KAN BLI FRISK: Den amerikanske legen Anthony Gaspari tror han kan hjelpe tremannen Dede til å få et bedre liv.
KAN BLI FRISK: Den amerikanske legen Anthony Gaspari tror han kan hjelpe tremannen Dede til å få et bedre liv.Vis mer

Tremannen kan bli kurert

Dede lider av en mystisk hudsykdom som får ham til å ligne et tre.

SEHER.NO: Den indonesiske fiskeren Dede (35) har hele tiden fryktet at de tre-lignende utvekstene som dekker store deler av kroppen hans, vil ta livet av ham.

Nå gir en amerikansk doktor nytt håp til den fattige mannen, skriver The Telegraph.co.uk.

Medisinske eksperter trodde ikke sine egne øyne da vortelignende utvekster begynte å vokse ut fra armene og føttene på Dede, etter at han kuttet kneet sitt i en ulykke som tenåring.

Utvekstene spredte seg raskt over store deler av kroppen hans, og snart var han ikke i stand til å gjennomføre dagligdagse gjøremål.

Han fikk sparken fra jobben, ble forlatt av kona og satt igjen med to små barn han ikke kunne forsørge.

Heldigvis stilte familien hans opp slik at barna kunne plasseres hos slektninger i landsbyen.

- Jeg kan ikke arbeide, så derfor tjener jeg ingen penger, forteller Dede i et intervju med legen som kan bli hans redning.

Landsbyens lokale doktor visste ikke hvordan han kunne hjelpe den fattige fiskeren, så Dede har selv prøvd å bli kvitt sykdommen.

- En gang kuttet jeg bort utvekstene, men det hjalp ingenting. I stedet vokste de tilbake fortere enn noen gang, forteller han.

Nå tror en amerikansk dermatolog ekspert at han har klart å identifisere den mystiske hudsykdommen.

Etter å ha besøkt Dede og tatt flere tester av ham har Dr. Anthony Gaspari konkludert med at hans lidelse er forårsaket av et virus kalt HPV (Human Papilloma Virus).

Dette er en sjelden infeksjon som oftest danner små vorter hos pasientene. Dedes problem er at han har en sjelden genetisk feil som hemmer immunsystemet hans. Dette resulterer i at kroppen ikke er i stand til å holde vortene i sjakk.

Derfor overtar viruset maskineriet i hudcellene hans og beordrer dem til å produsere massive mengder av substansen som er årsaken til de tre-liknende utvekstene Dede har på armer og bein.

Nå tror Dr. Gaspari at Dedes tilstand kan bli betraktelig bedre ved daglige doser av en syntetisk form av A-vitamin som har vist å kunne hemme veksten av vorter i flere tilfeller av HPV:

- Han vil ikke få en helt normal kropp, men vortene skal kunne reduseres til en størrelse som gjør det mulig for ham å bruke hendene sine, sier han til nettstedet.

- I løpet av tre til seks måneder burde vortene bli mindre og færre i antall. Da vil han kunne leve et mer normalt liv.

Se video her: