Ulrik Imtiaz Rolfsen:

Trekker seg i protest

Filmskaperen ønsker ikke lenger å være en del av Amandajuryen.

UENIG: Ulrik Imtiaz Rolfsen er uenig med prisutdelingens kategorier. Foto: Audun Braastad / NTB
UENIG: Ulrik Imtiaz Rolfsen er uenig med prisutdelingens kategorier. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amandaprisen er en årlig norsk filmprisutdeling, med formål om å «øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer».

Tirsdag møttes for første gang juryen som skal bestemme hvem som stikker av med prisene. Blant de oppmøtte var filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (51).

Rolfsen, som var til stede for å representerte foreningen Norske Filmregissører, endte opp med å trekke seg i protest fra Amandajuryen under det første møte.

«Jeg trekker meg i protest fra årets Amandajury fordi Amandakomiteen insisterer på kjønnsbestemte skuespillerpriser, noe jeg mener er utdatert og kunstig. Forlot akkurat første jurymøte til applaus fra de andre i juryen», skriver regissøren på Twitter tirsdag.

Overfor Se og Hør forteller Rolfsen at han under møte tok opp diskusjonen om hvorvidt det var naturlig å gi ut en pris for mannlig og kvinnelig skuespiller. Diskusjonen ble også tatt opp fordi skuespillere av og til portretterer det andre kjønn.

- Det ble en god diskusjonen i juryen. Men så kom Amandakomiteen i tale og sa at dette ikke var noe vi skulle bry oss om, fordi de bestemmer, forteller Rolfsen og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer