- Trist at folk skal la det være et tema

Stella Mwangi synes det er dumt at enkelte fokuserer på rasismebråket i steden for musikken.

DAGEN DERPÅ: Det var en blid og fattet Stella Mwangi som møtte pressen i Düsseldorf dagen etter at hun røk ut av Eurovision Song Contest 2011. Til Seher.no sier hun at hun har fått mye støtte etter exiten tirsdag - her er det Storbritannias deltager Foto: Kirsti Ertsås, Seher.no
DAGEN DERPÅ: Det var en blid og fattet Stella Mwangi som møtte pressen i Düsseldorf dagen etter at hun røk ut av Eurovision Song Contest 2011. Til Seher.no sier hun at hun har fått mye støtte etter exiten tirsdag - her er det Storbritannias deltager Foto: Kirsti Ertsås, Seher.no Vis mer
SEHER.NO, DÜSSELDORF: Se Stella snakke om rasismebråket i videoen nederst i saken.


Tirsdag kveld sluknet Norges vinnerhåp i Eurovision Song Contest for i år, da Stella Mwangi (24) overraskende ikke gikk videre til lørdagens finale.   

Med den afrikanskinfluerte gladlåta «Haba Haba» har hun revet med seg publikum både her hjemme og i Düsseldorf, men den kenyanskfødte solstrålen klarte altså ikke å sjarmere seg videre fra tirsdagens semifinale. Blant teoriene rundt sjokk-exiten er dårlig eller fraværende TV-lyd, Stellas plassering som deltager nummer to - og at hun sang litt surt.

Men den sjarmerende 24-åringen har også måttet takle motstand forut for Eurovision-semifinalen. På sosiale medier har hun nemlig blitt hetset for sin hudfarge og bakgrunn, og i lang tid før semifinalen har hun mottatt en rekke rasistiske meldinger på Facebook-profilen sin. Det skriver VG onsdag. Stella har tidligere vært uvillig til å diskutere rasisme, men etter Eurovision-nedturen tar hun bladet fra munnen.

På spørsmål fra Seher.no om hun synes det er trist at det blir så mye fokus på rasismebråket, svarer hun:

- Det er trist at folk skal la det være et tema hele tiden. For meg er det ikke et tema. Dette er en musikkonkurranse, og vi kom hit for å synge og danse. Men det kommer alltid til å være folk som vil ha noe å snakke om, sier hun til Seher.no.

Foran tirsdagens semifinale var 24-åringen svært sikker på å kvalifisere seg til finalen, og hun var naturlig nok svært skuffet over å ryke ut. Men hun får mye støtte fra familie og venner.
 
- De har sagt til meg at alt skjer av en grunn, og det vet jeg også. Og at jeg er en vinner uansett, forteller hun til Seher.no.
 
Årets andre semifinale sendes på NRK1 fra kl. 21.00 torsdag 12. mai. Se hele Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: I tårer etter nederlaget   


[obj:media:9638]