligvis kommer det til å skje senere. Men nå har jeg så mange andre ting jeg ønsker å gjøre, og det tar mye av tankene, energien og fokuset mitt.

Saken fortsetter nedenfor.

Blir i England

Karrieren startet så smått i Lørenskog, før han på 2000-tallet ble en av Norges mest berømte fotballspillere. John Carew spilte for storklubber som Valencia, Lyon, Roma, Aston Villa og West Ham - og ga alt for Norge i 91 landskamper.

Moren Jorunn er fra Gudbrandsdalen og faren Ousainou fra Gambia. De siste ti årene har han bodd i London, der han spilte for West Ham United frem til han la opp i 2012. Men han besøker morens hjemsted Heidal så ofte han kan. Der er han døpt, der er han konfirmert og der bor bestemor Ragnhild (94).

- Jeg kommer ikke til å flytte tilbake til Norge med det første, men det er hyggelig å komme hjem innimellom. Jeg savner alltid familien min, men har mer tid og frihet til å se dem nå enn da jeg spilte aktiv som proff, forteller han.

Lærer masse

Det er tydelig at skuespillerkarrieren er hans nye lidenskap. Årene på banen kom også godt med under forberedelsene til NRK-serien, som utspiller seg i fotballmiljøet. Fra før har John spilt i to filmer, men gjør sin TV-debut i «Heimebane», der han spiller mot erfarne Ane Dahl Torp (42).

- Jeg beundrer henne virkelig, og synes hun er en av de råeste skuespillerne i Norge. Etter seks måneders intens jobbing, er hun også blitt en veldig god venn, forteller han.

INTENSE DUELLER: NRK-profilen Jon Almaas fikk John Carew å bryne seg på i kjendiskampen på Ekebergsletta. Video: Oddbjørn Vistnes Vis mer Vis mer

En stor familie

Underveis fikk han også noen gode råd fra motspilleren.

- Dukket det opp utfordringer som gjorde meg usikker, kunne for eksempel en samtale med Ane få meg tilbake på rett spor.

- Som tidligere fotballstjerne, føler du det er vanskelig å bli tatt seriøs som skuespiller?

- Når man beveger seg over i et annet fagområde, blir nok folk litt nysgjerrige. Det er ingen tvil om at jeg bør gjøre det ekstra bra, og det bruker jeg som motivasjon, sier han med et smil.

I disse dager går Carew og Torp i gang med innspillingen av andre sesong av TV-dramaet.

- Vi er blitt som en stor familie, så det blir veldig hyggelig å se gjengen igjen.

Møter superstjerner

Når han ikke er opptatt med film- eller TV-innspilling, trives 38-åringen best på reisefot. Han besøker luksuriøse reisemål som Dubai, Cannes og New York, og dukker gjerne opp på glamorøse filmpremierer og eksklusive kjendisfester.

- Jeg er heldig å få være med på en del morsomme ting i løpet av året, forteller han beskjedent.

Carew har venner over hele verden, og på sine reiser har han blant andre møtt superstjerner som Brad Pitt (54), Antonio Banderas (57) og Lionel Richie (68).

- Jeg blir nok ikke «starstruck», men det er fint å møte noen som har berørt eller beveget meg gjennom for eksempel film eller musikk. Lionels sanger husket jeg godt fra barndommen. De vekker gode minner, og derfor var det ekstra hyggelig å få møte ham.

Saken fortsetter under bildene.

#tb Cannes festival is coming up !✨😎 2016 #Pow 🎥💥 #Cannes

Et innlegg delt av john_carew (@john_carew)

At the #BAFTAS with " The Wolf " himself #Awards #London

Et innlegg delt av john_carew (@john_carew)

Styrtrik på eiendom

Carew har vært smart og investert fotballmillionene i eiendom, noe som har gitt stor gevinst. Eiendomsimperiet startet med en beskjeden leilighet på Lørenskog i 1999. Nå opererer han i en helt annen liga.

Nylig solgte han en bygård i Oslo for 120 millioner, og kjøpte to boliger på Sørengkaia i Oslo til 40 millioner kroner. Med hjelp fra gode støttespillere har Carew tenkt langsiktig, og gjort investeringer nettopp med tanke på den dagen han skulle legge opp.

Ferdig med sportsbil-rushet

Ifølge Nettavisen hadde han i 2016 eiendommer i Norge, USA og England til en verdi av rundt 200 millioner kroner. Men verken suksessen eller rikdommen er gått til hodet på ham.

- Penger er ikke noe vi hadde mye av i oppveksten. I voksen alder har jeg tjent godt, og jeg har også stor respekt for penger. Det fikk jeg inn med morsmelken, sier han og legger til:

- Eiendommene er «business», og jeg har hatt noen fine biler opp gjennom årene, forteller han med et glis.

- Jeg har vært gjennom «rushet» med sportsbiler i ung alder, som alle andre fotballspillere, men jeg sløser ikke med penger.

#tb Cannes 2017 , blue vs hazel/green lol #Goodtimes #Cannes 🎬🎥

Et innlegg delt av john_carew (@john_carew)

Elsker friheten

I stedet velger Carew å bruke penger på opplevelser. Han reiser fra Abu Dhabi, til Las Vegas til Cannes og Hawaii. Da flyr han business class og bor på de beste hotellene. Friheten til å reise når og hvor han vil, er en av godene John setter aller mest pris på.

- Å få se verden og bli kjent med andre kulturer er lærerikt for både kropp og sjel. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg får holde på med det jeg har lyst til, og for at jeg har frihet til å reise hvor jeg vil når jeg vil. Det takker jeg Gud for, forteller den sympatiske mannen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kom ut av skapet på tv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer