«Farmen» 2019:

Trekker alvorlig anklage

Leif Haugo Stavenjords realitykollega mener uttalelsen aldri skulle vært gitt.

STORBRÅK: Leif Haugo Stavenjord har sørget for store overskrifter i norske medier denne uka. Nå vil han ha alt på det rene. Foto: Alex Iversen / TV 2
STORBRÅK: Leif Haugo Stavenjord har sørget for store overskrifter i norske medier denne uka. Nå vil han ha alt på det rene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunne Se og Hør avsløre at en av «Farmen»-deltakerne helte terpentin over deler av matlageret - i et forsøk på å ødelegge ukesoppdraget.

Sabotasjestuntet skapte storm blant enkelte deltakere, som uttrykte et ønske om å politianmelde hendelsen. I ettertid har det kommet fram at det var Leif Haugo Stavenjord (53) som sto bak.

Overfor Se og Hør forklarte 53-åringen at hans intensjon var å ødelegge maten, men aldri å sette noen i fare. Derfor varslet realityprofilen også selv TV 2 om at han hadde sabotert kornet.

- Ikke drapsforsøk

53-åringen opplever imidlertid nå at saken er dratt helt ut av proporsjoner. Onsdag siterte nemlig VG en anonymisert deltaker på at hendelsen var «et drapsforsøk», noe Haugo Stavenjord beskriver som en grunnløs og svært alvorlig anklage.

Artikkelen fortsetter under:

SKADER SEG: Det man ikke får se på TV er at Asad Shehada skader seg under årets første «Farmen»-tvekamp. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Av hensyn til programinnhold velger Se og Hør å ikke identifisere deltakeren som framsatte anklagen i VG. Vedkommende vil imidlertid presisere at uttalelsen aldri skulle vært gitt.

- Fakta er, slik Leif har erkjent, at han forgiftet maten med terpentin. Inne på gården ble mye sagt i kampens hete, men jeg vil ikke omtale dette som et drapsforsøk, det trekker jeg tilbake, sier deltakeren til Se og Hør.

- Helt feil

Vedkommende understreker at situasjonen opplevdes svært alvorlig og ubehagelig inne på gården. Samtidig mener personen at det er viktig å få alle fakta på bordet.

- Jeg står fortsatt inne for at hans måte å sabotere på, var helt feil. Han burde aldri ha helt terpentin oppi maten. Jeg forstår fortsatt ikke handlingen, men jeg tror ikke han ville drepe oss, gjentar deltakeren.

Artikkelen fortsetter under:

FØRSTE EPISODE: «Farmen» er i gang, og denne gangen har produksjonen gjort et spesielt grep i castingen sin. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Etter det Se og Hør kjenner til, foreligger det ingen politianmeldelse i forbindelse med saken. Ovennevnte person mener at situasjonen kunne vært løst på langt bedre vis, dersom Haugo Stavenjord hadde beklaget seg.

- Vi kan alle gjøre dumme ting idet rullegardinen går ned. Men han ble advart av en annen deltager om hva som kunne skje, derfor forstår jeg ikke helt hvorfor han gjorde dette. Hadde Leif sagt unnskyld, og lagt seg paddeflat, tror jeg ikke vi hadde vært i den situasjonen som vi er i nå.

Selv opplever vedkommende det hele som svært leit.

- Jeg synes det er veldig synd at Leif er kommet i denne dumme situasjonen, men jeg håper vi kan legge dette bak oss og at alle er «happy» når vi treffes igjen.

Se og Hør har vært i kontakt med Leif Haugo Stavenjord, som ikke har noe å tilføye.

LES OGSÅ: Skjulte smerte­drama: - Et helvete

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer