Kompani Lauritzen:

Trekker seg: - Veldig surt

En av deltakerne i «Kompani Lauritzen» må kaste inn håndkleet i lørdagens episode, og blir dermed den første som ryker ut.

TREKKER SEG: Én av deltakerne trekker seg fra konkuransen i lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
TREKKER SEG: Én av deltakerne trekker seg fra konkuransen i lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

NB! Spoileradvarsel! Denne artikkelen røper innhold fra kveldens «Kompani Lauritzen»-episode.

Endelig er den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen» i gang, og lørdag er det duket for det fryktede helvetesdøgnet. I øvelsen «hurramegrundt» skal deltakerne virkelig få kjenne på hvordan det er å være i kjelleren.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen ble skuffet da han får «litt under norm». Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

Med lite mat innabords, tung marsj og tøffe oppgaver sier det imidlertid helt stopp hos en av deltakerne allerede før øvelsen er gjennomført.

Etter å ha løpt opp og ned et sandtak utallige ganger må kompanirekrutt 15, Daniel Franck (47), ta kapteinen til side.

- Nakken har slått seg helt vrang. Jeg bare orker ikke å være han der bygdeklovnen, som skal gå å syte og klage over nakken, forteller han befalet i episoden.

Det hele ender med at Franck kaster inn håndkleet og trekker seg fra «Kompani Lauritzen». Dermed blir han den første deltakeren som reiser hjem fra Setnesmoen leir.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skulle gjennom en hinderløype skjedde det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

Nakkebrudd

Overfor Se og Hør forsikrer 47-åringen om at det hele var udramatisk.

- Det var den eneste riktige avgjørelsen. Det var selvfølgelig veldig surt, men jeg kjenner kroppen min.

SMERTEFULLT: Daniel Franck var tydelig i smerter etter edderkoppnett-øvelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SMERTEFULLT: Daniel Franck var tydelig i smerter etter edderkoppnett-øvelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I 2018 ble han nemlig alvorlig skadet i en snowboardulykke under Old Boys NM. Det var i et av hoppene det gikk galt.

Snowboarderen kom baklengs inn mot hoppet i voldsom fart, da den sørpete snøen på hoppkanten ga etter for stålkantene på brettet. Franck ble kastet ukontrollert ut – og landet kraftig på nakken.

ÅPENHJERTIG: Mayoo Indirian satt syv uker i varetekt før han ble frikjent i februar 2017. Nå er han aktuell med «Kompani Lauritzen». Han forteller at han kunne trekke visse paralleller mellom fengselsoppholdet og realitydeltakelsen. Reporter: Celina Morken Vis mer

Etter flere undersøkelser ble det konstatert brudd i nakken. Han slapp imidlertid operasjon, men måtte gå med nakkekrage i nesten tre måneder.

Selv om det er flere år siden er Franck fortsatt den dag i dag preget av skaden.

- Nervegangen på venstreside er litt trangere, så ved overanstrengelse eller feilbelastning stivner muskulaturen totalt og jeg kjenner på en smerte som er vanskelig å beskrive. Det begynner å prikke i ansiktet og jeg får spasmer, og så forplanter det seg nedover i ryggen. Det er veldig ekkelt og rart, forklarer han til Se og Hør, og legger til at det er det som trolig har skjedd.

- BLIR IIRRITERT: En av deltakerne sliter med å ta ordre fra løytnanten i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

- Veldig klønete

Den tidligere snowboarderen forteller at det var veldig kjipt å måtte trekke seg, spesielt siden han hadde gledet seg til det mye omtalte helvetesdøgnet.

- Jeg var så giret og gledet meg til å kjenne på det kicket av å bare gå til man stuper, så det var jævlig typisk at dette måtte skje. Men jeg måtte le litt av det også, for det var veldig klønete.

SANDTAK: Daniel Franck kjempet seg flere runder opp et sandtak før det sa stopp. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SANDTAK: Daniel Franck kjempet seg flere runder opp et sandtak før det sa stopp. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Overraskende

Selv om det ble en kort deltakelse for Francks del, sitter han igjen med gode minner fra militærregimet i «Kompani Lauritzen».

- Det var veldig mye stress, men også veldig moro. Selv om jeg ikke fikk kommet ordentlig i gang så var det gøy så lenge det varte.

KOMPANIREKRUTT 15: Mange hadde nok spådd at Daniel Franck ville nå lagt. Foto Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIREKRUTT 15: Mange hadde nok spådd at Daniel Franck ville nå lagt. Foto Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I forkant hadde nok mange spådd at 47-åringen skulle nå langt, noe han også selv så for seg å gjøre.

- Det kommer kanskje som en overraskelse for flere. Hadde det ikke vært for nakken så tror jeg faktisk at jeg kunne kommet ganske langt. Jeg hadde jo ikke så mange poeng, men jeg var ikke noe redd for å gå i dimmekamp, så jeg var ikke så opptatt av de poengene.

Reisen skulle imidlertid ende allerede før den første dimmekampen, og Franck ble dermed den første deltakeren som røk ut av programmet.

LES OGSÅ: Virusutbrudd: - Helt slått ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer