«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» 2021:

Trekker seg: - Orker ikke mer

Influenser Isabel Raad velger å trekke seg fra programmet.

TRAKK SEG: Influenser Isabel Raad valgte å trekke seg. Foto: Haakon Lundkvist
TRAKK SEG: Influenser Isabel Raad valgte å trekke seg. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den sjette episoden av «71 grader nord- Norges tøffeste kjendis» velger influenser Isabel Raad (26) å takke for seg.

Det var VG som først omtalte saken.

Episoden sendes for øvrig først torsdag på TVNorge, men er altså å se allerede nå på Discovery +.

ORKET IKKE MER: Isabel Raad takket for seg i episode seks av TVNorge-programmet. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
ORKET IKKE MER: Isabel Raad takket for seg i episode seks av TVNorge-programmet. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

- Tøft for meg

Det er under den første delen av etappen at lag Nordkapp møter på en utfordring. Lagene har blitt delt opp, og Raad og Per Heimly (48) blir sittende ved tredje og siste post mens de venter på laget sitt.

Sammen med laget skal de finne veien og komme raskest mulig til mål. Det tar imidlertid ikke lang tid før noe uventet skjer.

I episoden utbryter Victor Sotberg (29):

- Plutselig bare stopper Isabel opp.

Rett etterpå annonserer Raad at hun har noe å si til resten av laget sitt.

- Dere springer bare videre, dere kan fortsatt vinne. Vi sier ha det senere, men jeg orker ikke mer nå. Spring og vinn for meg, utbryter hun.

LAGKAMERATER: Her er lag Nordkapp samlet. Fra venstre Vår Staude, Henrik Elvestad, Victor Sotberg, Iselin Guttormsen og Isabel Raad. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
LAGKAMERATER: Her er lag Nordkapp samlet. Fra venstre Vår Staude, Henrik Elvestad, Victor Sotberg, Iselin Guttormsen og Isabel Raad. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

Lag Nordkapp kjemper deretter mot målstreken med lag Lindesnes pustende i nakken. Førstnevnte lag kommer seirende inn til mål med fem sekunder foran det andre laget.

På bakgrunn av at de er én deltaker mindre i laget, kan imidlertid ikke programleder Tom Stiansen (50) godkjenne seieren, og de får dermed en straffetid til neste del av etappen.

Videre i episoden får man se Raad ta farvel med lagkameratene sine.

- Jeg har rett og slett valgt å forlate nå. Det har vært litt for tøft for meg, naturlivet og … jeg har prøvd og pushet på, men nå har jeg kommet til grensen min, så jeg reiser hjem, sier Raad i episoden.

Det har hittil ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Isabel Raad til denne saken.

TREKKE SEG: Isabel Raad vil trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - norges tøffeste kjendis» Vis mer

Skapte full forvirring

Det skal imidlertid nevnes at Raad ikke har vært ukjent for tanken om å trekke seg. I andre episode av TVNorge-programmet kunne man tydelig se en utmattet og preget Raad.

- Vet du hva? Denne her starten, Tom. Nei, nei. Han har ikke tatt hensyn til at Isabel Raad er med på denne turen. Jeg kjente at da vi begynte å gå oppover det fjellet i dag, og du virkelig blir kastet ut i noe som er så tøft, da kjenner jeg bare at dette ikke er noe for meg, sa influenseren i episoden den gang.

- Vet du hva? I'm out. Jeg kjenner helt ærlig at jeg bukker, nikker, neier og takker for meg, men det her er ikke for meg. Jeg klarer så vidt å stå, jeg skjønner ikke hvordan folk klarer å gå på disse turene, la hun til.

OVERKJØRT: På lag Nordkapp i «71 Grader Nord - Kjendis» bestemmer Victor Sotberg seg for å ta opp noe han har sittet inne med. Video: discovery+ Vis mer

Deretter tok det hele en brå vending og seerne ble plutselig vitne til at influenseren satte seg inn i en bil som kjørte vekk fra leiren.

Dagen etter var hun ikke å se. Sekken sto igjen ferdigpakket med navnet hennes påskrevet, men det var ingen Raad å se. Det skapte full forvirring blant deltakerne som stilte spørsmål rundt hvor hun hadde blitt av, og om hun kom tilbake igjen eller ikke.

Ikke uvanlig

I episoden avslørte lagkamerat Iselin Guttormsen (33) at Raad hadde hatt lyst til å trekke seg hele den dagen. Da Se og Hør slo på tråden forklarte Guttormsen at Raad plutselig bare ble borte fra dem.

- Vi hadde gjort alt for at vi skulle komme opp og ned som et lag og hun ble bare borte. Vi skjønte at hun var sliten og at det var mye stress.

Guttormsen påpekte at hele laget var slitne på det tidspunktet, og forklarte at Henrik Elvestad (47) og Sotberg bar mye av vekten til Raad store deler av turen.

FORVENTNINGSFULLE: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er i gang med ny sesong, og vi har snakket med noen av årets deltakere om deres forventninger til sesongen. Vis mer

- Hun hadde heller ikke fullført klatringen, og ble sittende igjen. Hun var nok ganske kald og drittlei. Jeg tror egentlig bare at motivasjonen gikk ut da vi kom ned igjen. Vi hadde vært flinke med å ta igjen det tapte på veien oppover, men nedover tapte vi mye tid, fortsatte hun, og la til:

- Da det var mørkt og vi fikk beskjed om at vi skulle gå enda flere kilometer, mistet hun hele gnisten. Isabel ville jo bli hentet på fjelltoppen, men det var fysisk umulig.

Se og Hør var i kontakt med pressekontakt for «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i Discovery, Marianne Aambø, som opplyste om at det ikke er uvanlig at møtet med programmet blir overkant tøft for noen.

- Erfaring tilsier at det kan være til hjelp for en deltaker å få litt tid til å tenke seg om og vurdere om man ønsker å fortsette. Noen velger å trekke seg, mens andre bestemmer seg for å bli med videre på tur, fortalte hun.

LES OGSÅ: Trakk seg: - Gråt av smerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer