Sydney Sweeney:

- Trender på Twitter fordi jeg er stygg

«Euphoria»-stjernen oppløst i tårer.

OPPGJØR MED NETTMOBBING: Oppløst i tårer tar Sydney Sweeney et oppgjør mot netthat. Her avbildet med Barbie Ferreria og Zendaya i 2019. Foto: Chris Pizzello / Invision / NTB
OPPGJØR MED NETTMOBBING: Oppløst i tårer tar Sydney Sweeney et oppgjør mot netthat. Her avbildet med Barbie Ferreria og Zendaya i 2019. Foto: Chris Pizzello / Invision / NTB Vis mer
Publisert

HBO-serien «Euphoria» har tatt verden med storm, og følger ungdommer gjennom dystre scener med rus, vold og sex. Serien er omtalt som en av de drøyeste ungdomsseriene noensinne.

Sydney Sweeney (23) spiller Cassie Howard i serien, og har ellers en meget solid skuespillerkarriere.

Det medfører også mange øyne rettet mot seg, og i sosiale medier-tider betyr det på både godt og vondt.

- Helt for jævlig

I helgen sendte hun direkte på Instagram, og var tydelig opprørt. Oppløst i tårer forteller hun om netthatet.

- Jeg trender tydeligvis på Twitter nå fordi jeg er stygg. Jeg ville egentlig aldri gjort dette, men jeg synes det er ordentlig viktig for folk å se hvordan ord faktisk påvirker folk. Jeg vet alle sier at jeg ikke skal lese ting, men jeg er bare en jævla person, sier hun i videoen, som er lagt ut av flere Twitter-brukere.

I videoen viser hun seg i morgenkåpe mens hun ser på tv med hunden sin. Sminken har rent fra øynene på grunn av tårene.

- Folk må være snillere på sosiale medier, for det er helt for jævlig, sier hun.

USENSURERT «Euphoria» hylles for å skille seg ut på flere områder. Vis mer

Rennes ned av støttemeldinger

Som svar på videoen har en rekke personer gått ut på Twitter for å hylle henne.

«Dem som fikk Syndey Sweeney til å gråte ved å kalle henne stygg håper jeg kveles av pølsevann», skriver en.

«Å få en 23 år gammel jente til å gråte fordi du synes det er morsomt å kalle henne stygg for noen få likerklikk er sosiopatisk. Bare fordi du er online og snakker om en kjendis betyr det ikke at det ikke er dårlig gjort å latterliggjøre andres utseende. For hvis du kaller Sydney Sweeney stygg - ta en titt i speilet», skriver en annen.

Blant dem som støtter 23-åringen er artist Bea Miller (22), som skriver:

«Den som fikk Sydney Sweenet til å gråte, gi meg lokasjonen din, jeg vil bare prate».

Twitter-meldingen hvor stjernen ble kalt stygg er nå fjernet, ifølge E! Online. Nå trender hun altså på nytt - denne gangen for horden av støttemeldinger.

FIKSJON: Euphoria skildret en fiktiv sex-scene mellom «One Direction»-medlemmene Louis Tomlinson og Harry Styles. Det skapte reaksjoner. Vis mer

Stjerner opplever netthets

Flere store stjerner har tatt et oppgjør med netthat den siste tiden. Hertuginne Meghan (39) er blant dem som har fått gjennomgå kraftig i sosiale medier.

I Sverige har blant andre Benjamin (23) og Bianca Ingrosso (26) gått hardt ut mot hatet de mottar på nett.

Også den norske influenseren Martine Lunde (25) har tatt et oppgjør med dem som lirer av seg hatefulle kommentarer i sosiale medier.

- Jeg vet at flere i bransjen har følt på det samme, og at det har kommet inn ekstra mye netthets den siste tiden. Jeg har fått det både i innboksen på Instagram, i kommentarfeltet på bildene mine og på TikTok, sa hun til Se og Hør i fjor.

KROPPSHETS: Svenske Angelica Blick er lei av å få hets for sin veltrente kropp, nå slår hun tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

LES OGSÅ: Føler fansen prøver å ødelegge ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer