Oscar-bråket:

Trekker seg: Dette betyr det

Fredag varslet Will Smith at han trekker seg ut av Oscar-akademiet. Hva betyr det for Smiths fremtid?

TÅREVÅT BEKLAGELSE: Will Smith beklaget hendelsen med Chris Rock da han mottok Oscar-pris. Foto: Robyn Beck/AFP/NTB
TÅREVÅT BEKLAGELSE: Will Smith beklaget hendelsen med Chris Rock da han mottok Oscar-pris. Foto: Robyn Beck/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store snakkisen etter årets Oscar-utdeling var Will Smith (53), som stormet opp på scenen og ga komiker Chris Rock (57) et slag i ansiktet etter at komikeren kom med et stikk om skuespillerens kone sitt bare hode.

Spøken som fikk Smith til å se rødt var at ektefellen hans, Jada Pinkett Smith (50), kunne spille i oppfølgeren til «G.I. Jane».

I den opprinnelige filmen fra 1997 barberer skuespiller Demi Moore hodet. Pinkett Smith ble i 2018 diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

Tidligere denne uka varslet Oscar-akademiet, Academy of Motion Picture Arts & Sciences at de har startet en etterforskning av hendelsen.

Fredag varslet Smith at han vil trekke seg som medlem i organisasjonen. I en uttalelse beskrev han sine egne handlinger som «sjokkerende, smertefulle og utilgivelige», meldte Variety. Han sa også at han vil akseptere andre konsekvenser styret i Oscar-akademiet mener er passende.

Beholder prisen

Inntil Akademiet kan gi flere svar om skuespillerens fremtid, vet vi at Smith får beholde Oscar-prisen han mottok for beste skuespiller for filmen «King Richard». Den fikk Smith etter slaget mot Rock. Da det ble klart at 53-åringen hadde vunnet prisen, ga han en tårevåt unnskyldning til Akademiet fra scenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer