Oscar-bråket:

Trekker seg: Dette betyr det

Fredag varslet Will Smith at han trekker seg ut av Oscar-akademiet. Hva betyr det for Smiths fremtid?

TÅREVÅT BEKLAGELSE: Will Smith beklaget hendelsen med Chris Rock da han mottok Oscar-pris. Foto: Robyn Beck/AFP/NTB
TÅREVÅT BEKLAGELSE: Will Smith beklaget hendelsen med Chris Rock da han mottok Oscar-pris. Foto: Robyn Beck/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Den store snakkisen etter årets Oscar-utdeling var Will Smith (53), som stormet opp på scenen og ga komiker Chris Rock (57) et slag i ansiktet etter at komikeren kom med et stikk om skuespillerens kone sitt bare hode.

Spøken som fikk Smith til å se rødt var at ektefellen hans, Jada Pinkett Smith (50), kunne spille i oppfølgeren til «G.I. Jane».

I den opprinnelige filmen fra 1997 barberer skuespiller Demi Moore hodet. Pinkett Smith ble i 2018 diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer

Tidligere denne uka varslet Oscar-akademiet, Academy of Motion Picture Arts & Sciences at de har startet en etterforskning av hendelsen.

Fredag varslet Smith at han vil trekke seg som medlem i organisasjonen. I en uttalelse beskrev han sine egne handlinger som «sjokkerende, smertefulle og utilgivelige», meldte Variety. Han sa også at han vil akseptere andre konsekvenser styret i Oscar-akademiet mener er passende.

Beholder prisen

Inntil Akademiet kan gi flere svar om skuespillerens fremtid, vet vi at Smith får beholde Oscar-prisen han mottok for beste skuespiller for filmen «King Richard». Den fikk Smith etter slaget mot Rock. Da det ble klart at 53-åringen hadde vunnet prisen, ga han en tårevåt unnskyldning til Akademiet fra scenen.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

Men at Smith har trukket seg betyr ikke at han ikke kommer til å dukke opp på fremtidige Oscar-utdelinger. Det betyr at han kan presentere vinneren av beste skuespiller fra scenen neste år. Tradisjonelt sett utroper nemlig fjorårets vinner deres etterfølger på utdelingen året etter seieren, ifølge The Independent.

Likevel har hendelsen ført til at Netflix skal være i ferd med å trekke seg fra samarbeidet med «Fast and Loose», som Smith spiller i. Det melder The Hollywood Reporter.

Én konsekvens

Skulle Smith levere enda en Oscar-verdig presentasjon, kan han vinne fremtidige priser, til tross for at han har trukket seg ut av organisasjonen.

Men hva slags konsekvenser får det for Smith? Jo, han har ingenting han skulle ha sagt når det gjelder hvem som blir nominert eller vinner priser i fremtiden.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Akademiet planlegger å gjennomføre en formell etterforskning og disiplinærprosess 18. april. Da vil organisasjonen kunne gi ytterlige sanksjoner eller straff i samsvar med vedtektene, forteller Akademiets president, David Rubin.

- Vi vil fortsette å gå videre med våre disiplinærsaker mot Smith for brudd på akademiets standarder for oppførsel, i forkant av vårt neste planlagte styremøte 18. april.

LES OGSÅ: Popdronningens nye luksushjem - se bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer