«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» 2021:

Trekker seg:
- Fysisk utkjørt

Litt over en uke etter at Isabel Raad valgte å forlate konkurransen trekker plutselig nok en deltaker seg.

TREKKER SEG: Her trekker Per Heimly seg fra «71 grader nord kjendis» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en svært innholdsrik episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» søndag. Den anspente stemningen som over tid har bygget seg opp i lag Lindesnes blir omsider tatt opp.

Per Heimly (48) blir konfrontert med at laget synes han er for lite takknemlig for alt de gjør for ham, og påpeker at det virker som at han ikke bryr seg om dem.

Konfrontasjonen kommer etter at laget har holdt Heimly i hånden, båret sekken hans og hjulpet ham under hver etappe.

Heimly mener imidlertid at det blir rart og unaturlig å takke laget sitt hele tiden, men meddeler at han setter pris på at de tar opp dette.

KLITORIS: Sexolog Iselin Guttormsen forteller de andre i «71 grader nord - kjendis» at klitoris vokser hele livet. Vis mer

Tok en for laget

Konfrontasjon skjer kvelden før merkekonkurransen for lag Lindesnes, hvor Heimly, Steffen Iversen (44), Adrian Sellevoll (23) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (34) kjemper mot hverandre. De får i oppgave å løse et puslespill bestående av flere pinner.

Under konkurransen skjer det imidlertid noe helt uventet. Mot slutten av konkurransen er det bare Iversen og Heimly som er de siste til å løse puslespillet. Heimly ligger foran Iversen, men plutselig ser man at han står helt stille og holder den siste brikken over puslespillet.

OFRET SEG: Per Heimly ventet med å legge den siste brikken på plass med vilje. Foto: TVNorge
OFRET SEG: Per Heimly ventet med å legge den siste brikken på plass med vilje. Foto: TVNorge Vis mer

Iversen rekker derfor og legge sin siste brikke på plass, mens Heimly med vilje legger sin rett etterpå til de andre deltakernes forbauselse. Dermed blir Heimly merket og skal ut i en utslagskonkurranse.

- Jeg ventet fordi jeg ikke ville at han skulle bli merket, sier Heimly i episoden.

Det blir mye tårer og klemmer når lag Lindesnes forstår at Heimly ofret seg for laget. En som imidlertid får en sterk reaksjon er Fay Wildhagen (27) som uttrykker at hun føler det er hennes feil at Heimly ofret seg, ettersom hun var blant dem som konfronterte Heimly dagen før.

RØRT TIL TÅRER: Steffen Iversen var tydelig preget over at Per Heimly valgte å bli merket istedenfor ham. Foto: TVNorge
RØRT TIL TÅRER: Steffen Iversen var tydelig preget over at Per Heimly valgte å bli merket istedenfor ham. Foto: TVNorge Vis mer

- Vi hadde jo en prat i går, og jeg håper at dette er ditt valg og at du ikke føler deg presset til det. Jeg fikk en umiddelbar følelse av at dette er min feil, og det synes jeg er ganske ubehagelig, sier hun i episoden, hvorpå Heimly forsikrer henne om at dette ikke er tilfellet.

Iversen på sin side er tydelig sjokkert og preget over at Heimly ofret seg for ham og tar til tårene i episoden.

- Det er litt godt å høre at han har sett at jeg har prøvd så godt jeg kan å hjelpe ham, sier Iversen i episoden.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Fay Wildhagen eller Steffen Iversen.

OVERKJØRT: På lag Nordkapp i «71 Grader Nord - Kjendis» bestemmer Victor Sotberg seg for å ta opp noe han har sittet inne med. Video: discovery+ Vis mer

Fysisk utkjørt

I samme episode er det også duket for en utslagskonkurranse hvor Vår Staude (54), Wildhagen og Heimly skal kjempe mot hverandre for å få bli igjen i programmet.

Oppgaven er å klamre seg fast utenfor en bro så lenge som mulig, før de skal ut i et pendelhopp. Alle tre kunne imidlertid risikere å bli sendt hjem hvis de ikke gjennomførte hoppet.

Da de ble presentert øvelsen tok det imidlertid ikke lang tid før Heimly trakk seg. Overfor Se og Hør forklarer Heimly at han hadde bestemt seg på forhånd at han ville trekke seg.

AVSKJED: Per Heimly valgte til slutt å trekke seg fra programmet. Foto: TVNorge
AVSKJED: Per Heimly valgte til slutt å trekke seg fra programmet. Foto: TVNorge Vis mer

- Det var rett og slett fordi jeg var så fysisk utkjørt at jeg visste at jeg kom til å holde ut maks to til tre dager til hvis jeg måtte ut på en knallhard tur. Jeg tenkte at det holdt for meg, og jeg var veldig fornøyd, forklarer han, og legger til:

- Jeg er veldig glad for å ha hatt de opplevelsene. Jeg gleder meg til å gå på fjelltur uten å stresse frem til en post, men heller ta det i mitt tempo. Jeg har virkelig prøvd å gi alt, og det skal ikke stå på innsatsviljen, men det er et vanvittig kjør.

Fay Wildhagen og Vår Staude gjennomførte øvelsen og blir med det videre i konkurransen.

LIVLIG: Adrian Sellevoll vet å by på seg selv - også i «71 grader nord kjendis.» Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Ikke planlagt

Når det kommer til merkekonkurransen kan Heimly avsløre at han ikke hadde planlagt på forhånd å ofre seg.

- Noe jeg hadde bestemt meg for var å gjøre så godt jeg kunne, og jeg ville egentlig ikke gjøre meg dårligere enn det jeg var for å ryke ut. Jeg tenkte at jeg skulle bruke god tid og få det riktig, forteller han.

- Da jeg oppdaget at jeg var ferdig før Steffen var vel da avgjørelsen ble tatt. Jeg tenkte mye på at jeg var veldig sliten i knærne mine. Det var de som hadde fått kjørt seg mest. Jeg kjente at jeg sikkert kunne holdt ut et par dager til, men da kunne det hende at knærne min røk, legger han til.

FERDIG: Per Heimly innrømmer at han var veldig sliten på tidspunktet han valgte å trekke seg. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
FERDIG: Per Heimly innrømmer at han var veldig sliten på tidspunktet han valgte å trekke seg. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

Videre forklarer Heimly at han på tidspunktet hadde alt å takke laget sitt for ettersom de hadde vært så tålmodige med ham. Når det kommer til oppvaskmøtet innrømmer Heimly at han kanskje ikke hadde vært så flink til å si til laget sitt hvor takknemlig han var.

- Når jeg er så sliten så blir jeg litt mutt og innesluttet, og da er det ikke så lett å spre gode ord. Jeg tar til meg den kritikken, men det var litt ubehagelig å være i den situasjonen. Jeg følte meg litt alene.

- De hadde behov for å blåse litt ut og det hadde vært mye murring og irritasjon. Jeg la merke til det hele tiden, men hva kan jeg gjøre? Jeg kan bare prøve å være så rask jeg kan, legger han til.

FORVENTNINGSFULLE: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er i gang med ny sesong, og vi har snakket med noen av årets deltakere om deres forventninger til sesongen. Vis mer

LES OGSÅ: «Mesternes»-deltakeren forlovet: - Mange mener mye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer