«Kompani Lauritzen»:

Trippel exit: - Fikk panikkangst

Tre deltakere måtte forlate «Kompani Lauritzen» etter årets første dimmekamp.

FØRST UT: Tre deltakere måtte forlate «Kompani Lauritzen» i lørdagens episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert

Det ble hit, men ikke lenger for Vida Lill Gausemel Berge (31), Faten Mahdi Al-Hussaini (27) og Edward Schultheiss (44), som alle tre måtte pakke sekken og forlate «Kompani Lauritzen» etter årets første dimmekamp.

Etter exiten kan Berge fortelle at hennes største utfordring under oppholdet var å ha trua på seg selv.

UTE: Vida Lill og Edward etter at tapet var et faktum. Foto: Matti Bernitz
UTE: Vida Lill og Edward etter at tapet var et faktum. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Jeg sleit med det. Jeg gjorde det ræva i noen øvelser. Det var vanskelig å omstille seg og få til ting. Så jeg snakket dårlig om meg selv og følte jeg ikke fikk til noe som helst. Så den største utfordringen var nok mitt eget hode, mener hun.

- Skumle typer

Så langt i sesongen har vi fått se at den mye omtalte fenriken, eller Geir Aker som han egentlig heter, har fått enorm respekt fra deltakerne allerede - om det ikke kanskje faktisk er redsel.

31-åringen legger ikke skjul på at også hun var blant dem som var redd for fenriken.

HJEMMEBANE: Som Fenrik i kompani Lauritzen er Geir Aker en forkjemper for disiplin, men hvordan er han på hjemmebane? Video: TV 2 Vis mer

- De fleste var vel det, meg selv inkludert. Det var noen skumle typer, selv om det også var noen glimt av godhet der, forteller hun.

Det hun imidlertid var mest redd for var faktisk rominspeksjonen. Ifølge Berge skjønte hun at fenriken ville finne fram til den minste filleting, men at hun ville imponere.

- Og jeg var redd for å gjøre det dårlig på øvelsene. Jeg ville imponere befalet, fortsetter hun.

DIMMEKAMP: Fire deltakere måtte møtes i dimmekamp, hvor tre måtte forlate konkurransen. Margrethe Røed sikret seg videre. Edward var allerede ute da dette bildet ble tatt. Foto: Matti Bernitz
DIMMEKAMP: Fire deltakere måtte møtes i dimmekamp, hvor tre måtte forlate konkurransen. Margrethe Røed sikret seg videre. Edward var allerede ute da dette bildet ble tatt. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Tøft

Selv om oppholdet altså ble i det korteste laget for Berge, Al-Hussaini og Schultheiss, rakk førstnevnte å utfordre seg selv både fysisk og psykisk.

- Det er ikke ofte man utfordrer seg selv på den måten - det var tøft, innrømmer hun, men legger til at det var mye støtte i de andre deltakerne.

- Jeg kom godt overens med alle. Det var en fin gjeng. Vi som er med ble jo ikke fiender, det er befalet som er fienden. I mine øyne var det et godt samhold. Jeg håper jeg snart får se gjengen igjen, fortsetter hun.

FYSISK: «Kompani Lauritzen»-deltakerne får kjørt seg i lørdagens episode, og spesielt Vegard Harm får det tøft. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Lørdag måtte deltakerne blant annet gjennom det beryktede helvetesdøgnet, hvor flere av dem falt som fluer etter intense øvelser. Blant annet svømme- og dykkeoppgaven fikk fram redselen hos flere. Dette var en av øvelsene Berge ikke klarte.

- Det var min siste sjanse til å komme tilbake og unngå dimmekamp. Jeg kom ned til lappen til slutt, men da hadde det gått åtte minutter, og da måtte jeg opp igjen, forteller hun.

SISTE ØVELSE: Faten møtte Margrethe til den siste og avgjørende øvelsen i dimmekampen. Førstnevnte måtte takke for seg. Foto: Matti Bernitz
SISTE ØVELSE: Faten møtte Margrethe til den siste og avgjørende øvelsen i dimmekampen. Førstnevnte måtte takke for seg. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Grua meg

Tidligere i sesongen måtte alle deltakerne også gjennom tårnhopp, noe Berge beskriver som «helt jævlig».

- Det var skikkelig ekkelt. Jeg grua meg skikkelig, for jeg har høydeskrekk. Men det var en enorm mestringsfølelse etter at jeg hadde hoppa. Det var jævlig å stå der, men fantastisk etterpå. Jeg er en type som holder meg langt unna fallskjerm og strikkhopp, innrømmer hun.

HERR HØYDE: Margrethe Røed begynner nesten å gråte når hun snakker om en spesiell scene fra «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Panikkangst

Edward Schultheiss på sin side fikk en stor overraskelse i kveldens episode. Han forteller nemlig til Se og Hør at han ikke har vært redd for vann tidligere, men at han er dårlig til å svømme.

Da deltakerne måtte svømme og dykke ned i det iskalde vannet, fikk han panikk.

- Det kom litt badust på. Jeg visste ikke at jeg var så redd for iskaldt vann - det var jeg ikke klar over, forteller han, og legger til at han ikke hadde sett for seg at han skulle reagere på den måten.

PANIKK: Edward forteller om en uventet opplevelse da han skulle legge på svøm. Foto: Matti Bernitz
PANIKK: Edward forteller om en uventet opplevelse da han skulle legge på svøm. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Plutselig fikk jeg bare panikkangst, fortsetter han.

Skuespilleren sitter likevel igjen med en god opplevelse når han ser tilbake på Kompani Lauritzen-tida, og påpeker at noen alltid må ut først.

- Det var kjedelig, og jeg hadde lyst til å være med videre og kanskje få vist noe jeg er god på. Selv om jeg vet at det bare blir tøffere og tøffere, innrømmer han.

- Men alt i alt en fantastisk opplevelse, legger han til.

Faten Mahdi Al-Hussaini har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

LES OGSÅ: Her går det galt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer