Treholts tunge mareritt

Spiondømte Arne Treholt er frisk igjen etter blodforgitningen i fjor. Han husker forstatt marerittene fra da han lå i koma.

BLE FRISK: Arne Treholt forteller om den tunge sykdomsperioden - der han lå nesten to måneder i koma. Nå er han frisk og jobber som finansdirektør.
BLE FRISK: Arne Treholt forteller om den tunge sykdomsperioden - der han lå nesten to måneder i koma. Nå er han frisk og jobber som finansdirektør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjempet for livet!


SEHER.NO: For ett år siden lå den nåværende finansdirektøren Arne Treholt (64) nesten to måneder i koma på grunn av alvorlig blodforgiftning. Han var på Kypros da han ble syk, men ble senere fraktet med ambylansefly til Ullevål sykehus.


- Det mest dramatiske da jeg våknet opp, var at jeg ikke kunne snakke, forteller den tidligere statssekretæren til VG.


Sykdommen rammet både hjertet, nyrer og lunger. Det eneste han husker er marerittene fra da han lå i koma.


- Jeg husker dem krystallklart. Jeg er innelåst i bagasjerommet på en bil, sammen med lillebroren min, Thor, som døde for fem år siden. Vi er kidnappet, bilen står i en garasje med motoren i gang, vi er redde for å bli forgiftet av eksos, og forsøker desperat å komme oss ut sier han til avisen


Hvorfor han ble syk, er fortsatt et mysterium. Flere har spurt seg om han ble forgiftet, noe han selv mener er spekulasjon. Han takker nå sønnen Torstein og legene for all hjelp og støtte.


- Torstein har vært helt fantastisk mot meg, sier han til avisen.


I dag er Arne sprek som en fisk igjen, og bor vekselvis på Kypros og i Moskva. Der jobber han som direktør i et finansselskap.


Sammen med sin advokat Harald Stabell kjemper han nå for å ta opp ”spionsaken” fra 1985, der Treholt ble dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Irak og Sovjetunionen. Han ble benådet av regjeringen i 1992 og slapp resten av soningen.


Nå behandles saken igjen. Treholt synes det er svært viktig at den kommer i retten, særlig av hensyn til familien.


Treholt har hele tiden holdt fast ved at han ikke var spion.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer