Emma Ellingsen:

- Trenger ro og tid til å komme meg igjen

Influenseren har ventet lenge på operasjon. Nå er den fullført.

ENDELIG OPERERT: Emma Ellingsen har ventet lenge på kjønnsbekreftende behandling. I mai skjedde det endelig. Foto: Espen Solli / TV 2
ENDELIG OPERERT: Emma Ellingsen har ventet lenge på kjønnsbekreftende behandling. I mai skjedde det endelig. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 19 år gamle influenseren Emma Ellingsen har fått utført en kjønnsbekreftende operason på Rikshospitalet. Operasjonen skjedde i mai, melder God kveld Norge.

- Operasjonen har gått bra. Dette var etterlengtet, nå trenger jeg ro og tid til å komme meg igjen, sier hun til God kveld Norge.

To uker siden

Influenseren skulle egentlig bli operert i august i fjor, men grunnet den verdensomspennende pandemien ble den utsatt.

I et innlegg på Instagram skriver Ellingsen følgende:

«Hei mine kjære. Jeg ville bare la dere få vite at jeg for øyeblikket tar en liten pause fra sosiale medier. Som mange av dere vet har jeg vært på venteliste til å utføre en kjønnsbekreftende operasjon lenge nå, og jeg fikk den endelig for to uker siden!».

Videre skriver influenseren at operasjonen var vellykket, noe hun er svært takknemlig for. Hun skriver også at hun trenger å hvile, og at kroppen må heles.

Tønsberg-jenta startet tidlig på pubertetsutsettende tabletter, som stoppet opp produksjonen av testosteron. Hun unngikk derfor stemmeskifte og skjeggvekst. Som 16-åring begynte hun på kvinnelige hormontilskudd. I fjor gjennomgikk hun en brystoperasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.