- Trist å følge forfallet til Eia

Sosiolog mener humorstjernen har degenerert som komiker.

FORFALL: Sosiolog og skribent Andreas Hompland mener at Harald Eia har mistet grepet og degenerert som komiker etter «Hjernevask».  Foto: Per Ervland/Seher.no
FORFALL: Sosiolog og skribent Andreas Hompland mener at Harald Eia har mistet grepet og degenerert som komiker etter «Hjernevask». Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:   Komistjernen Harald Eia (44) har måttet tåle mye kritikk, etter at han ifjor lagde programmet «Hjernevask» på NRK.

I fredagens utgave av Dagbladet må imidlertid 41-åringen tåle å få enda krassere tilbakemeldinger, både for «Hjernevask» og det nye programmet «Storbynatt», som han har med Bård Tufte Johansen (41).

I «Ideer»-spalten i avisen går nemlig sosiolog og skribent Andreas Hompland rett i strupen på komistjernen, og skriver at det «har vært trist å følgje forfallet frå hjernevask til hjerneskade i Storbynatt».


Hompland mener talkshowprogrammet til Eia og Tufte Johansen er «våsete og grip til enkle triks for å drita ut intervjuobjekt og andre figurar». Han mener også at Eia har mistet grepet etter «Hjernevask» og at han har «degenerert som komiker».

Overfor Dagbladet innrømmer Eia selv at det har fått konsekvenser for ham som komiker at han gikk inn i en intellektuell debatt.

- Det er en fordel for en komiker å være ansiktsløs, og jeg tok noen sjanser da jeg lagde «Hjernevask». Jeg visste at det kunne bli vanskelig å bli tatt som morsom igjen, sier han til avisen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Advarer mot person-hets