Trekker seg i protest mot Kina

Stjerneregissøren Steven Spielberg trekker seg fra OL i Beijing.

TREKKER SEG - Sudans regjering bærer hovedansvaret for forbrytelsene som pågår, men det internasjonale samfunnet, og da spesielt Kina, burde gjøre mer for å få slutt på lidelsene i Darfur, mener Spielberg, som trekker seg som kunstnerisk rådgiver  Foto: Stella Pictures
TREKKER SEG - Sudans regjering bærer hovedansvaret for forbrytelsene som pågår, men det internasjonale samfunnet, og da spesielt Kina, burde gjøre mer for å få slutt på lidelsene i Darfur, mener Spielberg, som trekker seg som kunstnerisk rådgiver Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Jeg føler at min samvittighet ikke tillater meg å fortsette som vanlig, sa Spielberg (61), som har fungert som rådgiver for åpnings- og avslutningsseremoniene, i en erklæring han sendte ut tirsdag.

Spielberg anklager Kina for ikke å gjøre nok for å presse Sudan til å få en slutt på volden og konflikten i Darfur.

- Sudans regjering bærer hovedansvaret for forbrytelsene som pågår, men det internasjonale samfunnet, og da spesielt Kina, burde gjøre mer for å få slutt på lidelsene i Darfur, heter det i Spielbergs erklæring.

Han sa han hadde gjort gjentatte forsøk på å påvirke kinesiske myndigheter, og at han nå i stedet for å konsentrere seg om OL, vil bruke tid og krefter på å bidra til en slutt på forbrytelsene i Darfur.

Kina har nære forbindelser til Sudan og er den viktigste importøren av sudansk olje.
Ekspertene mener at 250.000 mennesker er drept og 2,5 millioner fordrevet fra sine hjem siden konflikten i Darfur startet i 2003.

(NTB)

LES OGSÅ: Styrtrike på stjernebrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer