«Torpet» 2020:

Trekker seg fra «Torpet»: - De tråkket på meg

Wiktoria Rønning trekker seg etter det hun beskriver som et uhyggelig opphold på «Torpet».

REISER HJEM: Wiktoria Rønning skulle gi alt for å vinne «Torpet». Da oppholdet ikke ble helt som hun hadde sett for seg, valgte hun å reise hjem. Foto: TV 2
REISER HJEM: Wiktoria Rønning skulle gi alt for å vinne «Torpet». Da oppholdet ikke ble helt som hun hadde sett for seg, valgte hun å reise hjem. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wiktoria Rønning (22) ga alt for å få bli værende på «Farmen», men etter å ha tapt tvekampen mot Karianne Vilde Wølner (26) søndag kveld måtte hun takke for seg og reise videre til tv-programmets sidekonkurranse, «Torpet».

Lite visste 22-åringen at regelbruddene på «Farmen», hvor flere utsatte seg selv for smittefare, skulle forfølge henne og påvirke resten av tv-eventyret hennes.

- Jeg har fått helt avsmak av «Torpet» når jeg tenker tilbake på det, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg ble ikke mobba ut, det er kanskje å dra det litt langt, men jeg følte meg ekskludert. Jeg var så langt nede at de andre deltakerne der merket nok det at det ikke skulle så mye til for at det skulle bikke over for meg - og det utnyttet de jo.

Da Rønning ankom «Torpet» ble hun møtt av Karianne Amlie Wahlstrøm (29), Mathias Scott Pascual (27) og Olav Harald Ulstein (58) - den beinharde trioen som har holdt sammen siden starten av oppholdet.

Så langt har de stått støtt gjennom kamper, og fått deltakere til å velge å forlate gården. Dette blir også tilfelle for Rønning, som føler seg presset til å reise hjem.

«FARMEN»: Da det ble avgjort hvem av Wiktoria Rønning og Karianne Vilde Wølner som måtte forlate «Farmen», ble det spesielt tungt for en av de gjenværende deltakerne. Video: Thea Hope. Foto: Alex Iversen / TV 2. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Langt nede

Forrige uke ble det nemlig avslørt at «Farmen»-deltakerne har brutt regler for smittevern, ved å besøke nærliggende hytter. Dette var 22-åringen med på.

- De kjefter meg huden full på grunn av det vi hadde gjort - jeg visste ikke engang at de hadde fått det med seg, forteller hun, og fortsetter:

- Det ble vel sagt rett ut at de ikke vil ha meg der og at jeg ikke var velkommen. «Vi kommer ikke til å inkludere deg i noe som helst» sa dem, og det merket jeg - de ignorerte meg helt. Helt forferdelig.

Rønning skjønner at det hele er et spill, og at de er med for å vinne. Hun påpeker riktignok at hun synes det er rart at ikke samvittigheten deres spilte inn.

- De så hvor langt nede jeg var, men likevel så velger de å tråkke på meg. Det er nesten litt stygt, men det er deres valg og nå er det gjort.

- Hadde jeg vært i en hvilken som helst annen sinnstilstand enn jeg var, så hadde jeg taklet det, men jeg klarte det ikke akkurat da. Jeg var så langt nede, fortsetter hun.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Vil at de skal dra hjem

Karianne Amlie Wahlstrøm forteller at de faktisk hadde som intensjon å ikke behandle 22-åringen bra.

- Vi vil jo komme lengst mulig selv, og hadde hele tiden en plan om å være tydelig på at her bor vi, vi står sterkt sammen og vi ble krigere som ville beskytte vårt lille torp, forteller hun.

Ifølge Wahlstrøm var de hyggelige mot alle utslåtte deltakere som kom, selv om det ikke alltid var målet.

RETT OG GALT: Karianne forteller at de måtte stå opp for det som var rett og galt på «Torpet», og hadde ikke noe til overs for regelbruddene på «Farmen». Hun mener derimot at de tok imot Wiktoria på en hyggelig måte og ville gi henne muligheten til å forklare seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
RETT OG GALT: Karianne forteller at de måtte stå opp for det som var rett og galt på «Torpet», og hadde ikke noe til overs for regelbruddene på «Farmen». Hun mener derimot at de tok imot Wiktoria på en hyggelig måte og ville gi henne muligheten til å forklare seg. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vi ville jo at de skulle dra hjem, men de fleste ville jo bli, fortsetter hun.

Hun beskriver situasjonen med Rønning som spesiell etter at de hadde fått informasjon om regelbruddene på «Farmen»-gården.

PUPPER I MONITOR: Årets «Farmen» har skapt mange overskrifter allerede, og nå har også folk hengt seg opp i hva Karianne Vilde har på seg mens hun er på gården. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Vi måtte stå opp for rett og galt, og det hun hadde vært med på provoserte meg vanvittig mye. Hun sa de hadde testa seg for corona, men vi hadde behandlet den som kom på samme måte som vi gjorde med Wiktoria, mener Wahlstrøm.

- Det er synd det var Wiktoria og at det gikk utover henne, men det hadde vært likt uansett hvem som hadde kommet gående inn porten, fortsetter hun.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

Fikk konsekvens

TV-profilen påpeker at det ikke handler om person, men at de utsatte hele produksjonen ved å reise til andre hytter.

- Folk søker år etter år om å få være med på «Farmen», og produksjonen har jobbet ekstra hardt i år for å få det til å gå. Det de gjorde var som å pisse på produksjonen. Wiktoria er søt og veldig blid, men samtidig blir det noe utspekulert i det på en måte, sier Wahlstrøm.

Hun synes ikke de behandlet deltakeren for stygt.

IKKE ENIG: Karianne, Mathias og Olav Harald er ikke enig i kritikken fra «Farmen»-deltakeren. Foto: Alex Iversen / TV 2
IKKE ENIG: Karianne, Mathias og Olav Harald er ikke enig i kritikken fra «Farmen»-deltakeren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vi tråkka ikke på henne, men var tydelige på hva vi mente om saken. Det må være rom for å være tydelig og man må tåle såpass når man er med.

Ifølge Wahlstrøm ble deltakernes bevegelsesfrihet på «Torpet» også innskrenket da deltakerne på «Farmen» brøt reglene.

- Vi fikk ikke ro uten tilsyn, så deres «tabbe» gikk utover vår trivsel og våre etablerte vaner og rutiner, da må det i hvert fall være rom for at vi sier hva vi mener.

- Syke foreldre

Mathias Scott Pascual (27) beskriver Rønning som et friskt pust som kom inn til trioen, og at de alle ga henne gode klemmer da hun ankom «Torpet».

- Vi var klar over situasjonen på «Farmen» og fikk beskjed om at vi ikke skulle ta opp dette, men at hun skulle få fortelle. Wiktoria begynte å fortelle at noe hadde skjedd, men ikke hva, forteller Pascual, og fortsetter:

- ALT SATT PÅ SPILL: Mathias er ikke særlig fornøyd med at flere deltakere satte hele innspillingen og jobbene til andre i fare. Foto: Alex Iversen / TV 2
- ALT SATT PÅ SPILL: Mathias er ikke særlig fornøyd med at flere deltakere satte hele innspillingen og jobbene til andre i fare. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Dagen etter snakket vi om situasjonen, Karianne, Olav og jeg. Olav hadde ikke sovet hele natta fordi han var så forbanna. Det deltakerne på «Farmen» gjorde var å sette hele produksjonen til «Farmen» og «Torpet» på spill, alle som jobber med produksjonen og at alt det samtlige hadde lagt til rette for for å være med på et eventyr, var forgjeves.

Pascual trekker frem at deltakerne på «Farmen» begynte å bryte regler allerede de første ukene, og at de burde vært klar over coronasituasjonen i Norge.

- En pandemi er ikke over på en måned, så dette er full ansvarsfraskrivelse. Vi hadde en fin samtale med Wiktoria den første morgenen og var veldig tydelige på hva vi mente. For min egen del hadde jeg et stort fokus på at dette var vanskelig for Wiktoria, men at den klemmen som jeg fikk dagen før kanskje hadde gitt meg corona som skulle hjem og klemme to syke foreldre.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

- Respekt for hennes ønske

Pascual forklarer at da handler det ikke lenger om spilleregler, men om faktiske liv.

- Det er flaut og trist å lese om det hun sier til media og ikke minst på «God Morgen Norge», at hun ikke var klar over situasjonen på utsida. Dette er jo helt bananas å melde. Jeg er veldig overrasket over at hun føler seg «tråkket» på da vi hadde en utrolig fin frokost sammen etter hun valgte å trekke seg, sier han.

Han legger også til at Rønning fortalte at hun hadde sovet på det å trekke seg, og det at «Torpet»-deltakerne visste om regelbruddene vippet henne over til å reise hjem.

- Vi hadde stilt til kamp og hatt respekt for det hvis det var hennes ønske, men hun selv ønsket å reise hjem og var mettet av hele eventyret. Under frokosten var det kjempehyggelig. Hun gledet seg til å komme hjem og var glad for hennes egen avgjørelse og følte det var riktig for henne. Det er trist hvis hun ikke står for det, sier han videre.

- Alvorlig situasjon

Olav Harald Ulstein skjønner at Rønning opplevde møtet med de andre som tøft og forstår at hun følte seg ekskludert.

- Det jeg derimot ikke forstår er at hun ikke ser det i sammenheng med egne handlinger, sier han.

Ulstein skjønner ikke hvordan noen med viten og vilje kan utsette andre for fare, og samtidig forvente å bli inkludert av de samme personene.

ALVORLIG: Olav Harald forteller om en alvorlig situasjon, men er villig til å snakke ut med Wiktoria om tida på «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2
ALVORLIG: Olav Harald forteller om en alvorlig situasjon, men er villig til å snakke ut med Wiktoria om tida på «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han tok initiativ til en prat med Karianne Amlie Wahlstrøm og Mathias Scott Pascual på brygga, og trekker frem situasjonen til sistnevnte.

- Både Karianne og jeg hadde vært i kamp, så det var naturlig at Mathias var neste som skulle i kamp. Det kunne bety at han var den neste som måtte forlate «Torpet». Han hadde på samme måte som oss andre gitt rause klemmer til «Farmen»-deltakere som kom inn, og når de forlot oss, sier han, og fortsetter:

- Vi gjorde dette i trygghet om at dette var risikofritt ettersom vi var i karantene før innspilling. Han kunne lykkelig uvitende ha påført smitte.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ulstein forklarer at hadde Pascual blitt sendt hjem, så hadde de neste han ga en klem vært egne alvorlig syke foreldre.

- Det kunne i verste fall ført til en alvorlig situasjon, og Mathias kunne uvitende ha bidratt til det. Tanken på at denne fantastiske mannen, som elsker sine foreldre over alt på jord, kunne komme i en slik situasjon, gjorde at jeg tok den samtalen.

- Vil møte henne

I likhet med Wahlstrøm trekker Ulstein frem at «Torpet»-deltakerne fikk sterkt redusert sin frihet etter jukset på «Farmen».

- Wiktoria fremstiller seg som en nedbrutt og psykisk utslått deltaker når hun ankommer «Torpet». Jeg opplevde henne ikke slik. Hun kom inn og virket kampklar, og ga uttrykk for at hun skulle kjempe seg tilbake til gården. Det er mulig hun fremsto tøffere enn hun var den dagen, men det kan ikke vi holdes skyldige for, mener han.

Han mener også at valget om å trekke seg må 22-åringen stå for selv.

- Når det er sagt har jeg en sterk medfølelse med Wiktoria. Jeg synes hun får uforholdsmessig mye av belastninga for noe mange sto bak. Først så ser vi henne ta beskjeden fra Mads Hansen (programleder journ.anm.) om konsekvensene svært tungt, så blir hun valgt som førstekjempe av samme grunn. Deretter blir hun konfrontert av oss.

- Jeg håper jeg kan møte Wiktoria under andre omstendigheter og snakke om dette på en god måte, sier han.

LES OGSÅ: Dette gjør hun nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer