Trener over 40 timer i uken

- Jeg trener aldri mindre enn seks timer om dagen, sier den norske idrettsstjernen Alexander Dale Oen.

TILBAKE I FORM: Svømmeess og VM-håp Alexander Dale Oen trener minst seks timer hver eneste dag. Nå innrømmer han at motivasjonen fikk en alvorlig knekk etter OL i beijing i 2008. Her er 26-åringen på pressetreff i Drammensbadet denne uken - torsdag  Foto: Scanpix
TILBAKE I FORM: Svømmeess og VM-håp Alexander Dale Oen trener minst seks timer hver eneste dag. Nå innrømmer han at motivasjonen fikk en alvorlig knekk etter OL i beijing i 2008. Her er 26-åringen på pressetreff i Drammensbadet denne uken - torsdag Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske svømmestjernen Alexander Dale Oen (26), som vant sølv under OL i Beijing i 2008, ser nå frem til å prestere under svømme-VM i Shanghai om et par uker.

Men Dale Oen, som også vant både sølv og gull under langbane-EM i Budapest i fjor, understreker at medaljene ikke kommer uten knallhard trening. 26-åringen trener faktisk mange ganger så mye som norske toppfotballspillere, som i gjennomsnitt trener omtrent halvannen time daglig.

- Da trener jeg fire ganger mer enn dem hver dag, minimum... Jeg trener aldri mindre enn seks timer. Jeg skal ikke uttale meg om noe jeg ikke har greie på, men [fotballspillerne] har nok en del å gå på, sier Dale Oen til VG.

Den unge svømmeren kommer dermed fort opp i minst 40 treningstimer på én uke, og nå avslører han at han var utrolig lei av svømmingen etter Beijing-OL. Han trengte faktisk et halvt års «fri» for å få tilbake motivasjonen til å trene kanskje mer enn noen andre norske idrettsstjerner.

- Det er vel sånn i alle jobber at du blir drita lei. Noen ganger trenger du lengre tid for å komme tilbake enn ellers. Det halve året «fri» så klatret jeg, surfet, waket. Jeg fikk litt mental fóring, innrømmer han overfor VG.

Nå mener Dale Oen imidlertid at han svømmer raskere enn noensinne, og at motivasjonen foran både Shanghai-VM og OL i London neste år er på topp. Svømmeesset skal stupe ut i svømme-VM både 25., 27. og 29. juli, i finalene på henholdsvis 100 meter bryst, 50 meter bryst og 200 meter bryst.

Svømme-VM i Shanghai arrangeres fra 16. til 31. juli.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Denne magen skaper fortsatt forvirring  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer