I tiden før Avicii døde:

- Trakk seg fra hemmelig comeback-turné i siste liten

Den nå avdøde artisten skal ha planlagt ny turné i skjul før sin død.

DØDE BRÅTT: Avicii etterlot seg en verden i sjokk da han døde brått forrige uke. Nå skriver den tyske avisen Bild at han planla comeback i skjul. Her på scenen under Summerburst i Gøteborg i 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix
DØDE BRÅTT: Avicii etterlot seg en verden i sjokk da han døde brått forrige uke. Nå skriver den tyske avisen Bild at han planla comeback i skjul. Her på scenen under Summerburst i Gøteborg i 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke døde DJ og produsent Tim Bergling (28) brått i Oman. Han var bedre kjent under artistnavnet Avicii - en verdensstjerne og en foregangsmann i EDM-sjangeren.

Den talentfulle musikeren ble funnet død inne på en luksuseiendom flere mil utenfor Omans hovedstad.

Torsdag offentliggjorde familien et brev, der det kommer fram at artisten ikke «orket mere».

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», het det i brevet.

I sine mest aktive år spilte Bergling rundt 300 konserter i året over hele verden. I 2016 la han derimot turnélivet på hylla for å berge helsa.

I et intervju med Rolling Stone i fjor fortalte han at «det hele handlet om suksess for suksessens skyld», og at han ikke hadde glede av det lenger.

- Det er veldig lett å bli for hekta på festing på steder som Ibiza. Du blir ensom og får angst. Det blir som gift, sa han i intervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

STOR STJERNE: Avicii spilte for tusenvis av mennesker på store konsert- og festivalarenaer verden over, før han sluttet å turnere. Her på Hard Rock Rising-festivalen i Barcelona i juli 2015. Foto: Manuel Vidal/Invision for Hard Rock International/AP/ NTB scanpix
STOR STJERNE: Avicii spilte for tusenvis av mennesker på store konsert- og festivalarenaer verden over, før han sluttet å turnere. Her på Hard Rock Rising-festivalen i Barcelona i juli 2015. Foto: Manuel Vidal/Invision for Hard Rock International/AP/ NTB scanpix Vis mer

- Planla comeback

Nå skriver Expressen at han planla comeback i skjul før dødsfallet. En større turné skal nemlig ha ligget i kortene i fjor.

De siterer den tyske avisen Bild som skriver at han planla tre konserter i Tyskland i samarbeid med dem.

I utgangspunktet skulle turneen ha blitt offentliggjort i november i fjor.

Ifølge Bild skal prosjektet blitt lagt på is rett før offentliggjørelsen. En måned senere skal alle planer ha blitt trukket tilbake.

Saken fortsetter nedenfor.

Jobbet med album

Neil Jacobson, sjef i Geffen Records, sa nylig i et intervju med Variety at et nytt Avicii-album var så godt som klart før han døde brått.

Bare 48 timer før dødsfallet gikk verden rundt, hadde Jacobsen snakket med ham på telefonen.

De to diskuterte da hvilke gjesteartister som skulle være med på albumet. Hva som nå kommer til å skje med musikken er foreløpig uklart.

Saken fortsetter nedenfor.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg aner ikke. Jeg kommer til å sette meg ned og snakke med familien når alle har fått anledning til å puste igjen. Jeg har aldri opplevd at noe slikt har skjedd med en artist som jeg har jobbet så tett med tidligere. Jeg håper på å få råd fra familien, så vi kan finne ut av hva Tim hadde ønsket at vi skulle gjøre, sa Jacobsen til Variety.


Beste musikken på flere år

Den erfarne bransjemannen beskrev Aviciis nye låter som artistens beste på mange år.

- Vi jobbet med det, og det var den beste musikken hans på flere år, for å være helt ærlig. Jeg vet det, fordi jeg jobbet med ham på alle albumene hans. Han var så inspirert, så gira, sa Jacobsen, og la til:

- Vi måtte sette tidsgrenser på når vi skulle slutte for dagen, for Tim kunne holde på i 16 timer i strekk. Det lå i hans natur. Man måtte dra ham ut: «Tim, kom igjen. Gå og legg deg. Få litt hvile.»

LES OGSÅ: Victoria i sjokk etter Aviciis død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer