HOLDER SEG GODT:  - Jeg trener ikke, men har drevet med yoga i mange år, sier Claudia Scott (51) om hvordan hun holder på sitt ungdommelige utseende. Foto: STELLA PICTURES
HOLDER SEG GODT: - Jeg trener ikke, men har drevet med yoga i mange år, sier Claudia Scott (51) om hvordan hun holder på sitt ungdommelige utseende. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Trener yoga og røyker ikke

Slik holder Claudia Scott (51) seg ung.

SEHER.NO: Country-artisten Claudia Scott flyttet i sommer tilbake til Oslo etter å ha bodd i flere år i USA.

Nå er sangerinnen som i 1985 vant Spellemannprisen i klassen roots og country sammen med Ottar "Big Hand" Johansen og Casino Steel for platen "Oh Yeah", klar for å satse i Norge igjen.

- Nå blir det flere konserter her ja, det er godt å være tilbake i Norge. Men jeg håper å dra tilbake til Nashville i USA for å spille inn en ny plate om ikke så lenge, sier hun til seher.no.

Den britisk-fødte artisten debuterte som elleveåring på platen "Best of Country & Western" allerede i 1968, men for de som møter henne er det vanskelig å skjønne at hun har blitt 51 år gammel.

- He he, takk skal du ha. Jeg har vel gode gener. Jeg trener ikke, men har drevet med yoga i mange år. Også ler jeg mye, smiler hun. Scott - som onsdag feiret sitt comeback på norske scener med å delta i NRK-konserten "Postkort fra livet", innrømmer at hun kan være forfengelig til tider.

- Når man er artist, føler man seg veldig selvsentrert og tenker naturlig nok mye på det ytre. Men det er et veldig tveegget sverd, fordi det kan fort tippe over. Se på Michael Jackson stakkars, som var en veldig kul type da han var mørk. Og i USA gjelder det ikke bare artister. Alle blir påvirket der borte, sier hun.

Claudia  beundrer derfor ungdom som klarer å ignorere dagens fokus på utseende.

- Det er topp nå unge sier at de ikke bryr seg om det. Jeg tror at så lenge man holder en moderat livsstil og lever sunt, så vil man klare seg bra, sier hun.

I anledning "Postkort for livet"-konserten skrev Scott for første gang en sangtekst på norsk - basert på en innsendt livshistorie fra P1-lytter. Og Claudia stiller seg slett ikke avvisende til tanken om å gi ut en plate med bare norske tekster.

- Til nå har jeg valgt å synge på engelsk fordi det er mitt morsmål, men i denne anledningen synes jeg det var riktig å synge på norsk. Jeg har også tidligere sunget en del på dansk. Vi får se, jeg blir i hvertfall gjerne med på en slik konsert som dette igjen, smiler hun til seher.no.

"Postkort fra livet"-konserten med Claudia Scott og ni andre norske artister skal sendes i NRK P1 14 november og på TV i løpet av desember.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: - Vennene trodde det ikke

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.