Karoline Dyhre Breivang i «71 grader nord» 2018:

Trakk seg fra programmet etter store smerter

- De vurderte om jeg måtte opereres.

TRAKK SEG: Det ble tårevått da Karoline Dyhre Breivang trakk seg fra «71 grader nord» i kveldens episode. Foto: TVNorge
TRAKK SEG: Det ble tårevått da Karoline Dyhre Breivang trakk seg fra «71 grader nord» i kveldens episode. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det ble felt mange tårer i kveldens episode av «71 grader nord», da en av deltakerne måtte trekke seg på grunn av smerter.

Håndballstjerna Karoline Dyhre Breivang (37) har ved flere anledninger gjennom programmet uttrykket at hun har slitt med deler av kroppen, blant annet bekkenet.

37-åringen ble nemlig mamma til lille Jenny bare kort tid før innspillingen av «71 grader nord» startet.

Søndag kveld ble det for vondt for Dyhre Breivang, som valgte å trekke seg fra konkurransen.

Samtlige deltakere tok til tårene da 37-åringen fortalte om beslutningen sin.

Vurderte operasjon

Overfor Se og Hør forteller håndballprofilen at hun hadde slitt med ryggen, og en fot som konstant sovnet.

- Jeg er vant til å tåle «vondter» og skader, men jeg har aldri slitt med ryggen før. Og med sekk på ryggen til en hver tid er det heller ingen god deal, sier hun og legger til:

- Jeg synes det var kjipt at jeg måtte trekke meg, jeg føler jeg hadde mer å bidra med og jeg har egentlig ganske gode forutsetninger for å klare det også, men jeg er veldig glad for at jeg tok den beslutningen.

TRIST: Det var trist stemning da Dyhre Breivang fortalte om beslutningen sin. Foto: TVNorge
TRIST: Det var trist stemning da Dyhre Breivang fortalte om beslutningen sin. Foto: TVNorge Vis mer

Det kan late til at det var lurt av Dyhre Breivang å trekke seg. Det skulle nemlig vise seg at det sto alvorlig galt til med både rygg og fot.

- Jeg ble sendt til nevrokirurgisk på Volvat da jeg kom hjem. Det viste seg å være en prolaps i ryggen og en nerve som lå i klem til foten. Det var egentlig ganske alvorlig, så jeg er glad for at jeg trakk meg. De vurderte om jeg måtte opereres, forteller hun til Se og Hør.

Hun måtte få god legehjelp da hun kom hjem, men også under turen måtte legen tilkalles.

- Det var en lege som tittet på ryggen min, men det var min egen avgjørelse å reise hjem, sier hun og legger til at hun var til sjekk og behandling hos en naprapat underveis i innspillingen.

AVSKJED: Klemmene sto i kø da Karoline Dyhre Breivang forlot programmet og resten av deltakerne. Foto: TVNorge
AVSKJED: Klemmene sto i kø da Karoline Dyhre Breivang forlot programmet og resten av deltakerne. Foto: TVNorge Vis mer

Vil være der for datteren

Dyhre Breivang legger ikke skjul på at det var viktig for henne å ta vare på egen helse - spesielt med tanke på datteren.

- Jeg er veldig glad for at jeg trakk meg med tanke på at jeg har en liten jente hjemme som jeg har lyst til å fortsette å kunne leke med i mange år fremover. Det kunne gått mye værre hvis jeg hadde fortsatt med den sekken.

I dag er imidlertid ryggen bedre, og håndballstjerna kom seg uten operasjon, men «sovefoten» måtte hun takle i lang tid.

- Jeg følte meg fremdeles stiv i ryggen. De som har hatt prolaps eller sliter med ryggen vet hva jeg snakker om, forklarer hun.

Et knippe turfolk klare for nye eventyr 🏔🏕😎 #71gradernordkjendis

A post shared by Karo8 (@karolinedyhrebreivang8) on

37-åringen er ikke den første som har trukket seg fra årets sesong. Både stylist Jan Thomas (51) og den tidligere fotballspilleren John Arne Riise (37) har selv valgt å forlate konkurransen.

- Jeg har ikke sett de andre sesongene så jeg vet ikke om den er tøffere, men det er tøft. Som sagt så synes jeg det er kjipt at jeg måtte trekke meg. Hadde det ikke vært for ryggen hadde jeg vært med fremdeles, forteller Karoline Dyhre Breivang.

Til tross for at tureventyret og konkurransen endte brått for henne, har hun helt klart noen favorittminner.

- Å sove i telt i fjellveggen og grottene. Det er ting jeg aldri hadde gjort på egenhånd.

Quiz: Keeper Lene Rantala glemmer nok ikke det første møte med Karoline Dyhre Breivang. FOTO/VIDEO:BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Ble mamma

I oktober 2016 ble hun mamma for første gang, da hun og kjæresten Thomas Grotle ønsket lille Jenny velkommen til verden.

Siden den gang har Dyhre Breivang delt flere bilder av datteren på sosiale medier, og mye later til at Jenny allerede har vært med mamma på mye spennende.

Da Se og Hør møtte 37-åringen på premierefesten tidligere i år, innrømmet hun at det var spesielt å være borte fra datteren under «71 grader nord»-innspillingen.

- Jeg har vært borte fra henne før, i forbindelse med at jeg gjorde comeback etter tre måneder, men det var lenger denne gangen enn tidligere. Men hun ble selvsagt passet godt på av pappaen sin og besteforeldre, så det gikk fint, fortalte hun.

Likevel innrømmet håndballstjerna at det var øyeblikk under turen hvor savnet ble ekstra stort.

- Det er klart at når jeg så henne på FaceTime de få gangene vi fikk det, at hun hadde lært seg å vinke og sånn, så var det litt sånn «herregud, hva er det jeg har gjort?», men som samboeren min sa: «Hun har ikke gjort noen astronomiske framskritt mens du har vært borte», sa hun lattermildt og fortsatte:

- Det er jo sånn man føler når man ikke var der da hun gjorde det, men så har man fått med seg veldig mange andre ting, og samtidig en fantastisk tur, så da går det på en måte bra.

LES OGSÅ: Viste frem barna for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer