«Exit»:

Triksene du ikke ser på skjermen

Dette er filmtriksene i «Exit».

FEST: «Exit»-produsent Petter Testmann-Koch deler detaljer om innspillingen av den store maskerade-festen i sesong 2. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer
Publisert

«Exit» sesong to fikk en knallåpning forrige helg, og hanket inn hele 699 000 seere på få dager. Bare «Førstegangstjenesten» til Herman Flesvig kan skryte av flere seere på like kort tid.

Da første sesong kom i 2019 vakte historiene og karakterene i serien oppsikt, og andre sesong er ikke noe unntak.

Særlig dopbruk og prostitusjon har vært temaer som har sjokkert. Når skuespillerne er i rollene er det imidlertid ikke kokain og sæd som flyter på ekte.

Jukse-kokain

Pål Sverre Hagen (40), som i serien spiller William, har fortalt Se og Hør at det i virkeligheten er en fruktoseblanding som fyker opp i nesa når det skal sniffes foran kameraene. Kombinert med hyppig coronatesting ble det derfor en påkjenning.

- Det er viktig å bytte nesebor når man testes, og huske hvilken man tok i dagen før. I tillegg er det mye sniffing av fruktoseblandingen, så da har du en dobbel belastning daglig. Bihulene får kjørt seg!

SKUESPILLERSPIRE: Thale Myhre, kjent fra «Farmen» og «71 grader nord», dukket opp som statist i «Exit». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

NRK har også publisert en bakomfilm, hvor man får et innblikk i hva som utspiller seg i virkeligheten. Der kommer det blant annet fram at alkoholen i virkeligheten er vann med sukkerkulør eller juice med farge.

Serien er også preget av dyre biler i høy fart. Svenske Simon J. Berger (41) hadde ikke førerkort under den første sesongen, og derfor var det som oftest motspiller Agnes Kittelsen (40) som dukket opp foran rattet da.

Han kan imidlertid avsløre overfor Se og Hør at han siden den gang kan gjøre lovlig bil.

- Jeg tok lappen mellom sesongene. Det var deilig, forteller han fornøyd.

TOK LAPPEN: Simon J. Berger hadde ikke lappen i sesong én av Exit. Foto: Fremantle/NRK
TOK LAPPEN: Simon J. Berger hadde ikke lappen i sesong én av Exit. Foto: Fremantle/NRK Vis mer

Når han sitter bak rattet i «Exit» er det imidlertid ikke slik at han faktisk har foten på gasspedalen.

- Man kjører for det meste ikke selv på film, selv om man har førerkort, av sikkerhetshensyn. Det blir både rart og litt farlig når man spiller en fiktiv situasjon samtidig som man kjører bil i den virkelige trafikken. Derfor kjøres ofte bilen på en trailer når man filmer bilkjøring, når det er mer enn å bare kjøre for å stanse, eller gå inn i bilen og kjøre av gårde, forklarer han.

KJØRER IKKE SELV: Slik ser det ut når Simon J. Berger setter seg bak rattet i Exit. Foto: Dengsi Stefanson/ Fremantle
KJØRER IKKE SELV: Slik ser det ut når Simon J. Berger setter seg bak rattet i Exit. Foto: Dengsi Stefanson/ Fremantle Vis mer

I bakomfilmen til NRK ser man også hvordan maskeradefesten spilles inn, og særlig voldsscenen når Tobias Santelmann må slå en annens hode ned i bordet. Her er tagningen tatt flere ganger, både med og uten jukseblod, også har man brukt et «falskt» bord som gir fort etter.

«EXIT»-FIRKLØVER: Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden og Simon J. Berger iført kostymene de bruker på maskeradefesten i sesong to. Foto: Fremantle/ NRK
«EXIT»-FIRKLØVER: Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden og Simon J. Berger iført kostymene de bruker på maskeradefesten i sesong to. Foto: Fremantle/ NRK Vis mer

Borring og beskyttelse

«Exit» er heller ikke fremmed for vold, og særlig Jon Øigarden har fått brette opp ermene i løpet av sesongen. Han har fortalt Se og Hør at det er mye teknikk som ligger bak voldsscenene. Ganske tidlig i sesongen tar han kona i å være utro - noe som går hardt utover den andre karen.

- Det var en teknisk utfordring, det var et ganske trangt rom. Han har ei plate på ryggen så han ikke skal skade seg. Biljardkøen er laget av ganske hardt kø. Det vi gjorde var å borre masse hull i midten, så den skulle knekke så fort som mulig, så det ikke skal gjøre vondt. Det var tekniske ting. Det skal gå fort og se rått ut, men det var veldig steg for steg og gå rolig, forklarer han.

HEVN: Jon Øigardens karakter Jeppe blir ikke blid når han kommer hjem og buster kona i å være utro i «Exit»-premieren. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

I første sesong var det også stor oppmerksomhet rettet til nakenhet i serien. Kjønnsorganer er heller ikke ekte, noe Tobias Santelmann den gang kunne fortelle.

Også i denne sesongen får vi se flere peniser, blant annet på Øigarden, som kunne fortelle at det var Santelmanns juksepenis som hadde fått et comeback.

- Den festes ved hjelp av to personer. Man må putte sin egen snopp inn i den, så blir den limt på, også står de der og føner og limer og holder på i et kvarters tid. Da kan du ikke tisse så lenge den sitter på. Også går man bare rundt med den, har han forklart til Se og Hør.

Ekstra tiltak under sexscener

Som nevnt har det også vært ekstra forholdsregler knyttet til coronapandemien. I tillegg til mye testing og andre tiltak for å hindre smitte, har også intimscenene blitt en utfordring. Her har produksjonen tatt sikte på å unngå mest mulig kontakt.

EXIT: I «Kåss til kvelds» forteller Jon Øigarden om da Tobias Santelmann hadde på seg en penisprotese i «Exit». Video: NRK Vis mer

Regissør og manusforfatter Øystein Karlsen kunne fortelle pressen om et helt spesielt tiltak under filmingen.

- Jeg tror Tobias Santelmann er den eneste som har gjennomført en sexscene med ei plate fra Turistforeningen, tapet foran skrittet for å unngå kontakt, kunne han avsløre.

Plata var et grønt liggeunderlag som kunne brukes om en greenscreen - noe som gjorde at den var lett å redigere bort i klippen.

EXIT: Pål Sverre Hagen fra NRK suksessen Exit snakker ikke østlandsk til vanlig. Vis mer

LES OGSÅ: Milliardæren dukket opp i «Exit»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer