- Trist å være borte fra sønnen min

Hans Marius Hoff Mittet savner familien med lange arbeidsdager på teateret.

SEOGHØR.NO: I mai ble Hans Marius Hoff Mittet (33) og kona Maria Haukaas Mittet (35) foreldre til en liten gutt som fikk navnet Wilhelm (5 mnd).

Nå er Mittet aktuell med en ny rolle som keiseren i «Jeppe på bjerget» i Holbergs klassiske komedie, som har premiere på Chat Noir torsdag kveld. 

- Dagene begynner relativt tidlig for tiden i og med at jeg akkurat har fått barn. Han er litt tidligere opp enn jeg liker. Jeg har prøver på dagen og spilling på kvelden. Det er lange dager, men det går i perioder, sier han til Seoghør.no. 

Trist å være vekk fra sønnen
Lange dager på teateret tar på for den nybakte småbarnspappaen som synes det kan bli litt liten tid med familien. 

- Kona mi er flink til å komme ned på prøver og være tilgjengelig når jeg har pauser. Det går fint, men det er litt trist selvfølgelig. 

Den fem måneder gamle sønnen har allerede fått være med pappa opp på scenen, og kanskje venter en karriere som skuespiller. 

- Det er noe med skuespillermiljøet og miljøskade. Vi får se. Jeg håper for hans del at oppveksten blir bra med mye kjærlighet og åpenhet. 

Lærer av de beste
I «Jeppe på bjerget» spiller Hans Marius mot teaterveteraner som Øivind Blunck og Nils Vogt som han allerede har lært mye av. 

- Vi har det veldig gøy bak scenen. Nils og Øivind er helt fantastiske og generøse mennesker og jeg lærer masse fra dem med timing og komikk, forteller ham.

«Jeppe på Bjerget» har premiere på Chat Noir i Oslo torsdag 12. september.


LES OGSÅ: Leter ikke lenger etter kjæreste