Ulrikke Falch:

Trekker seg tilbake

- Det er på tide for meg å finne verdien i hvem jeg er uten all den overfladiske bekreftelsen rundt meg, skriver hun.

<strong>DEAKTIVERER INSTAGRAM:</strong> Onsdag kveld opplyser Ulrikke Falch at hun kommer til å trekke seg tilbake fra sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
DEAKTIVERER INSTAGRAM: Onsdag kveld opplyser Ulrikke Falch at hun kommer til å trekke seg tilbake fra sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulrikke Falch (23) har siden hun ble kjent gjennom suksesserien «Skam» framstått som en sterk og engasjert feministisk samfunnsstemme, og skuespilleren bruker blant annet sin Instagram-konto til å sette spørsmålstegn ved moderne skjønnhetsidealer.

Falch har over 858 000 følgere på den sosiale bildedelingstjenesten og deler titt og ofte bilder og videoer med følgerne sine.

Det blir det imidlertid slutt på nå. Det melder 23-åringen selv i et langt innlegg på Instagram-profilen sin.

- Det er på tide for meg å finne verdien i hvem jeg er uten all den overfladiske bekreftelsen rundt meg, starter Falch innlegget med.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Deaktiverer kontoen

Videre skriver Falch at hun har et mål om å føle seg verdig alene og ønsker å finne styrke og verdi i seg selv, og ikke de tingene hun oppnår.

- Det er grunnen til at jeg har valgt å forlate Instagram. Tusen takk for at dere har delt denne reisen med meg, takk for all kritikken, kjærligheten og støtten, det har lært meg mye om meg selv og mine omgivelser. Nå føler jeg meg trygg nok til å finne verdien i hva jeg er utenfor sosiale medier, fortsetter hun.

For å ikke bli fristet til å ta i bruk Instagram forteller Falch at hun har besluttet å deaktivere kontoen sin.

- Dette er viktig for meg for å være i stand til å være til stede i mitt eget liv. Takk for selskapet deres. Og farvel for nå, avslutter Falch innlegget med og legger til at hun er på et godt sted i livet.

Se og Hør har vært i kontakt med Falch som opplyser at dette er noe hun vil gjøre for seg selv, og påpeker at hun har det bra. Utover det ønsker 23-åringen ikke å gi noen kommentar.

Skuespiller Ulrikke Falch, kjent fra ungdomsserien «Skam», har selv slitt med spiseforstyrrelser. Nå bruker hun erfaringene sine for å hjelpe andre, forteller hun til «God kveld Norge». Vis mer

Stormen tok på

I fjor var et travelt år for 23-åringen som blant annet hadde premieren på tv-serien sin med navn «F-ordet», der hun forsøkte å overbevise en hel videregående skole om at de er feminister. Serien ble vist på NRK.

Nyheten om Falchs tv-prosjekt kom i juni 2018, og i februar i fjor ble det kjent at NRK-serien var utsatt på ubestemt tid. Til Se og Hør fortalte Falch at bakgrunnen for hvorfor serien ble utsatt blant annet handlet om at hun hadde hatt et tungt år.

I et større intervju med avisa VG i fjor, utdypet 23-åringen hva denne tunge tiden handlet om.

De siste åra har det vært mye som har foregått i Falchs liv, og like etter sommerferien i 2018, ble det kjent at hun og den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren Henrik Elvejord Borg hadde blitt kjærester.

Forholdet vekket stor oppsikt, og «alle» hadde sitt å si om det. Blant annet hevdet flere at det hele var et PR-stunt, og Falch ble av enkelte stemplet som «dobbeltmoralsk» grunnet forholdet til den tidligere realitydeltakeren. Med andre ord sto de midt i stormen, og det tok på.

Endte på legevakta

På toppen av det hele skulle 23-åringen spille inn serien sin, og det hele endte med at hun en gang i oktober ble sykmeldt. «F-ordet» ble satt på pause.

- Jeg fikk et så kraftig angstanfall at jeg endte opp på legevakta. Da stoppet alt, fortalte Falch ærlig i intervjuet med VG.

Videre skrøt hun av NRK for måten de tok vare på henne, da de stoppet produksjonen og satte serien hennes på midlertidig pause.

Innspillingen ble satt på pause i et par måneder, før det på nyåret igjen gikk galt. Da tok forholdet til Elvejord Borg slutt, og Falch var langt nede etter bruddet.

- (...) Det var vurdering av innleggelse. Jeg klarte å logge av, men det var grenseoverskridende og utrolig vondt, sa 23-åringen, og la til at hun som en reaksjon på å miste kontakten med seg selv utviklet angst.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under årets kjendisgalla, og forteller om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbryter Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

LES OGSÅ: - Blant de verste forbildene i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer