Kevin Hart:

Trekker seg som Oscar-vert

Tirsdag annonserte Hart at han hadde fått jobben. Fredag måtte han trekke seg.

HETS: Etter at det ble kjent at komikeren Kevin Hart skulle lede neste års Oscar-utdeling har han motatt masse hets. Nå har han trukket seg fra jobben. Foto: NTB Scanpix
HETS: Etter at det ble kjent at komikeren Kevin Hart skulle lede neste års Oscar-utdeling har han motatt masse hets. Nå har han trukket seg fra jobben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og skuespiller Kevin Hart (39) annonserte tirsdag at han skulle være vert for den prestisjetunge Oscar-utdelingen som går av stabelen i slutten av februar 2019.

Det tok ikke lange tiden før kritikken haglet. Harts homofobiske kommentarer fra fortiden har tatt ham igjen.

Nå trekker komikeren seg. Det skriver han selv på Twitter tidlig fredag morgen, norsk tid.

- Jeg beklager dypt til LGBTQ-miljøet for mine ufølsomme ord fra fortiden, skriver Hart, og understreker at han ikke ønsker at feiringen av Hollywoods talenter skal havne i skyggen av debatten rundt ham.

Homofobiske kommentarer

En rekke Twitter-meldinger fra 2009-2011, som inkluderte nedsettende språk som refererte til homofile og seksualitet, har også dukket opp igjen. Noen av disse har blitt slettet.

Mange ble mer opprørt av hans første tilsvar overfor dem som kritiserte ham. Han ba dem blant annet «slutte å være så negative» etter at de gamle twitter-meldingene og videoene hans begynte å sirkulere.

Også i vitser og intervjuer har Hart brukt homofobiske kommentarer som komedie. I en standup-spesial fra 2010 baserte han en lang vits på frykten for at hans tre år gamle sønn skulle bli homofil, skriver The Guardian.

- Jeg beklager for at jeg har såret folk. Jeg utvikler meg og vil fortsette med det. Mitt mål er å bringe folk sammen, ikke drive dem fra hverandre. Mye kjærlighet og takknemlighet til akademiet, skriver han videre.

I et intervju med Rolling Stone Magazine i 2015 ble vitsen om sønnen diskutert.

- Husk, jeg er ikke en homofob... Vær lykkelig. Gjør hva du vil. Men jeg, som en heteroseksuell mann, hvis jeg kan forhindre at min sønn blir homofil, så gjør jeg det, sa han ifølge USA Today.

Pikant utpressingssak

Det er imidlertid ikke bare Hart sine Twitter-meldinger som har skapt overskrifter for 39-åringen de seneste årene.

I mai i fjor stormet det rundt skuespiller og komikeren, etter at han har havnet i en pikant utpressingssak.

En ukjent kvinne skal angivelig ha stått bak utpressingen, da hun hevdet at hun hadde en video som viser Hart i het omfavnelse med en annen kvinne under et besøk i Las Vegas.

Utpresseren skal ha truet komikeren med å offentliggjøre videoklippene hvis han ikke utbetalte henne en klekkelig sum.

På det tidspunktet ventet han sitt tredje barn med kona Eniko Parrish (32).

Beklaget overfor familien

Noen måneder senere tok komikeren et følelsesladd oppgjør med det han selv omtalte som «egne feilgrep» i utpressingssaken på Instagram.

«Jeg er ikke perfekt, og skal ikke sitte her og late som noe annet. Jeg har vist dårlig dømmekraft og satt meg selv i en situasjon som ikke ville ende bra, noe den heller ikke gjorde», sa han.

Hart og Parrish giftet seg i 2016, og ble foreldre for første gang i november i fjor. Han har også barna Hendrix (10) og Heaven (13) fra et tidligere ekteskap.

«Jeg vet at jeg sårer de som står meg nærmest, og har snakket med mine kone og mine barn for å beklage. Det finnes ingen unnskyldninger for det jeg har gjort, og jeg lover å vise dem at jeg kan bedre enn dette», konstaterte Hart videre i Instagram-klippet, der han samtidig understreker at han nektet å la noen tjene penger på «hans feilskjær».

«Jeg har heller konsekvensene av det jeg har gjort», sa han videre.

Det er foreløpig ukjent når de angivelige sex-opptakene er gjort, hvordan de har havnet på avveie, eller hvem som medvirker sammen med komikeren.

Ifølge tv-kanalen E! har 39-åringen måttet avvise rykter om utroskap flere ganger.

LES OGSÅ: - Jeg gir ikke etter for press

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer