«Tre nøtter til Askepott»:

«Tre nøtter til Askepott»-stjernen er død

Ble 68 år gammel.

DØD: Libuse Safrankova ble 68 år gammel. Her hun sammen med prinsen i «Tre nøtter til Askepott», spilt av Pavel Trávníček. Foto: NRK
DØD: Libuse Safrankova ble 68 år gammel. Her hun sammen med prinsen i «Tre nøtter til Askepott», spilt av Pavel Trávníček. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren Libuse Safrankova, kjent for rollen som Askepott i filmklassikeren «Tre nøtter til Askepott», er død. Hun ble 68 år gammel. Det melder den tsjekkiske nyhetskanalen CT24.

Dødsfallet bekreftes av hennes ektemann, Josef Abrhám.

Vis mer

Safrankova har slitt med sykdom i flere år, og var for syk til å reise til Norge da «Tre nøtter til Askepott» skulle feires med ny og forbedret versjon i 2015.

Mange nordmenn har et nært forhold til den tsjekkiske julefilmen fra 1973, som sendes på NRK om formiddagen på julaften hvert år. I filmen vinner Askepott til slutt prinsens hjerte, spilt av tsjekkiske Pavel Trávníček (70).

2008: Her er Safrankova i 2008, sammen med ektemannen - da hun ble kåret til Tsjekkias mest populære, kvinnelige skuespiller. Foto: Veronika Simkova / CTK / NTB
2008: Her er Safrankova i 2008, sammen med ektemannen - da hun ble kåret til Tsjekkias mest populære, kvinnelige skuespiller. Foto: Veronika Simkova / CTK / NTB Vis mer

Libuse Safrankova var en svært kjent skuespiller i hjemlandet Tsjekkia. Hun fikk sitt soleklare internasjonale gjennombrudd med hovedrollen i «Tre nøtter til Askepott» i 1973. Den gang var hun bare 20 år gammel.

I senere tid har hun spilt rollen som Klára i filmen «Kolya» fra 1996. Året etter vant filmen Oscar-pris for årets beste fremmedspråklige film.

Privat var hun gift med Josef Abrhám (81). Han er også skuespiller, og går for å være blant de beste skuespillerne i Tsjekkia, både på film og tv.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

LES OGSÅ: Dette skjedde bak kulissene til «Tre nøtter til Askepott»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer