Trakk seg fra «Farmen» i protest

Jasdeep Singh (37) orket ikke være et sekund lenger på tv-gården: - TV 2 svarte med en «dette tåler du»-holdning.

DRAMA: Det blir dårlig steming på Torpet når Frank sier hva han virkelig mener om arbeidsmoralen til Jasdeep. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Oppholdet startet som en veldig fin og jovial greie, men endte opp som mobbe-tv - i mine øyne. Jeg kan tåle personangrep til en viss grad, men alt har en grense, forteller Jasdeep Singh (37) til Se og Hør.

Etter å ha vært en del av trioen som utgjorde utgangspunktet for TV 2-programmet «Torpet» - kanalens nett-tv-utvidelse av «Farmen»-konseptet - endte gårdsoppholdet brått for 37-åringen søndag kveld.

TORPET: «Torpet»-deltagerne er klare og de består av gamle kjenninger for «Farmen»-fansen. Video: Henriette Eilertsen/Tv 2 /Rød Løper Vis mer

Singh, som opprinnelig var å se i «Farmen»-universet for fire år siden, forlot tv-innspillingen helt frivillig. Overfor Dagbladet forteller 37-åringen at han ikke orket å være der inne lenger.

- Giftig stemning

- Stemningen i gruppa var rett og slett giftig. Det kom til et punkt der jeg tenkte at hvis jeg ikke stikker nå, kommer jeg til å slå ned noen. Så i stedet for å havne i den settingen, og la andres oppførsel ødelegge min sjelefred, forlot jeg stedet i stillhet. Det angrer jeg ikke et sekund på.

Oppførselen Singh henviser til, gjelder i all hovedsak meddeltakeren Frank Tore Aniksdal (49). Med svært forskjellige personligheter var de to mennene aldri perlevenner i utgangspunktet, men forholdet surnet kraftig den siste uka. Siste eks-«Farmen»-deltaker i gruppa, Eunike Hoksrød (41), ble «hjelpesløst vitne» til det hele (se klippet øverst i saken).

IDYLLEN SPRAKK: De tidligere «Farmen»-deltakerne Frank Tore Aniksdal (49), Jasdeep Singh (37) og Eunike Hoksrød (41) startet årets sesong i sidekonkurransen «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2
IDYLLEN SPRAKK: De tidligere «Farmen»-deltakerne Frank Tore Aniksdal (49), Jasdeep Singh (37) og Eunike Hoksrød (41) startet årets sesong i sidekonkurransen «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ifølge Singh var det først når utslåtte Leif Haugo Stavenjord (53) kom inn på «Torpet», forrige søndag, at «alt gikk til helvete».

- Frank og Leif fant hverandre, og det ble helt «rednecks-Brokeback Mountain-stemning» der inne. De fyrte hverandre kraftig opp, noe som definitivt gikk hardest utover meg. Det ble bare styggere og styggere, mener Singh.

- På hvilken måte?

- De gjorde alt de kunne for å psyke meg ut. Å bråke om natta for å ødelegge søvnen min er én ting, men når det går over i slengbemerkninger om meg som person, blir det en slitsom og vanskelig situasjon å være i.

- Aldri vært rasist

Enkelte av personangrepene skal ha omhandlet Singhs hudfarge, ifølge ham selv.

FÅR KRITIKK: Jasdeep Singh mener utfrysingen av ham gikk for langt. Her med Leif Haugo Stavenjord. Foto: Alex Iversen / TV 2
FÅR KRITIKK: Jasdeep Singh mener utfrysingen av ham gikk for langt. Her med Leif Haugo Stavenjord. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var småting om hvordan det gikk an å gå i turban og mariusgenser samtidig, for eksempel. I utgangspunktet møter jeg slike holdninger med informasjon og kjærlighet, fordi jeg er en tålmodig og romslig fyr. Men når du aldri får fred fra slike kommentarer, fordi motparten åpenbart har en agenda, så blir det kjipt. Spesielt når det er to mot én, sier Singh, og fortsetter:

- Er det min oppgave å opplyse mannfolk som burde visst bedre? Nei.

Se og hør har forelagt Singhs uttalelser overfor Leif Haugo Stavenjord og Frank Tore Aniksdal. Førstnevnte tar selvkritikk, men tilbakeviser at han har hatt rasistiske hensikter.

- Jeg har aldri vært rasist, og kommer aldri til å bli det. Jasdeep er like mye nordmann som meg, og et kjempeforbilde for innvandrere i Norge. Da jeg dro, sa jeg til ham at jeg synes han er jævlig kul, og inviterte ham til Hemsedal. Det er ille at han har følt det slik, men rent personlig føler jeg ikke at jeg har vært rasistisk.

Klipp fra TV2-programmet "Farmen": Finn Olav Odden og Frank Tore Aniksdal diskuterer hvordan man skal bruke arbeidskraften på ukesoppdrag. Vis mer

Legger seg flat

Stavenjord erkjenner at han bidro til å muligens tøye strikken litt for langt, hva gjelder å fryse ut Singh fra gruppa.

- Han fikk gjennomgå, og er steinhard som håndterte å stå i den støyen som var. Det står det respekt av, sier han, og fortsetter:

- Hvis jeg fikk muligheten til å gjøre noe annerledes, ville jeg tenkt meg om to ganger når det kommer til det bråket vi satte i gang på nattestid. Hvorvidt situasjonen eskalerte etter at jeg dro, kan jeg ikke svare for.

Frank Tore Aniksdal ønsker ikke å kommentere saken overfor Se og Hør. Ifølge Singh var det en hendelse etter Stavenjords «Torpet»-exit som gjorde at begeret rant over.

- Bristepunktet kom da Frank tok katta inn i huset. Han visste så godt hvor ekstremt allergisk jeg var, men gjorde det likevel. Da var det ingen vits for meg å prøve lenger - tålmodigheten min var slutt.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord vil forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer

- Skremmende

Singh forklarer at han varslet produksjonen om katte-episoden, men opplevde å ikke bli tatt på alvor.

- Jeg tror ikke de skjønte ikke greia, for de svarte bare med en «dette tåler du»-holdning. Jeg prøvde å si fra til dem tidligere også, men fikk alltid samme svar. Det er skremmende at TV 2, som er en såpass stor plattform, lar alt gå gjennom - også direkte usunne verdier og holdninger, sier 37-åringen.

Pressekontakt for «Farmen» og «Torpet» i TV 2, Alex Iversen, forteller til Se og Hør at de er lei seg for at Singh opplevde situasjonen slik han gjorde.

- Det var en utrivelig stemning på «Torpet» i dagene før Jasdeep dro. Vi opplevde ikke situasjonen så alvorlig der og da, men vi har i ettertid forstått at dette var tyngre for Jasdeep enn vi klarte å se. Jasdeep er en raus og vennlig fyr vi var veldig glade for å ha med på «Torpet», og vi er lei oss for at han opplevde det på denne måten, sier Iversen.

Forsøkte å rydde opp

Da produsenten for «Farmen» forsto alvoret i situasjonen, reiste han til opptaksstedet og forsøkte snakke med de involverte, forteller pressekontakten videre.

Saken fortsetter under.

SKADER SEG: Det går nesten fryktelig galt når Terje Leer tyr til nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Dette var da kommet så langt at Jasdeep selv valgte å forlate produksjonen. Det var et valg vi hadde stor forståelse for. Det er mulig vi burde tatt denne samtalen tidligere, men stemningen mellom dem var blitt så dårlig at det er vanskelig å se at utfallet hadde blitt annerledes.

Iversen understreker at «Farmen»-universet er et spill, der det ikke er uvanlig at flere går sammen om å få ut en person.

- Vi opplevde dette som taktisk spill, men vi kjenner oss ikke igjen i at dette var rasistisk, sier Iversen.

Jasdeep Singh er glad for at han har fått fortelle sin versjon av saken, og påpeker at han har lagt situasjonen, og «Farmen»-universet generelt, bak seg.

- Jeg har heldigvis et fantastisk liv utenfor, og lar ikke dette henge igjen. Om ikke annet er dette en opplevelse man vokser på, selv om jeg ikke fikk spredt så mye kjærlighet som jeg håpet på, sier Singh.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke redd for døden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer