DRAMATIKK: Venstre-leder Trine Skei Grande hadde med seg søsteren Kirsti i TV 2-programmet God Sommer Norge. Der snakket de om flyulykken Kirsti var involvert i på 90-tallet. Foto: Privat/Gjengitt med tilatelse
DRAMATIKK: Venstre-leder Trine Skei Grande hadde med seg søsteren Kirsti i TV 2-programmet God Sommer Norge. Der snakket de om flyulykken Kirsti var involvert i på 90-tallet. Foto: Privat/Gjengitt med tilatelse Vis mer

Trine Skei Grande snakket ut om søsterens flystyrt

- Det var ganske forferdelig, sier Venstre-lederen.

Publisert

SEOGHØR.NO: Tirsdag gjestet Venstre-leder Trine Skei Grande (45) og storesøsteren Kirsti TV 2-programmet «God sommer Norge».

I programmet fortalte Kirsti sin dramatiske historie.

27. oktober 1993 var hun nemlig involvert i en flystyrt. Widerøe-flyet skulle inn for landing, men havarerte etter å ha truffet tretopper. I mediene ble hendelsen kalt «Namsos-ulykken».

- Vi trodde det var en vanlig flytur helt til vi oppdaget at noe begynte å slå mot flykroppen, og flyet plutselig krenget.

FORFERDELIG: Skei Grande forteller at det var forferdelig å få beskjeden om at flyet hadde falt ned. Hun var sikker på at det var søsterens fly det var snakk om. Foto: NTB scanpix
FORFERDELIG: Skei Grande forteller at det var forferdelig å få beskjeden om at flyet hadde falt ned. Hun var sikker på at det var søsterens fly det var snakk om. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Da forsto jeg fort at vi var utsatt for en ulykke. Den ene vingen ble slått av og vi tok tretoppene. Og i neste sekund så hang jeg opp ned i den delen av flyet som ble brukket av, sa hun i programmet.

Seks av totalt 21 personer som var ombord omkom i ulykken. Kirsti kom fra det med livet i behold, men var hardt skadet.

- Jeg skadet ryggen, knuste ankelen og hadde åpne brudd. Men adrenalinen var så sterk, så jeg klarte å dra meg ut av et hull fra flykroppen.

Hjemme satt søsteren Trine, som raskt fikk beskjed om at et fly hadde falt ned i Namsos.

I dag var storesøster @grandekirsti og jeg på #GodSommerNorge på TV2 - fikk fortalt litt om vår historie

A photo posted by Trine Skei Grande (@trinesg) on

SNAKKET UT: Søsknene Kirsti og Trine fortalte historien da de tirsdag gjestet God sommer Norge. Foto: TV 2
SNAKKET UT: Søsknene Kirsti og Trine fortalte historien da de tirsdag gjestet God sommer Norge. Foto: TV 2 Vis mer


- Det var ganske forferdelig. Jeg fikk vite det ganske fort av en journalistvenn. Han sa at det hadde falt ned et fly i Namsos, og at jeg måtte finne ut hvor det er. Da jeg la på så tenkte jeg: Det kan bare være Kirsti sitt fly, sa hun til TV 2.Tiden gikk sakte da Skei Grande ventet på beskjed om hvordan det hadde gått med søsteren.

- Det tok i min verden en evighet, det var ganske mange timer imellom. De første beskjedene vi fikk var at noen bar henne i ambulansen i live.

Etter hvert kom til slutt den gledelige bekreftelsen om at det tross alt hadde gått bra.LES OGSÅ: Forlot sykehuset for å stå på talerstolen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer