Emma Ellingsen:

- Trenger ro og tid til å komme meg igjen

Influenseren har ventet lenge på operasjon. Nå er den fullført.

ENDELIG OPERERT: Emma Ellingsen har ventet lenge på kjønnsbekreftende behandling. I mai skjedde det endelig. Foto: Espen Solli / TV 2
ENDELIG OPERERT: Emma Ellingsen har ventet lenge på kjønnsbekreftende behandling. I mai skjedde det endelig. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 19 år gamle influenseren Emma Ellingsen har fått utført en kjønnsbekreftende operason på Rikshospitalet. Operasjonen skjedde i mai, melder God kveld Norge.

- Operasjonen har gått bra. Dette var etterlengtet, nå trenger jeg ro og tid til å komme meg igjen, sier hun til God kveld Norge.

To uker siden

Influenseren skulle egentlig bli operert i august i fjor, men grunnet den verdensomspennende pandemien ble den utsatt.

I et innlegg på Instagram skriver Ellingsen følgende:

«Hei mine kjære. Jeg ville bare la dere få vite at jeg for øyeblikket tar en liten pause fra sosiale medier. Som mange av dere vet har jeg vært på venteliste til å utføre en kjønnsbekreftende operasjon lenge nå, og jeg fikk den endelig for to uker siden!».

Videre skriver influenseren at operasjonen var vellykket, noe hun er svært takknemlig for. Hun skriver også at hun trenger å hvile, og at kroppen må heles.

Tønsberg-jenta startet tidlig på pubertetsutsettende tabletter, som stoppet opp produksjonen av testosteron. Hun unngikk derfor stemmeskifte og skjeggvekst. Som 16-åring begynte hun på kvinnelige hormontilskudd. I fjor gjennomgikk hun en brystoperasjon.

ÅPENHJERTIG: Influencer Emma Ellingsen forteller om livet på Tinder, hva hun tiltrekkes av i gutter og når hun sist var på date. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ventet lenge

Vi ble for første gang kjent med Emma Ellingsen i «Født i feil kropp» på TV 2 i 2014, og de siste årene har vi fått se mer og mer til den sjarmerende 18-åringen. Vi har også fått følge influenseren i «Bloggerne».

Ellingsen har vunnet flere priser for sin åpenhet, og har delt historien sin på både tv-skjermen, sin egen Youtube-kanal og Instagram hvor hun har over en halv million følgere.

I september 2019 ble hun endelig 18, en alder hun hadde ventet lenge på.

- Det eneste jeg har gledet meg til og ventet på har vært at nå kan jeg endelig ta kjønnskorrigerende operasjon, sa hun til Se og Hør den gang.

- Jeg har ikke fått noen dato enda og vet ikke hvilket nummer jeg er på ventelisten heller, men forhåpentligvis ligger jeg langt foran så jeg kan komme inn så fort som mulig. Jeg har sagt at hvis det blir noen avbestillinger, så kommer jeg inn når som helst, fortsatte hun.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Ikke usikker

Den unge influenseren har nå vært gjennom en omfattende operasjon.

- Det tar mye energi og mye av meg selv for å gjøre dette, men jeg tror det skal gå fint.

- Blir du noen gang usikker?, spurte Se og Hør i 2019.

- Nei, for jeg føler at dette er noe jeg har hatt lyst til så lenge, så det har kanskje bare hjulpet meg til å bli mer forberedt på hva jeg går til. Nå vet jeg i hvert fall at det er omfattende, og jeg kommer ikke dit og tror at jeg kan få dra hjem dagen etter.

19-åringen ble født som Tobias, men har alltid visst at hun var en jente. Det var i tredje klasse på barneskolen at hun i en melding skrev til moren sin, Tina Ellingsen, at hun følte seg som en jente.

LES OGSÅ: - Jeg synes dating er veldig vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer