- Tre vipper og åtte negler igjen

Skjønnshetssalongene holder fortsatt stengt et par uker til. Slik har det gått for kjendisene som liker å pynte på fasaden.

FULL STOPP: Mange av oss, også kjendisene, er glad i skjønnhetsbehandlinger. Nå forteller flere om hvordan de har måttet ta jobben i egne hender. Foto: Tor Lindseth / Andreas Fadum / Se og Hør / Tore Skaar
FULL STOPP: Mange av oss, også kjendisene, er glad i skjønnhetsbehandlinger. Nå forteller flere om hvordan de har måttet ta jobben i egne hender. Foto: Tor Lindseth / Andreas Fadum / Se og Hør / Tore Skaar Vis mer
Publisert

De siste ukene har alle landets skjønnetssalonger vært nødt til å holde stengt, som følge av tiltakene som ble satt i gang for å hindre videre smitte av coronaviruset.

Det har gjort det vanskelig for mange å opprettholde sitt «skjønnhetsregime», som for flere gjerne inneholder behandlinger for negler, vipper, bryn, hår og hud.

Selv om det viktig å understreke at coronapandemien handler om noe langt mer alvorlig enn manglende skjønnhetsbehandlinger, er det ikke til å stikke under stol at mange av oss trolig hadde trengt en tur til frisøren - helst i morgen.

- Overfladisk «bitch»

Flere kjendiskvinner kan også skrive under på det samme. Blant dem som må smøre seg med med mer tålmodighet enn hudpleiekremer i disse dager, er influenser og realityprofil Isabel Raad (25). Raad har aldri vært fremmed for å snakke om pynting på utseendet, og erkjenner at corona-krisen har påvirket et par av hennes skjønnhetsrutiner.

- Jeg kan ikke lyve og si at dette suger. Men akkurat nå er det mye viktigere at barna får gå på skolen igjen, enn at mine skjønnhetssalonger åpner, påpeker hun overfor Se og Hør.

Vipper, negler og bryn, som nevnes her, får altså bare vente. Raad forteller at hun faktisk opplever nedstengingen som noe forfriskende.

- Jeg deler også bilder av meg selv på sosiale medier når jeg ser ut som en dass. Det er egentlig litt gøy, og man må jo bare huske på at: «Okei, vi går gjennom noe som er mye mer seriøst enn vipper og negler», sier 25-åringen, før hun legger humoristisk til:

- Men det er klart, en overfladisk «bitch» som meg savner jo et par behandlinger. Nå har jeg i alle fall gått til innkjøp av en neglfil, så får vi se hva som skjer videre.

- Ikke et vakkert syn

Også Alexandra Joner (30) har funnet fram neglfilen, etter at løsneglene hennes har begynt å vokse ut til det hun selv beskriver som «klør». Resultatet blir imidlertid noe litt annet enn hos proffene, forklarer hun.

- Neglene mine lever et hardt liv, og kunne trengt en liten oppussing. Jeg filer de altså selv nå, og det blir ikke bra. Det er ikke et vakkert syn.

Artist Carina Dahl (34) er en annen kjendiskvinne som regelmessig gjennomfører skjønnhetsbehandlinger, og som nå belager seg på stengte salongdører.

- Jeg har bare tre vipper og åtte negler igjen. Håret mitt knakk i fjor, så jeg har extensions (hårforlengelse journ.anm.). Der er bare halvparten igjen, og det henger og slenger. Jeg føler meg ikke særlig fresh. Jeg prøvde å vokse meg, det gikk sånn halvveis, humrer Dahl overfor til Se og Hør, og fortsetter:

- Det blir godt å få ryddet opp i «reiret». Jeg savner å pynte meg og være sosial. Det viktigste nå er å gjøre som myndighetene sier, og følge tiltakene.

SJOKK-BELØPET: I programmet «I lomma på SIlje» tar forbrukerøkonom Silje Sandmæl en titt på økonomien til kjendiser. Her står Carina Dahl for tur. Vis mer

- Poengløst

Realityprofil Aurora Gude (27), som for tiden er aktuell i kokkeprogrammet «Camp Kulinaris», forteller til Se og Hør at nedstengingen kom på et dårlig tidspunkt for hennes del.

FRUSTRERT: Aurora Gude (27) skulle ønske hun hadde droppet å gjennomføre skjønnhetsbehandlinger rett før alt stengte ned. Foto: Tore Skaar
FRUSTRERT: Aurora Gude (27) skulle ønske hun hadde droppet å gjennomføre skjønnhetsbehandlinger rett før alt stengte ned. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Jeg fikset vipper og negler rett før alt stengte, så nå sitter jeg her med tjue prosent av vippene, og negler som har knekt av. Jeg vil egentlig bare ta av meg alt, men det er lettere sagt enn gjort, forteller Gude, og fortsetter:

- Det er nesten verre å ha bare litt, enn å ikke ha i det hele tatt. Jeg tok også selvbruning her om dagen, men fant ut at det var helt poengløst. Hvorfor skal jeg være brun nå, spør 27-åringen og ler.

Sluttet med løsvipper

Influenser og realitydeltaker Vita Mashadi (27) er også av blant dem som erkjenner at hun jevnlig har behov for å fikse på overflaten. Hun synes det er helt greit å være åpen om det, og at man - med et glimt i øyet - kan få lov til å være frustrert.

- Jeg føler litt ekstra på at jeg ikke kan stikke innom frisøren, og at alt av hudpleietimer er avlyst. Håret henger, og det hadde vært deilig med litt hudpleie. Man savner jo de tingene også, i tillegg til treningssentere - ikke minst, forteller Vita.

Også tvillingsøster Wanda (27) har innsett at skjønnhetsbehandlinger er en vane hun har tatt for gitt.

- Men nå har jeg faktisk sluttet med løsvipper, og det funker fint, forteller Wanda, og legger til:

- Vita sluttet for to måneder siden, etter at hun fikk en allergisk reaksjon, og da tenkte jeg: «Da skal jeg også klare det». Men det er litt uvant.

- Ingen krise

Blant dem som imidlertid ikke lar seg påvirke like mye, finner vi Mia Gundersen (58) og Martine Lunde (24). Førstnevnte forteller at oppholdet på «Farmen kjendis»-gården, der hun var hun nødt til å vise seg uten sminke i flere uker, har hjulpet på selvtilliten. Den hjelpen får hun bruk for nå.

- Du kan jo pleie deg selv, også. Jeg prøver å ta vare på huden så godt jeg kan, men det er ikke noen krise, i alle fall ikke ennå. Jeg gjør det beste ut av det hjemme, sier Gundersen.

MAKEOVER: Martine Lunde er aktuell som programleder for programmet «Glow up», men får seg en overraskelse når hun selv skal sminkes av en mindre erfaren sminkør. Video: Rød Løper Vis mer

Martine Lunde forteller at hun egentlig bare er avhenging av påsatte plastnegler når det kommer til profesjonelle behandlinger, og at hun klarer seg helt fint.

Hun er nemlig godt vant med å vise seg uten sminke, og viste seg med bart ansikt blant annet da hun deltok på «Farmen kjendis».

- Jeg fikset faktisk bryn og vipper her om dagen, fordi kusinen min skulle gjøre det. Det gikk heldigvis bra, legger hun til.

Også Mia Gundersen (58), som senest var å se i «Farmen kjendis», forteller at det hittil ikke er noen større krise. På «Farmen»-gården var hun nødt til å vise seg uten sminke i flere uker, noe som trolig har hjulpet på selvtilliten.

Myndighetene besluttet denne uka å delvis lette på smittetiltakene, også hva gjelder skjønnhetssalonger. Fra 21. april kan tjenester med en-til-en-kontakt, som frisører og hudpleiere, vil kunne holde åpent hvis de oppfyller krav om smitteverntiltak.

LES OGSÅ: - Jeg dusjer alltid med sminke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer