Trine (43) brukte hijab i fire år

Se videoen fra det sterke møtet med Jan Thomas!

SEOGHØR.NO: Hver uke får en vanlig kvinne en makeover av kjendisstylisten Jan Thomas (48) her på Seoghør.no.

Maryam Trine Skogen (43) konverterte til islam for ni år siden. I fire år levde hun strengt religiøst og gikk kledd i hijab.

– Helt siden jeg tok av meg stakken har jeg drømt om en «Bli ny»-dag med Jan Thomas. Jeg fikk ikke lov til pynte meg offentlig, bruke sminke eller parfyme. Det var psykisk veldig tungt, og jeg mistet selvtilliten, skrev den nyutdannede rosenterapeuten i søknaden til Se og Hør.

Møtet med Jan Thomas blir følelsesladet for ettbarnsmoren fra Oslo, som har lyse striper i sitt naturlig røde hår.

– Jeg ble mobbet for å ha rødt hår og har farget det bort i mange år, forteller hun i videoen øverst i saken.

Saken fortsetter under bildet.

LYSE LOKKER: Jan Thomas lar seg inspirere av frisyren
til Bree i «Frustrerte fruer». Istedenfor lyse striper skal
Trine Skogen få en intens rødfarge. Foto: Espen Solli/Se og Hør
LYSE LOKKER: Jan Thomas lar seg inspirere av frisyren til Bree i «Frustrerte fruer». Istedenfor lyse striper skal Trine Skogen få en intens rødfarge. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Inspirert av «Frustrerte fruer»-Bree

– Jeg synes din naturlige hårfarge er fabelaktig. Det er på tide å ta et stort skritt tilbake og si at «Du er bra nok som du er». Du skal ikke gjemme deg bort bak striper. Å gjemme deg bort er du ferdig med! fastslår kjendisstylisten.

– Ja! istemmer Trine, som jubler når Jan Thomas foreslår «Frustrerte fruer»-Bree som inspirasjon for forvandlingen.

– Jeg elsker henne, smiler 43-åringen.

VERDENSKJENT RØDTOPP: Skuespiller Marcia Cross spilte forstadsfruen Bree i TV-serien «Frustrete fruer», som ble sendt fra 2004-2012. Foto: NTBscanpix
VERDENSKJENT RØDTOPP: Skuespiller Marcia Cross spilte forstadsfruen Bree i TV-serien «Frustrete fruer», som ble sendt fra 2004-2012. Foto: NTBscanpix Vis mer

Saken fortsetter under bildet!

– Da traff jeg spikeren på hodet. Jeg vil ha tilbake Trine. Og du er ikke blond, du er en fyrig rødtopp. Her skal det bli fart på sakene! konkluderer Se og Hørs Motepoliti før han setter i gang teamet på Jan Thomas Studio.

– Det føles bra

Trines hår blir farget i en dyprød nyanse, før øyebrynene får en overhaling. Så blir hun sminket av Jan Thomas’ fraseparerte ektemann, «Skal vi danse»-aktuelle Christopher Mørch Husby. Til slutt kles hun opp i en pastellblå cocktailkjole.

Se forvandlingen fra start til slutt i videoen øverst i saken!

EKSPERTRÅD: - Det røde håret ditt passer perfekt sammen med pastellfargede klær, som lysner opp helhetsinntrykket, forklarer kjendisstylisten. 

# Foto: Espen Solli/Se og Hør
EKSPERTRÅD: - Det røde håret ditt passer perfekt sammen med pastellfargede klær, som lysner opp helhetsinntrykket, forklarer kjendisstylisten. # Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Så poserer hun for fotografen med sin helt nye look, til oppmuntrende meldinger fra Jan Thomas.

– Du er en helt annen kvinne enn hun som kom inn i salongen i dag tidlig. Hun var usikker og tenkte «fortjener jeg dette?». Du ser strålende ut med det lekre, røde håret ditt. Vi har funnet tilbake til deg! sier en fornøyd Jan Thomas.

– Fotograferingen var en test på om det kjennes bra inni meg. Det synes hvis man holder tilbake. Og så kjente jeg at det gikk helt fint! smiler Trine.

GLAMORØS: - Trine har skjult seg på mange måter. Jobben min var å hente henne tilbake, sier Jan Thomas, som har kledd henne opp i kjole fra Tiger of Sweden, smykker fra Guess og sko fra Jimmy Choo.
GLAMORØS: - Trine har skjult seg på mange måter. Jobben min var å hente henne tilbake, sier Jan Thomas, som har kledd henne opp i kjole fra Tiger of Sweden, smykker fra Guess og sko fra Jimmy Choo. Vis mer

– Hva har vært høydepunktet?

– Det største i dag har vært sminken. Jeg har lært hvordan man kan forme ansiktet. Jeg synes jeg ble så pen! innrømmer hun.

– Jeg blir veldig glad når jeg hører det. Kommer du til å opprettholde hårfargen? spør Jan Thomas, og får bekreftende svar fra Trine.

– Det fortjener en klem, sier Jan Thomas og omfavner rødtoppen.

Les hele reportasjen i ukens Se og Hør Extra – i salg nå!

Har du lyst til å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER

LES OGSÅ: Jan Thomas klippet av halve håret til Cecilie (32)

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.