<strong>BLE FOR DYR:</strong> Pavel Travnicek (t.h), som spilte prinsen i «Tre nøtter til Askepott», skulle egentlig besøke Oslo under filmens internasjonale nypremiere mandag. Her er han i en scene fra filmen samemn med Libuse Safrankova, som spilte Askepott. Foto: DEFA-studio für Spielfilme/ NRK
BLE FOR DYR: Pavel Travnicek (t.h), som spilte prinsen i «Tre nøtter til Askepott», skulle egentlig besøke Oslo under filmens internasjonale nypremiere mandag. Her er han i en scene fra filmen samemn med Libuse Safrankova, som spilte Askepott. Foto: DEFA-studio für Spielfilme/ NRK Vis mer

«Tre nøtter til Askepott»: Prinsen dropper premieren

Prinsen fra juleklassikeren meldte avbud til mandagens nypremiere på kort varsel.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag ettermiddag er det duket for premieren på den digitalt restaurerte versjonen av julefavoritten «Tre nøtter til Askepott».

Den tsjekkiske filmklassikeren fra 1973 er blitt «pusset opp» for omlag 80 000 euro, eller drøyt 760 000 kroner, i norske EØS-midler.

Ifølge regjeringen.no var den opprinnelige planen at flere av filmens stjerner skulle overvære den internasjonale nypremieren på Nasjonalbibilioteket i Oslo.

Kort tid før filmvisningen er det imidlertid blitt klart at ingen av dem dukker opp, melder NRK.

Krevde for mye penger

Nina Mari Bræin, presseansvarlig på Nasjonalbiblioteket, sier til Seoghør.no at Pavel Trávníček (65) - som spilte prinsen i filmen - avlyste Oslo-besøket få dager i forveien.

- Vi synes det er leit at Pavel Trávníček ikke kommer. Trávníček kom fredag kveld med et pengekrav som ikke kunne imøtekommes, og han valgte derfor å avlyse reisen, uttaler Bræin.

Se filmens originaltrailer nedenfor:

Heller ikke Libuse Safránková (62), som spilte rollen som Askepott, er ventet til nypremieren. Den tsjekkiske filmskjønnheten har holdt en lav offentlig profil etter suksessen med filmen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>BLE STJERNE:</strong> Libuse Safrankova spilte rollen som Askepott i den tysk-tsjekkoslovakiske filmen i 1973. Den gang var hun  knappe 20 år gammel. Foto: DEFA-studio für Spielfilme/ NRK
BLE STJERNE: Libuse Safrankova spilte rollen som Askepott i den tysk-tsjekkoslovakiske filmen i 1973. Den gang var hun knappe 20 år gammel. Foto: DEFA-studio für Spielfilme/ NRK Vis mer

«Tre nøtter til Askepott» er et kjent og kjært innslag på TV-skjermene i mange norske hjem hver julaften formiddag. I år kan publikum glede seg til å se en «lysere, klarere og skarpere» versjon, ifølge regjeringen.no.

Se video med bilder fra «oppussingsarbeidet» av NRK-klassikeren «Tre nøtter til Askepott» (ny versjon til venstre):

LES OGSÅ: - Jeg har ikke tid til julebakst

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer