Shia LaBeouf:

- Trenger desperat hjelp

Skuespilleren ble nylig anklaget for fysisk og mentalt overgrep av ekskjæresten.

SØKER HJELP: Skuespiller Shia LaBeouf søker angivelig hjelp i kjølvannet av overgrepsanklagene. Foto: Jason Merritt / Radarpics / REX / NTB
SØKER HJELP: Skuespiller Shia LaBeouf søker angivelig hjelp i kjølvannet av overgrepsanklagene. Foto: Jason Merritt / Radarpics / REX / NTB Vis mer
Publisert

I midten av desember ble det levert et søksmål mot skuespiller Shia LaBeouf (34) til retten i Los Angeles. Søksmålet ble levert av 34-åringens ekskjæreste - den britiske artisten og danseren FKA twigs (32), hvis egentlig navn er Tahliah Debrett Barnett.

Ifølge New York Times kommer det fram i dokumentene avisa har tilgang til, at LaBeouf blant annet skal ha vekket henne med kvelning midt på natta.

Hun beskylder ham nemlig også for fysisk, følelsesmessig og mentalt misbruk i løpet av deres nesten ett år lange forhold.

Hittil har ikke LaBeouf, som blant annet er kjent fra «Transformers», kommentert selve søksmålet. Nå uttaler imidlertid advokaten seg om skuespillerens framtid og tilstand.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Søker etter hjelp

Advokaten Shawn Holley sier til kjendisnettstedet TMZ at LaBeouf er klar over at han trenger hjelp.

- Vi søker aktivt den slags meningsfulle, intensive, langvarige behandlingen som han desperat trenger, sier Holley om sin klient.

Ifølge nettstedet skal det dreie seg om hjelp til psykiske vansker og avhengighet. Om dette har en direkte sammenheng med søksmålet som nylig ble levert, er usikkert.

SØKSMÅL: Tidligere i desember leverte FKA twigs et søksmål mot eksen hvor hun går hardt ut mot behandlingen hun skal ha fått av ham. Foto: Imagespace / REX / Shutterstock / NTB
SØKSMÅL: Tidligere i desember leverte FKA twigs et søksmål mot eksen hvor hun går hardt ut mot behandlingen hun skal ha fått av ham. Foto: Imagespace / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

LaBeouf uttalte derimot seg til New York Times tidligere i desember. Da la Hollywood-stjerna seg paddeflat.

- Ingen unnskyldninger

I uttalelsen til den amerikanske avisa sa LaBeouf at han var innforstått med at det ikke var hans oppgave å fortelle noen hvordan hans oppførsel får dem til å føle seg.

- Jeg har ingen unnskyldninger for alkoholismen eller aggresjonen, bare rasjonaliseringer. Jeg har vært voldelig mot meg selv og alle rundt meg i årevis, sa han den gang.

Deretter beklaget han.

- Jeg er lei meg overfor dem jeg påførte smerte. Det er ikke noe annet jeg egentlig kan si, fortsatte han.

Skandaløs fortid

Dette er imidlertid ikke første gang LaBeouf får negativ oppmerksomhet. Han har blant annet drevet med utskjelt performance-kunst, blitt kritisert for «teite» roller, vært i stygge slåsskamper, slitt med rusproblemer og blitt arrestert en rekke ganger.

Også sin skandaløse fortid har skuespilleren kommentert. Det gjorde han i et intervju med magasinet Esquire i 2018.

Vis mer

- Jeg er en klovn. Mine offentlige utbrudd har feilet totalt. De er ikke strategiske. De er en slitende jævel som viser rumpa si til verden, sa han åpent i intervjuet.

- Hårreisende

Blant skandalene LaBeouf har befunnet seg i, finner vi en hendelse som fant sted i Georgia i USA for tre år siden. Da ble han arrestert for å ha oppført seg truende og beruset - og da politiet blandet seg inn, skal «Transformers»-stjernen ha nektet å dra fra stedet.

Etter hendelsen ble videoer ble lekket der han skrøt av å ha kjempedyre advokater, og at politiet «gir faen» i befolkningen. I Esquire-intervjuet nevnt ovenfor refererte han konkret til hendelsen, som skapte overskrifter verden over.

- Det som skjedde i Georgia, var helt hårreisende. Hvite privilegier, desperasjon og katastrofe. Jeg var selvsentrert og hadde vrangforestillinger. Jeg forsøkte å distansere meg fra skammen man får ved å bli arrestert. Jeg dreit meg ut, sa han.

LES OGSÅ: Hylles for dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer