Erlend Elias Bragstad:

Trakk seg brått fra «Farmen»

Anklager om bestikkelser, mobbebeskyldninger og hemmelig spill i kulissene. Erlend Elias' tv-opphold endte i et spetakkel uten sidestykke.

TÅREVÅT AVSKJED: Tv-profil Erlend Elias Bragstad (35) valgte brått å avslutte til «Farmen»-opphold i kveldens episode. Nå forteller han hvorfor. Foto: TV 2
TÅREVÅT AVSKJED: Tv-profil Erlend Elias Bragstad (35) valgte brått å avslutte til «Farmen»-opphold i kveldens episode. Nå forteller han hvorfor. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Nøyaktig tre uker før vinneren av årets «Farmen kjendis» står klar, halvveis ut i innspillingsperioden, velger tv-profil og kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg fra programmet.

På tv kommer Bragstads beslutning relativt brått på, fjorten minutter ut i kveldens program, i sekvensen der deltakerne får vite om de har lyktes med ukesoppdraget eller ei.

35-åringen har vært tv-gårdens overhode - eller storbonde - de siste seks dagene (for andre gang på tre uker), og opplyser gruppa om sin hjemreise etter å ha gitt dem tommel ned på arbeidsresultatet.

  • Erlend Elias Bragstad kommer til vår «Farmen»-nachspiel-sending seinere i kveld, følg med på Seoghør.no rett etter kveldens tvekamp for de ferskeste reaksjonene.
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Så var «Farmen»-eventyret for Erlend Erlend Bragstad brått ute. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Så var «Farmen»-eventyret for Erlend Erlend Bragstad brått ute. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Et helvete

Oppløst i tårer til tross - forholdet mellom Bragstad og de resterende deltakerne virker å være i skjønneste orden idet førstnevnte forsvinner ut av innspillingsområdet.

Syv måneder etter opptakene har nordlendingen imidlertid en helt annen versjon. Han mener det bare er en brøkdel av sannheten som kommer fram på tv, og hevder han ble presset opp i et hjørne:

- Det var et helvete fra dag én den siste uka. Både på grunn av et ukesoppdrag som var umulig å gjennomføre, men også utfordrere som kom inn på gården. Det endret hele klimaet i gruppa, forteller 35-åringen til Se og Hør.

Vi spoler tilbake til forrige søndag: «Jegertvilling»-halvdel Kristine Thybo Hansen (25), som har fått god kontakt med Bragstad gjennom oppholdet, havner i tvekamp med vilje fordi hun vil hjem - og taper.

Etter tv-exiten velger 25-åringen å utpeke Bragstad som gårdens neste storbonde. Han får, i forkant av denne ukas førstekjempevalg, vite at også andre «Jegertvilling»-halvdel, Johanne Thybo Hansen (25), begynner å slite med motivasjonen.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer Vis mer

Pengebråk

Sammen blir de enige om å plassere sistnevnte i kamp. Men i stedet for å velge Johanne til ukas førstekjempe, en makt Bragstad altså sitter på, blir rollen tildelt «Jakten»-profil Inga Berit Lein (36). Dette for å unngå at de andre deltakerne får nyss om duoens hemmelige plan, slik at Lein heller kan velge Johanne som sin motstander - og være garantert seier.

Dette gikk imidlertid aldri Lein med på. Og når Johanne Thybo Hansen attpåtil angrer seg, og vil bli værende på gården likevel, begynner gårdsidyllen for alvor å slå sprekker for Erlend Elias Bragstad.

- Mange oppfattet at den opprinnelige planen jeg hadde med Johanne handlet om at jeg skulle få nok en sjanse til å bli storbonde. Det var aldri min intensjon, forteller Bragstad, og fortsetter:

- Da Johanne først fortalte at hun ville hjem, prøvde jeg å tilby henne min egen «Farmen»-ukelønn for at hun skulle bli værende. Dette ble grundig misforstått av de andre deltakerne.

- På hvilken måte?

- De anklaget meg for å bestikke Johanne til å trekke seg i tvekamp, slik at hun kunne gjøre meg til neste ukes storbonde. Det er fullstendig feil. Johanne takket nei til pengene fra første stund, så det var aldri et tema uansett. Jeg ble satt i en umulig situasjon.

ANGRER PÅ VALG: Erlend Elias hadde gjort mye om igjen på «Farmen», hvis han fikk muligheten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANGRER PÅ VALG: Erlend Elias hadde gjort mye om igjen på «Farmen», hvis han fikk muligheten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hevder han ble fryst ut

Det var på seint på kvelden, dagen før Bragstad trekker seg på tv, at nordlendingen innså at han ville reise hjem. 35-åringen hevder de resterende deltakerne, minus Johanne, gikk kollektivt inn for å fryse ham ut av gruppa.

- Drittkastinga kom på løpende bånd fra diverse deltakere, om hvor udugelig jeg er som person, påstår Bragstad.

Etter å ha gitt produksjonen beskjed om tv-avskjeden samme kveld, ønsket likevel 35-åringen å gi oppholdet en ny sjanse dagen derpå. Da ble Bragstad, ifølge ham selv, ikke hørt.

- «Du kan ikke rope ulv, ulv», sa de. Crewet var provoserende laidback til hele greia, og grep ikke inn i noe som helst.

- Hva kunne du ha gjort annerledes?

- Jeg kunne ha lyttet mer til hjertet og magen, framfor å ta i mot råd fra folk jeg egentlig ikke kjente spesielt godt fra før, og som kanskje ikke alltid ville mitt beste. Men sånn er «Farmen», det er et spill, der jeg ble en ufrivillig brikke.

- Overreagerer

- Angrer du på deltakelsen?

- Jeg kan ikke si at jeg angrer, men jeg burde tatt del i flere samtaler på gården. Da hadde kanskje utfallet vært annerledes. Jeg er glad for at jeg ble med på «Farmen», der jeg fikk mulighet til å se hvordan bestefar vokste opp, og få enda mer respekt for den generasjonen, sier Bragstad, som understreker at han ikke har noe uoppgjort med noen av de andre deltakerne i dag.

- Det var bare veldig jævlig der og da, sier han.

Flere deltakere Se og Hør har snakket med, stiller seg undrende til Bragstads beskyldninger om utfrysing og drittkasting. Tidligere skuespiller Lene Elise Bergum (46) mener Bragstad overreagerer.

UENIG: Lene Elise Bergum synes Erlend Elias overreagerer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UENIG: Lene Elise Bergum synes Erlend Elias overreagerer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg opplevde ikke på noen som helst på måte at han ble mobbet ut av gården. Han valgte å kjøre et veldig høyt spill, tok konsevensene av det, og trakk seg frivillig. Når man er storbonde på «Farmen» må man tåle å få kritikk for lederstilen sin, sier Bergum til Se og Hør.

- Dårlig gjort

Også Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) stiller seg uforstående til påstandene.

Erlend rotet det til, og fikk aldri muligheten til å rette det opp «Farmen»-kollega Frank Løke (37)

- Erlend Elias ble ikke fryst ut av gården. Vi kritiserte ham for jobben han gjorde som storbonde, men det var overhodet ikke personlig. Å kaste ut mobbebeskyldninger i alle retninger synes jeg rett og slett er jævlig dårlig gjort, og jeg blir lei meg på vegne av alle oss som blir dratt inn i dette, forteller Thorbjørnsen til Se og Hør.

Hva gjelder pengebråket som Bragstad nevner, mener Thorbjørnsen at nordlendingens versjon ikke stemmer.

- Han prøvde åpenbart å bli storbonde for tredje gang, og det synes jeg var i overkant kynisk. Det gadd jeg ikke være med på, sier han.

Bragstad står fast ved sine uttalelser om de påståtte pengebestikkelsene.

FARMEN: Erlend Elias blir grillet på bondekunnskap. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

- Møtte seg selv i døra

Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) har hatt diverse uoverensstemmelser med Bragstad gjennom oppholdet. Ovennevnte spetakkel fulgte han derimot, for det meste, fra sidelinja, forteller han.

- Jeg fikk ikke med meg så mye av det som skjedde, men skjønte at det var dårlig stemning. Jeg tror Erlend Elias møtte seg selv i døra, og følte nesten med ham på et punkt. Han rotet det veldig til, og fikk ikke muligheten til å rette det opp.

I EN BOBLE: Inga Berit Lein synes det er synd at Erlend Elias valgte å avslutte oppholdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I EN BOBLE: Inga Berit Lein synes det er synd at Erlend Elias valgte å avslutte oppholdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«Jakten»-profil Inga Berit Lein (35) synes det er leit å høre at Bragstad føler seg utfryst.

- Det er intenst å oppholde seg i «Farmen»-bobla, men jeg tror ikke noen har hatt onde intensjoner. Det er synd at det endte sånn, sier hun.

Dette sier TV 2

Pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, påpeker at «Farmen»-deltakere befinner seg i en spesiell situasjon.

- De er isolert fra resten av verden, noe som kan føre til at små ting oppleves som store, og at følelser blir forsterket. Noen deltakere kjenner nok litt mer på dette enn andre. Vi prøver å legge til rette for at alle skal ha en god opplevelse med å delta i programmet.

- Erlend Elias gir uttrykk for at crewet var likegyldige til hans tv-exit?

- Ingen i produksjonen gledet seg over at Erlend trakk seg. Vi ønsket at han, i likhet med alle andre som deltar i programmet, skal delta i konkurransen og prøve å komme så langt de klarer på normal måte. Vi er veldig glad for at Erlend ble med i «Farmen kjendis». Han har vært en fantastisk deltaker, og vi takker for innsatsen, sier Iversen.

Johanne Thybo Hansen har ikke besvart Se og Hørs gjentatte henvendelser i helga.

​LES OGSÅ: «Farmen»-deltakerne drakk seg dritings i skogen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer