THE MONROES: Sammen med Eivind Rølles ble Lage Fosheim historiske da de som første norske band signerte en internasjonal platekontrakt med EMI i 1983.
THE MONROES: Sammen med Eivind Rølles ble Lage Fosheim historiske da de som første norske band signerte en internasjonal platekontrakt med EMI i 1983.Vis mer

Trekker seg umiddelbart

Lage Fosheim slutter i Universal Music etter pengekrangel.

SEHER.NO: Promotionsjef i Universal Music, Lage Fosheim (49) trekker seg fra jobben med umiddelbar virkning - samtidig saksøker han verdens største plateselskap for flere millioner kroner.

- De siste månedene har vært intense. Flertallet i Milligrams styre mener at Universal Music ikke har overført millionbeløp til Milligram slik vi mener de skulle ha gjort. Vi har prøvd å forhandle, uten å komme til en løsning. Da får advokatene overta, sier Lage Fosheim fra The Monroes til VG.

Hvor mange millioner det er snakk om, er ennå uvisst.

- Det vil Universals regnskaper etter hvert vise - det er de som fører regnskapene også for Milligram - men flertallet i Milligrams styre mener at det er snakk om et betydelig antall millioner, sier han til VG.

Men selv om Fosheim nå trekker seg fra jobben og varsler krig mot plateselskapet, forteller han at det ikke er et personlig angrep på Universal Music.

- Jeg har jo hatt verdens beste jobb. Petter Singsaas og jeg snakket allerede i sommer om at vi skulle la andre ta hånd om konflikten, slik at det ikke ble personlig. For dette er som sagt ikke personlig, det er business, sier Fosheim.

Administrerende direktør i Universal Music, Petter Singsaas ønsker ikke kommentere saken overfor VG.

- Dette kan jeg av naturlige årsaker ikke kommentere før jeg har snakket med alle involverte, sier han.

LES OGSÅ: Ole Ivars boikotter TV 2